Reiser til Montenegro

En reise til Montenegro er en reise til et av Europas mindre kjente feriereisemål. Det er egentlig overraskende for Montenegro byr på det meste du ønsker deg på en ferie. Flotte strender med krystallklart vann, nydelig mat, deilige hoteller og supre turmuligheter venter på deg. Med Solfaktor bor du på utvalgte hoteller i Kotor, Becici, Petrovac, Budva, hovedstaden Podgorica eller Sveti Stefan.

Montenegro er et lite land på Balkan ved Adriaterhavet som grenser til Kroatia i nord og til Albania i sør. I likhet med mange andre land i denne delen av Europa har Montenegro opplevd en rask vekst i turismen og det er mange sjarmerende byer å oppleve i landet. For ikke å snakke om vakre strender. For de fleste turister er Montenegro vel og merke først og fremst en sommerdestinasjon. Hvorav de mest kjente feriebyene er Budva, Tivat, Kotor og Herceg Novi.

Strender og sjarmerende middelalderbyer

Etter at montenegrinerne stemte for å forlate unionen med Serbia har verden sakte, men sikkert, begynt å sperre opp øynene for å reise til Montenegro på ferie. Tatt i betraktning at landet har mange av de samme kvalitetene som nabolandet Kroatia, som blant annet uberørte strender med krystallklart vann, idylliske middelalderbyer og et velsmakende tradisjonsrikt kjøkken er ikke dette veldig overraskende. På tross av at Montenegro, sammenlignet med sitt naboland mot vest, fortsatt kan betegnes som en mer uoppdaget perle har infrastrukturen og utvalget av hoteller og ferieboliger blitt såpass stort at det ikke kun er de mest eventyrlystne som reiser til Montenegro på ferie.

>> Les mer om din reise til Budva her

>> Les mer om din ferie til Herceg Novi her

>> Les mer om din reise til Albania her

Når bør man reise til Montenegro?

Sommeren varer fra mai til september. Grovt sagt. Vinteren er mild, men Montenegro er tross alt ingen vinterdestinasjon.

Fra høye fjell og dype daler til Adriaterhavets asurblå hav

En stor del av Montenegro består av høye fjell. Mange over 2000 meter høye. Montenegro har et stort nett av turstier som passer alle. Her kan du ta en halvtimes gåtur eller utforde deg selv med fottur over flere dager med store høydeforskjeller. 
Tarakløften i Durmitor nasjonalpark nord i Montenegro er den lengste ravinen i Europa og den nest lengste i verden. Etter Grand Canyon i USA. Ravinen er hele 82 kilometer lang og 1300 meter på det dypeste. Fottur i nasjonalparken er aller finest i september, så unngår man heten i innlandet på høysommeren.

Ulike reisemål i Montenegro

Kotor er nok det aller mest kjente reisemålet for norske reisende på ferie i Montenegro. Denne lille byen innerst i Kotorfjorden er full av spennende historie. De gamle delene av Kotor er venetiansk og ble bygget på 1500- og 1600-tallet. Om du synes Dubrovnik i Kroatia er en vakker by vil du garantert elske Kotor. Kotors gamleby står forøvrig på UNESCOs verdensarvliste. 
En av de mest spektakulære fjellturene i hele Montenegro går forøvrig fra Kotor til borgen Sveti Ivan. Høyt oppe i fjellene over Kotor. Utsikten fra borgen over Kotorfjorden er storslått. Hvis du er vant til å gå på tur i fjellet bruker du en drøy halv dag på turen. Husk å ta med hikingsko. Stien egner seg ikke for sandaler eller sko med dårlig sidestøtte.

