Reiser til Valencia-regionen 

Besøk en av Spania sine mest attraktive regioner. I Valencia-regionen kan du kombinere deilig strandliv langs kystområdet Costa Blanca, kulturelle attraksjoner og et pulserende uteliv. Bestill en billig reise til Valencia-regionen med Solfaktor!

Valencia-regionen som reisemål

Valencia-regionen i Spania, med sin beliggenhet langs Middelhavet, er en av Spania sine mest besøkte områder. Den omfatter provinsene Castellón, Valencia og Alicante, samt den populære kyststripen Costa Blanca. Her finner du attraktive reisemål for sol og bad, blant annet Benidorm og Torrevieja, samt mindre badebyer som Calpe og Albir. Valencia-regionen tiltrekker seg turister fra hele verden med sin kombinasjon av strandliv, moderne attraksjoner, uteliv og naturopplevelser.

Attraksjoner og aktiviteter i Valencia-regionen

Strandlivet i Valencia-regionen er hovedattraksjonen for mange besøkende. I Valencia kan du besøke bystranden Playa de la Malvarrosa som er kjent for en langstrakt strandpromenade med mange spisesteder og strandbarer. Lenger sør i regionen ligger Costa Blanca som er kjent for strender med moderne fasiliteter og vannsportaktiviteter for hele familien. Du finner blant annet den flotte Arenal-Bol-stranden i Calpe og Playa de l'Albir med en avslappende atmosfære i badebyen Albir. De største byene på Costa Blanca er Benidorm med den livlige Levante-stranden, Alicante med bystranden Postiguet og Torrevieja med den brede og familievennlige La Mata-stranden.

Valencia-regionen byr også på historie og kultur. I byen Valencia kan du besøke en av Spania sine mest ikoniske attraksjoner, Ciudad de las Artes y las Ciencias (Byen for kunst og vitenskap). Dette imponerende arkitektoniske komplekset inkluderer en rekke museer, som Príncipe Felipe Science Museum og Europas største akvarium, Oceanografic. Valencia har også en historisk gamleby kjent som “El Carmen” med brosteinsbelagte gater, katedralen (La Seu), imponerende arkitektur og hyggelige torg som Plaza de la Virgen. I Alicante kan du besøke Castillo de Santa Bárbara, et imponerende slott med flott utsikt, og i innlandsbyen Elche finner du gamle palmetrær og det vakre Elche-palasset (Palacio de Altamira).

Valencia-regionen byr også på en rekke flotte naturopplevelser og passer godt for deg som søker aktiv ferie. Albufera Natural Park ligger like utenfor Valencia og er kjent for sitt vakre landskap og unike økosystem. Her kan du ta båtturer på Albufera-sjøen og oppleve fantastiske fuglearter og naturopplevelser. Det er også mange naturområder i Valencia-regionen. Blant annet Sierra de Aitana-fjellene og nasjonalparken Sierra Gelada med flotte muligheter for fotturer og vandring. Sykling er også en yndet aktivitet langs kystlinjen Costa Blanca og regionen har mange storslåtte golfbaner for golfinteresserte.

Når er det best å reise til Valencia-regionen?

Sommeren er høysesong i Spania og Valencia-regionen er intet unntak. Temperaturene ligger rundt 30 grader, spesielt i juli og august, og strendene langs Costa Blanca tiltrekker seg mange turister. En annen flott tid å besøke Valencia-regionen er på våren eller høsten. Temperaturene er behagelige uten den ekstra sommervarmen og det er ikke de store folkemengdene som gjør det ideelt for sightseeing og utendørsaktiviteter. Vinteren er lavsesong, men selv om det er litt kjøligere og mer utsatt for nedbør kan du nyte kulturelle opplevelser, spesielt i byen Valencia. Du kan også gjøre gode kupp på fly og hotell i denne perioden.

Matopplevelser og uteliv i Valencia-regionen

Valencia-regionen byr på gode matopplevelser som reflekterer Spania sin matkultur. Den klassiske spanske retten paella har sitt opphav i regionen og du kan nyte den med både grønnsaker, sjømat eller kjøtt. Med sin beliggenhet langs Middelhavet byr Valencia-regionen på mye fersk sjømat og retter som arroz a banda (ris med sjømat) og fideuà (sjømat-pasta) er populære valg blant besøkende. Regionen er kjent for sine friske sitrusfrukter, spesielt appelsiner og klementiner, som er en viktig ingrediens i mange lokale retter og desserter. Du finner også mange restauranter med et internasjonalt preg langs Costa Blanca.

