Reiser til Tsjekkia

Tsjekkia er et populært turistmål, og særlig hovedstaden Praha, som står på UNESCOs verdensarvsliste, er en mye besøkt destinasjon. Her kan man oppleve fantastiske kulturseverdigheter og fortsatt få et glimt av kommunismens herredømme.. Tsjekkia er omgitt av fjell med et flatt sletteland i midten, hvilket betyr gode muligheter til å reise på skiferie. Landet gjennomstrømmes av flere av Europas store elver, og med sine flate vidder er det naturlig å dra på sykkeltur og oppleve den vakre naturen. Uansett om man vil bo på hotell eller campingplass, er det mange gode alternativer i Tsjekkia. Transportnettet i landet er godt og velegnet for reiser omkring i hele landet

Opplev populære Tsjekkia

Tsjekkia har de siste årene blitt et populært turistmål, særlig hovedstaden Praha, som står oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv. I dag er landet fortsatt preget av tiden under kommunistisk herredømme. 

Landet er flatt og passer perfekt for sykkelferier, men omkranset av fjell er landet også glimrende for ski og vintersport. Flere elver renner gjennom landet, blant annet Moldau.

Tsjekkia har mange overnattingsmuligheter og et stort utvalg av campingplasser. Etter Berlinmurens fall i 1989 har landet blomstret og det har kommet mange nye og velegnede tilbud for reisende. 

Det offentlige transportnettet i Tsjekkia er godt utbygd, ofte rimelig å benytte og samtidig en ypperlig måte å reise rundt på og se landet.

Dersom du reiser til Tsjekkia i dag, kan det være lett å glemme at dette vakre landet for bare noen tiår siden var gjemt bak jernteppet som skilte de vestlige demokratiene fra de kommunistiske statene under det sovjetiske diktaturet. På denne tiden var Tsjekkia et lukket land for det fleste Vesteuropeere, men når vi nå markerer 30 år siden Berlinmurens fall har Tsjekkia tredd inn i en ny rolle som ett av Europas mest attraktive og interessante reisemål.

Med en perlerekke av maleriske, historiske byer og utallige romantiske slott, samt ikke minst en storslått natur, er Tsjekkia blitt et av de reisemålene i Europa, som alle bør besøke minst én gang i løpet av livet. Til tross for sin forholdsvis beskjedne størrelse, kan Tsjekkia blant annet skryte av hele 12 av UNESCOs verdensarvsteder. Det inkluderer sjarmerende Praha, som med rette kan beskrives som en av Europas mest fascinerende hovedsteder.

Det er også nettopp Praha som de fleste av Tsjekkias besøkende først stifter bekjentskap med. Selv om du i Praha finner et utallige kulturelle, arkitektoniske og historiske attraksjoner, venter det deg også mange store opplevelser utenfor landets hovedstad. Eventyrlige slott, imponerende monumenter, idylliske middelalderbyer og noen av Europas vakreste naturområder er dermed bare noen av de severdighetene du kan glede deg til å utforske på en reise til Tsjekkia.

Reisemål i Tsjekkia

 • Gjesteanmeldelser 9,5
  Praha
  285 hoteller
  Det stopper nesten ikke med attraksjoner og severdigheter når du reiser til Tsjekkia sin hovedstad Praha. I en av Europas vakreste byer spaserer du rundt i gamlebyens sjarmerende brosteinsbelagte gater og kan spise på utallige hyggelige restauranter

Populære hoteller i Tsjekkia

Tsjekkia, Praha
9,2
Fantastisk
1805 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 13 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant
Tsjekkia, Praha
9,3
Fantastisk
5702 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 19 km
 • Avstand til sentrum: ca. 50 m
 • Internettilgang / WiFi
Tsjekkia, Praha
8,8
Meget bra
3246 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 17 km
 • Avstand til sentrum: ca. 2 km
 • Internettilgang / WiFi

Severdigheter og opplevelser

Under har jeg kort beskrevet noen av de mange opplevelsene som venter deg på en reise til Tsjekkia. God fornøyelse og god reise!

Prahas borg

Det er ikke uten grunn at Praha er den mest populære destinasjonen i Tsjekkia. En storbyferie i den vakre hovedstaden kan enkelt gå med til bare å gå fra den ene attraksjonen til den andre. Én av de mest iøyenfallende av dem er Prahas borg, som takket være sin plassering på en høyde kan sees fra de fleste stedene i byen. Slottsområdet er større enn hva man umiddelbart tror. Sett derfor av god tid til besøket ditt, så du også kan se de flotte hagene som ligger mellom Sankt Vitus-katedralen og Sankt Georges-kirken.

Karlsbroen

Av hovedstadens mange broer er Karlsbroen fra det 13. århundre uten tvil den mest unike, men med mindre du står opp veldig tidlig eller er sent ute, får du den neppe for deg selv. Det er ikke desto mindre en unik opplevelse å gå over den 520 meter lange broen som om dagen er full av liv med gatemusikanter og suvenirselgere, mens den om natten er ideell for en romantisk gåtur.

Kutná Hora

Praha er langt fra den eneste byen som det er verdt å oppleve i Tsjekkia. Omtrent 80 kilometer øst for hovedstaden ligger for eksempel sølvbyen Kutná Hora, som i sin tid var en sterk konkurrent til Praha. I dag er den en av de mest besøkte byene i landet og takket være den fantastiske arkitekturen, som avspeiler den rikdommen som ble tilført byen fra de omkringliggende sølvgruvene. Her bør du blant annet besøke den spektakulære katedralen og det makabre knokkelkappelet, dersom du ikke er av den sarte sjel.

Vandreferie

Det finnes et utmerket nettverk av godt merkede turstier i Tsjekkia, med noe for alle. Nesten uansett hvilket område du reiser til, kan du derfor kjøpe et turkort hos den lokale bokhandelen og gå på eventyr. I Krkonoše Nasjonalpark og i Jizera-fjellene nær på den polske grensen venter for eksempel enestående, urørt natur, som du om sommeren kan utforske til fots, og om vinteren på ski.

Hva sier gjestene i Tsjekkia?

9,5
Gjesteanmeldelser
Basert på 47 anmeldelser