Budva er en hyggelig liten by ved Adriaterhavet som byr på mange fine strender og Montenegro sitt største feriested. Her er det mye liv om sommeren. Med utesteder, klubber og stort utvalg av restauranter og uteserveringer. Byen har en 2 kilometer lang strand kalt Budva-rivieraen. Budva passer supert for deg som vil ha ferie i Montenegro med et bredt tilbud. Her får du alt du ønsker med muligheter for vannsport, dykking, utflukter og et stort natteliv.  Byen er gammel. Faktisk mer enn 2.500 år gammel.

Petrovac er perfekt for deg som ønsker å roe ned tempoet på en reise til Montenegro. Dette reisemålet byr blant annet på en nydelig hesteskoformet sandstrand. Petrovac ligger bare en drøy time fra grensen til Albania og det er mulig å dra på dagsutflukt til nabolandet. Du kan også besøke den store og berømte innsjøen Skadar som deles mellom Montenegro og Albania
Visste du at Montenegro har den aller lengste stranden langs hele Adriaterhavet? Den heter Velika Plaza (“lang strand”) og den strekker seg 13 kilometer fra Port Milena til Bojana. Stranden ligger helt sør i Montenegro, på grensen mot Albania. Hvis du bor i Petrovac kan du fint ta en dagstur til Velika Plaza.

Becici er et mindre kjent reisemål bare 2 kilometer fra Budva. Her får du en avslappende ferie i koselige og rolige omgivelser ved Adriaterhavet. Becici har en strand som har blitt kåret til Europas vakreste. Reisemålet er rett og slett et rimelig og godt alternativ for deg som vil ha ferie i Montenegro med rolige omgivelser, men samtidig mulighet for litt liv bare et par kilometer unna.

Sveti Stefan er en liten ferieby 9 kilometer fra Budva. Her har Solfaktor tre kvalitetshoteller med flott beliggenhet. Sveti Stefan er perfekt for deg som vil ha en rolig reise til Montenegro sine naturskjønne omgivelser ved havet. Hvis pengetilgang ikke er et problem kan vi anbefale en natt eller to på et femstjerners hotell som ligger på selve øya med samme navn- Sveti Stefan Island. Øya har forbindelse til fastlandet via en smal bro. Sveti Stefan ble verdenskjent i 2006 da stor deler av James Bond-filmen Casino Royale ble spilt inn her.

Herceg Novi er en vakker by ved kysten som ligger der Kotorbukten starter. Kun en times biltur langs kystlinja, innover bukten, fra Kotor.

Hvis du ønsker å se mer av Montenegro enn de kjente badebyene langs kysten av Adriaterhavet anbefaler vi et besøk i hovedstaden Podgorica. Hovedstaden er en forholdsvis liten by med rundt 150 000 innbyggere. Litt over 22 % av Montenegro sine 640 000 innbyggere bor i Podgorica. Fra Podgorica kan man enkelt ta seg til kysten med bil eller buss. Det samme gjelder til fjellene i nord der man kan stå på ski om vinteren.

>> Les mer om din reise til Kotor her

>> Les mer om din ferie til Becici her

>> Les mer om mulighetene i Adriaterhavet her

Lite land med store matopplevelser

Montenegro har vinproduksjon og er også kjent for herlig lammekjøtt og deilige skinker. Ved Adriaterhavet får du mye av den typiske middelhavsmaten med salater, speket skinke, ferskt brød og oliven. Med nærhet til havet er det selvsagt mye fisk på menyen også. Lenger inn i Montenegro serveres mer tradisjonell bondekost med mye lammekjøt. Gjerne kokt i gryte. I områdene med bosniere får du dessuten herlig cevapcici. Dette er grillet kjøttdeig formet som pølser. Cevapcici serveres med salat og ajvar og gjerne med en iskald øl som forfriskende tilbehør.Reisemål i Montenegro

Populære hoteller i Montenegro

Montenegro, Budva
9,4
Fantastisk
534 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Montenegro, Meljine
8,5
Meget bra
677 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 21 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Montenegro, Budva
9,2
Fantastisk
1291 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 20 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Internettilgang / WiFi