Utelivet i Valencia-regionen er livlig, men det er avhengig av hvilken by du besøker. Ønsker du pulserende natteliv som holder det gående hele natten bør du besøke byer som Valencia, Benidorm, Alicante og Torrevieja. Her finner du barer, puber og nattklubber med festlig stemning og variert musikk som tiltrekker seg mange turister, spesielt i høysesongen. Mindre byer langs Costa Blanca byr også på et utelivstilbud for besøkende, men det er ofte mer avslappende strandbarer hvor du kan nyte en drink på stranden.

Fly og hotell i Valencia-regionen

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Valencia-regionen. Den nærmeste flyplassen er Alicante lufthavn (ALC) og det går direktefly fra flere norske byer og flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca. 3 timer og 45 minutter. 

Tog den mest praktiske måten å komme seg fra flyplassen i Alicante til din destinasjon. Togreisen lar deg nyte naturen og den storslåtte kystlinja Costa Blanca på veien. Spania har et godt utviklet bussnett, så det er også muligheter for å ta buss direkte fra flyplassen til din destinasjon. Om du ikke skal så langt fra flyplassen er taxi et godt alternativ. Du finner taxier tilgjengelige rett utenfor flyplassens ankomsthall. Ønsker du mer fleksibilitet på din ferie for å utforske mer av Spania og Costa Blanca på egen hånd kan du vurdere å leie bil.

Valencia-regionen har flotte overnattingsmuligheter. Her finner du noe for enhver smak, enten du reiser som par, med venner, familie med barn eller alene. Velg mellom store all-inclusive hoteller, mindre gjestgiveri, koselige boutique hoteller eller femstjerners hoteller. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Valencia-regionen og Spania!

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Reisemål i Valencia-regionen

 • Gjesteanmeldelser 8,3
  Benidorm
  115 hoteller
  Benidorm har fantastiske strender ut mot Middelhavet og et livlig bybilde, men Benidorm kan også skilte med storslåtte naturopplevelser. Det er ikke uten grunn at Benidorm er et av nordmenns store feriefavoritter i Spania
 • Valencia
  56 hoteller
  Valencia er Spania sin tredje største by og kan tilby et bredt spekter av opplevelser for besøkende. Strandlivet langs Middelhavet tiltrekker seg mange reisende, i kombinasjon med storslått og moderne arkitektur, historiske severdigheter og ... et livlig uteliv. I tillegg har Valencia et bredt utvalg av ulike lokale og internasjonale restauranter. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 7,8
  Alicante
  35 hoteller
  I Alicante kan du nyte den varme middelhavssolen på Costa Blanca sine vakre strender og samtidig ha den sjarmerende kystbyens store utvalg av butikker, restauranter og kulturliv innenfor kort rekkevidde. Alicante er den perfekte destinasjonen ... for en avslappende badeferie med familien i Spania Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,4
  Calpe
  24 hoteller
  Calpe er med sine barnevennlige strender, sjarmerende gamle bydel og mange underholdningstilbud ideell for en ferie med familien. Her har dere det meste innenfor kort rekkevidde og mange interessante utfluktsmål, hvis dere ikke bare vil slappe ... av i den gyldne sanden ved det azurblå Middelhavet Les mer
 • Gjesteanmeldelser 7,3
  Torrevieja
  9 hoteller
  De to store saltlagunene ved Torrevieja er spennende utfluktsmål, i likhet med at du har Alicante og adskillige andre sjarmerende byer innenfor kort rekkevidde. Samtidig er en reise til Torrevieja er først og fremst en sjanse til å nyte det ... avslappende strandlivet ved Middelhavet på en av tallrike deilige sandstrender Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,3
  Albir
  7 hoteller
  Albir er et rolig reisemål som ligger i særdeles vakre naturomgivelser på sørkysten av Spania og ikke langt fra hektiske Benidorm. Samtidig får du nyte en ferie med fred, autensitet og mange opplevelsesmuligheter.

Populære hoteller i Valencia-regionen

Spania, Valencia-regionen, Altea
9,4
Fantastisk
5132 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 69 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Valencia-regionen, Jávea
9,3
Fantastisk
15 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 100 km
 • Nærmeste strand: ca. 5 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Valencia-regionen, El Campello
8,8
Meget bra
1720 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 35 km
 • Nærmeste strand: ca. 2.2 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Valencia-regionen?

8,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 85 anmeldelser