Reiser til Slovenia

Slovenia er Europas grønne hjerte, med sitt nærmest magiske naturlandskap og en kulturarv som er rik på legender og fortellinger. Dette betagende landet, som ligger mellom Alpene og Adriaterhavet, har i flere århundrer vært et viktig knutepunkt mellom Balkan og resten av Europa.

Fortsatt står Slovenia som reisemål litt i skyggen av sine naboland, som blant annet inkluderer populære ferieland som Italia og Kroatia. Men, til tross for at Slovenia kun er en brøkdel så stort som Norge, har landet mange opplevelser å by på.

Slovenia har en 47 kilometer lang kystlinje ut mot Adriaterhavet. Langs denne korte, slovenske rivieraen finner du både flotte badestrender og sjarmerende kystbyer som stammer fra middelalderen, for eksempel Koper, Izola og Piran og spabyen Portoroz. Om sommeren summer det av liv i kystbyene når både slovenerne og internasjonale feriegjester søker mot det asurblå havet. Samtidig behøver du ikke reise langt inn i landet for å oppdage at hele Slovenia ikke er preget av store turistmengder. 

En aktiv ferie i spektakulær natur

For deg som elsker ferier med aktive opplevelser i vakker og fredfyldt natur, er Slovenia et land som byr på et nærmest uendelig utvalg av muligheter. Fjellene og elvene i De juliske Alper er perfekte steder å dra på vandreturer, mountainbiking, rafting og å padle kajakk. Mt. Triglav (2.864 m.o.h.) er det høyeste fjellet i De juliske Alper og har navngitt nasjonalparken Triglav, som utgjør mesteparten av området. 

De slovenske fjellene består av mer enn 10.000 kilometer med avmerkede stier og over 150 fjellhytter der du kan søke ly og varme deg med en tradisjonell, slovensk gryterett. Hvis du reiser til Slovenia om vinteren, kan du besøke flere små, men gode skisportssteder, blant annet Kranjska Gora. Med sin begrensede størrelse er skistedene især velegnede til familier og nybegynnere, men også erfarne skikjørere vil finne morsomme utfordringer her.

En reise til Slovenia byr ikke bare på flotte naturopplevelser, men er også en mulighet til å besøke spennende byer og hyggelige landsbysamfunn. Ettersom at Slovenia er et lite land, har du mulighet til å nå omkring til mange av de største severdighetene og attraksjonene i løpet av én reise. Samtidig er mange av stedene verdt å fordype seg i. 

Ljubljana og Maribor

Ljubljana har kun 300.000 innbyggere og er ikke bare én av de yngste hovedstedene i Europa, men også én av de minste. Samtidig må du ikke la deg lure av byens beskjedne størrelse; bare den slovenske hovedstaden er i seg selv verdt en reise til landet.

Kanskje nettopp på grunn av Ljubljanas beskjedne størrelse, har byen en behagelig og avslappet atmosfære over seg. I det gamle sentrum, som ligger ved foten av Borghøyden og er lite nok at det kan utforskes til fots, kan du gå på oppdagelsesferd i smale, brosteinsbelagte gater som gjemmer på en idyllisk blanding av barokk- og art nouveau-arkitektur, spennende museer, butikker, markeder og tallrike fortauskaféer og vinbarer.

Dersom du vil utforske mer av Slovenia mens du er på reise, er gjerne Ljubljana et godt utgangspunkt. Det ligger skiløyper kun en halvtime med bil fra hovedstaden, mens du kan nå den romantiske byen Bled ved sjøen med samme navn eller de fantastiske Škocjan-grottene med verdensarvstatus på under én time.

Det er også mulig å reise videre til Maribor, som med sine 114.000 innbyggere er Slovenias nest største by og ligger vakkert til langs Dravaelven nær grensen til Østerrike. Byen, som ligger ved foten av de grønne Pohorje-fjellene, er et godt utgangspunkt for eventyr i den østlige delen av Slovenia. Men, før du reiser på utflukt, bør du sette av tid til å oppleve selve byen, som særlig er kjent som sentrum for Slovenias vinproduksjon. Maribor kan skryte av å ha verdens eldste vinranke (over 400 år), som fortsatt gir druer. 

Transport

Slovenias hovedflyplass, Ljubljana Jože Pucnik (LJU), som ligger omkring 25 kilometer nord for hovedstaden Ljubljana, har gode flyforbindelser til resten av Europa. Med en enkelt mellomlanding underveis kan man fly fra Norge til Ljubljana Jože Pucnik. 

For å få mest mulig frihet til å utforske Slovenia i ditt eget tempo, anbefaler vi deg å leie en bil. Det finnes et stort utvalg av utleieselskaper på flyplassen, men du bør booke leiebil hjemmefra. Det er mulig å reise omkring med både tog og buss til de fleste større byene i landet, men hvis du vil utforske naturområder og mindre landsbyer kan det være vanskelig å finne gode reisealternativer med offentlig transport.

Bestill en billig reise til Slovenia i dag!

Prisnivået i Slovenia er lavere enn i Norge. Dette betyr at dersom du booker en billig reise med fly og hotell på Solfaktor, har du et godt grunnlag for å få en ferie med masser av spennende opplevelser uten å måtte sprenge feriebudsjettet.

I søkemaskinen vår kan du på få sekunder få en oversikt over de billigste flybillettene til Slovenia som tilbys. Du kan kombinere flybillettene med ett av våre hoteller - enklere blir det ikke!

Hoteller i Slovenia

Populære hoteller i Slovenia

Slovenia , Bled
9,4
Fantastisk
904 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 38 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Slovenia , Ljubljana
9,3
Fantastisk
714 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 27 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Slovenia , Bled
9,2
Fantastisk
942 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 37 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Internettilgang / WiFi