Reiser til Antalya

Besøk den pulserende byen Antalya i Middelhavsregionen i Tyrkia. Her kan du kombinere fantastisk strandliv med historiske severdigheter, spennende aktiviteter og livlig uteliv. Bestill en billig reise til Antalya med Solfaktor!

Antalya som reisemål

Antalya er hovedstaden i Antalya-provinsen, beliggende i Middelhavsregionen i den sørlige delen av Tyrkia. Byen har over en million innbyggere og er et svært attraktivt reisemål i sommersesongen. Reisemålet frister med en imponerende kystlinje som strekker seg flere hundre kilometer langs Middelhavet og inviterer til en tur til syden med sol og bad for hele familien. Faktisk er Antalya et av verdens mest besøkte reisemål og man forstår godt hvorfor. Utover et solrikt middelhavsklima, med 300 soldager i året, finner du her et valg av gode hotell og nesten et uendelig utvalg av restauranter og shoppingmuligheter. Antalya er med andre ord ideell for deg som vil kombinere sol og bading med byliv. Samtidig har du en stripe av landets mest interessante severdigheter innen kort rekkevidde. Hvis du kan løsrive deg fra det turkisblå Middelhavet, er det rikelig å ta seg til på en reise til Antalya.

Attraksjoner og aktiviteter i Antalya

Middelhavsregionen i Tyrkia er kjent for et fantastisk strandliv som tiltrekker seg turister fra hele verden. Konyaalti-stranden i Antalya ligger i nærheten av sentrum og tilbyr gyllen sand, klart badevann og alle fasiliteter du trenger for å nyte sol- og badeliv. En annen populær strand i Antalya er Lara-stranden med moderne fasiliteter som solsenger, parasoller og kort vei til spisesteder og leskende forfriskninger. Strendene i Antalya er kjent for et stort utvalg av vannsportaktiviteter med blant annet jetski, paraseiling, dykking og snorkling. Du kan leie utstyr flere steder langs strendene eller bli med på guidede turer til noen av de beste dykkestedene langs Middelhavet.

Kombiner sol og bad med historiske severdigheter i Antalya sin sjarmerende gamleby, Kaleiçi, som ligger innenfor de gamle bymurene. Spaser rundt i smale, brosteinsbelagte gater omgitt av restaurerte osmanske og bysantinske hus, og besøk historiske landemerker som Hadrians port, Yivli Minare-moskeen og Hidirlik-tårnet. Det er også verdt å ta turen til Antalya sitt arkeologiske museum, som er et av de beste i Tyrkia og huser en imponerende samling av gjenstander fra regionens rike historie. Antalya har også mange travle basarer og lokale markeder hvor du får kjøpt både lokale håndverk, suvenirer, krydder, tepper og smykker.

For deg som ønsker aktiv ferie ved Middelhavet anbefales en tur til Düden-fossen. En naturskjønn perle som ligger en kort kjøretur fra sentrum av Antalya. De omkringliggende stiene inviterer til fotturer, og du kan bli med på båttur langs fossen som er et vakkert syn, spesielt på kvelden når fossen er opplyst.

Når er det best å reise til Antalya?

Sommeren er perioden hvor flest turister besøker Antalya og det er høysesongen i Tyrkia og Middelhavsregionen. Temperaturen stiger ofte over 30 grader og det er solrike forhold som er ideelt for både en sommerferie og strandferie. Ønsker du å unngå den travleste perioden kan du besøke Antalya på våren eller høsten. I disse periodene er det fortsatt behagelig badetemperatur i Middelhavet, og det er flott å utforske severdigheter og attraksjoner i Middelhavsregionen uten den intense sommervarmen. Her kan du kombinere en høstferie med en storbyferie. På vinteren blir det kjøligere og mer utsatt for nedbør i Tyrkia generelt og det er perioden med færrest turister i Antalya.

Matopplevelser og uteliv i Antalya

Tyrkia er kjent for sine velsmakende matopplevelser og i Antalya finner du mange restauranter og spisesteder som serverer både lokale og internasjonale retter. Det tyrkisk kjøkkenet er kjent for saftig, grillet kjøtt kjent som ulike typer kebab som ofte serveres med ris, salat og brød. Prøv også lokale delikatesser som pide (tyrkisk pizza), gözleme (fylt pannekake med ost, kjøtt eller grønnsaker), og manti (tyrkisk dumplings fylt med kjøtt eller grønnsaker). På byens mange lokale markeder kan du prøve disse autentiske rettene til en rimelig pris. Med sin beliggenhet ved Middelhavet er Antalya også kjent for fersk fisk og sjømat. Byen har mange fiskerestauranter som serverer alt fra dampede reker, fiskesuppe og grillet fisk. Det er en en stor kafékultur i Tyrkia og i Antalya finner du mange steder hvor du kan nyte en kopp tyrkisk kaffe eller te sammen med søte delikatesser som baklava eller künefe (søt ostekake toppet med strimlet filodeig og sirup).

Antalya er kjent for et mangfoldig og pulserende natteliv, spesielt i høysesongen. Her finner du et stort utvalg av barer og nattklubber som inviterer til underholdning og fest til de tidlige morgentimene. Det er også flere kulturelle arrangementer på sommeren som skaper en livlig atmosfære i Antalya.

Fly og hotell i Antalya

Du kommer deg enkelt fra Norge til Antalya i Tyrkia. Det går direkteflygninger til Antalya International Airport (AYT) året rundt fra Oslo Gardermoen. Fra Bergen går det flygninger direkte til Antalya International Airport (AYT) i perioden mars-oktober. Flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca. 4 timer og 30 minutter. Flyplassen i Antalya ligger i underkant av 15 km fra sentrum og det mest praktiske er å ta en taxi som er tilgjengelig utenfor ankomsthallen. Turen til sentrum tar vanligvis rundt 15-20 minutter, avhengig av trafikken. Det går også jevnlig busser fra flyplassen som stopper ved flere steder på vei til sentrum av Antalya, for deg som ønsker et rimeligere alternativ. Ønsker du mer frihet til å utforske Middelhavsregionen i eget tempo er leiebil et godt alternativ.

Antalya har et godt tilbud av overnattingsmuligheter for enhver smak, enten du reiser alene, med venner, som par eller barnefamilie. Her finner du store all-inclusive hoteller ved stranden, små boutique-hoteller og flotte ferieleiligheter og feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Antalya og Tyrkia!

Reiser til Tyrkia

Les mer om Tyrkia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Tyrkia her

Hoteller i Antalya

Populære hoteller i Antalya

Tyrkia, Middelhavsregionen, Antalya
8,9
Meget bra
397 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 450 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Tyrkia, Middelhavsregionen, Antalya
9,3
Fantastisk
9484 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Tyrkia, Middelhavsregionen, Antalya
8,6
Meget bra
908 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 16 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)