Reiser til Sabadell

Sabadell er én av de største byene i Barcelona-provinsen og ligger omkring 20 kilometer nordvest for den mer berømte regionhovedstaden. Til sammenligning har Sabadell ikke like mange berømte attraksjoner, men det finnes vel og merke noen interessante, historiske bygninger.

Sabadell er et knutepunkt for provinsen, og det er gode forbindelser med tog inn til sentrum av Barcelona. Turen tar kun en halvtime, og derfor er det naturligvis opplagt å booke en reise til Sabadell her hos Solfaktor hvis du vil ha et komfortabelt og billigere utgangspunkt for å kunne utforske regionhovedstaden. I tillegg er Sabadell en god base for å kunne oppleve andre deler av Katalonia.

Sabadell selv har en lang historie som går tilbake til romertiden. Imidlertid var det først på 1800-tallet med ankomsten av jernbanen og blomstringen av bomullsindustrien at Sabadell virkelig gikk fra å være en landsby til en faktisk by. På den tiden var Sabadell den viktigste ullproduserende byen i Spania. I dag har byen ca 216.000 innbyggere, som ikke lenger lever av kun å produsere tekstiler.

Bysentrum med sitt nettverk av trange gater, hvorav noen er forbeholdt fotgjengere, har et godt utvalg av butikker, bakerier og supermarkeder. Her kan du få alt du trenger i ferien. Det er også her du finner den største konsentrasjonen av restauranter, kafeer og barer.

Reiser du til Sabadell får du sjansen til å oppleve livet i en by som ikke er preget av turisme i samme grad som regionens mer kjente reisemål. Her er for eksempel et ganske rikt kulturliv med museer, teatre, festivaler, konserter og tilbakevendende, tradisjonelle markeringer gjennom hele året.

Utfluktsmål

Det er som sagt gode forbindelser med kollektivtransport til og fra byen. Dersom du ikke ønsker å bare bruke Sabadell som utgangspunkt for å utforske Barcelonas severdigheter, kan det være en fordel å bestille leiebil med på reisen. Da kan du utforske i ditt eget tempo de mange andre interessante utfluktsmålene du har innen rekkevidde.

Det kan for eksempel være Montserrat, som både er navnet på et fjell og klosteret som ligger på toppen av det. Utsikten der oppe alene er verdt turen. Litt lenger øst er Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac også verdt en utflukt om du vil vandre i naturskjønne omgivelser.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Sabadell