Reiser til Latvia

Latvia er det største av de baltiske landene, men vel og merke en miniputt sammenlignet med sin mektige nabo i øst, Russland, som har hatt stor innvirkning på Latvias historie og selvforståelse. I Latvia finnes fortsatt en stor, russisktalende minoritet, og det eksisterer fortsatt et klart kulturelt skille mellom befolkningsgruppene.

I dag er Riga den største av de tre hovedstedene på Baltikum og det mest populære reisemålet i Latvia. Her kan du utforske ett ac Øst-Europas største innendørsmarkeder,  Centralttirgus Naktstirdzinš, og de brosteinsbelagte gatene i den gamle bydelen med sine mangne arkitektonisk enestående bygninger.

Uberørt natur og kultur

Med sine under to millioner innbyggere er det god plass til naturen i Latvia. Over halvparten av landet er dekket av skog, og i landet finnes utallige sjøer. Langs den 500 kilometer lange kystlinjen finner du tallrike vakre og nærmest uberørte sandstrender. Med andre ord, byr Latvia også på et fredelig liv utenfor byene. 

Reisende med appetitt på uberørt natur og autentiske kulturopplevelser har de siste årene fått øynene opp for Latvia, og spesielt hovedstaden Riga. På tross av at det er mer enn tre tiår siden Latvia ble kvitt Sovjetunionens jernteppe, er turismen fortsatt relativt begrenset, men dette gjør bare landet til et enda mer attraktivt reisemål. Sist, men ikke minst, er det fortsatt billigere å være turist i Latvia sammenlignet med hva som er tilfelle i mange andre europeiske land.

Regionene i Latvia 

Latvia er delt inn i de fire regionene Vidzeme (hvor hovedstaden Riga ligger), Kurzeme, Zemgale og Latgale. Uansett hvilken av de latviske regionene du reiser til, vil du finne mange vakre steder å besøke. På tross av at det først og fremst er den livlige hovedstaden Riga som tiltrekker seg besøkende, er det på en reise ut i det vakre, uberørte landskapet med sine mange innsjøer, dype skoger og sine innbydende sandstrender at du vil få oppleve det ekte Latvia.

Dersom man ser bort fra Riga, er den fantastiske nasjonalparken Gauja den største turistattraksjonen i Vidzeme-regionen. Parken er 90 000 hektar stor og inneholder fantastiske naturlandskap som inviterer til aktive ferier og hundrevis av imponerende slott og herskapshus. Gamlebyen i Cesis og dens to slott har gjennomgått en fullstendig restaurering og er nærmest obligatorisk å besøke på en tur til regionen. Lenger sør, i det kuperte landskapet rundt Madona, er det gode muligheter for å utøve vintersport.

Den største attraksjonen Kurzeme er kysten med sine vakre sandstrender. Nord for Pavilosta kan du for eksempel vandre flere kilometer langs en uberørt kyst med fin sand under bratte bakker. Langs kysten utenfor regionen ligger mange andre gamle fiskevær og de to vakre havnebyene Ventspils og Liepaja, som begge er verdt et besøk.

I den sørlige regionen Zemgale er mye av det flate landskapet dyrket, og dette området har tradisjonelt vært landets spiskammer. Samtidig er Tervete naturpark med Eventyrskogen én av områdets største attraksjoner, og parken trekker særlig til seg barnefamilier.  

I øst ligger Latgale som er den mest russiske region i landet. I Daugavpils, som er landets nest største by, er nesten 80 prosent av innbyggerne russisktalende. Her kan du besøke festningen Dünaburg, som er én av de største festningene i Europa. Festningen ble opprinnelig bygget for å forsvare den vestlige grensen til det russiske rike. Latgale er også kjent som "De blå sjøers land" på grunn av de mange småsjøene som preger denne delen av landet.

Riga

Til tross for de mange andre spennende byene og naturområdene som finnes i resten av landet, er den stemningsfulle hovedstaden Riga Latvias desidert mest populære reisemål, noe som ikke er vanskelig å forstå. I byen finnes et vell av arkitektoniske skatter som gotiske katedraler og unik jugendstil, et livlig natteliv og mange flotte spisesteder. Kombinert med de billige prisene betyr dette at det nærmest ville være en synd å reise til Latvia uten å tilbringe noen dager i Riga.

Nesten alle turistattraksjonene, inkludert historiske bygninger, markedshaller, museer og hoteller ligger i det relativt lite og enkelt tilgjengelige Centra rajon- distriktet, som består av Vecriga (den gamle bydelen) og Centrs, som er det moderne forretningskvartalet. I Rigas gamle bydel, som er oppført på UNESCOs verdensarvsliste, er omkring en tredjedel av bygningene bygget i vakker Art Nouveau-stil.

Riga er med sine over 640.000 innbyggere ingen internasjonal metropol, men samtidig den største byen i Baltikum. Dette innebærer blant annet utallige muligheter til å smake på både det lokale, latviske kjøkkenet og internasjonale favoritter. Dersom du får behov for å hvile og lade batteriene etter spennende sightseeing, byr Riga på gode muligheter til å stifte bekjentskap med landets berømte spakultur. 

Dersom du reiser til Riga om sommeren, kan du enkelt kombinere byens kulturelle opplevelser med et avslappende strandliv. Kun 20 minutter i bil fra Riga ligger den populære kur- og badebyen Jurmala

Den beste tiden å besøke Latvia på 

Latvia er et helårsreisemål. Klimaet skiller seg lite fra det skandinaviske klimaet, og det er mest populært å reise til landet i sommermånedene fra mai til august, som er de varmeste og tørreste månedene. 

I likhet med her hjemme, stiger risikoen for nedbør utover høsten. Uavhengig av når du besøker landet, bør du pakke med deg klær for et variert vær. Samtidig er ofte både høsten, vinteren og våren flotte årstider for et besøk i Latvia, på tross av at strendene ikke frister like mye som på sommeren. 

Bestill din reise til Latvia online

Latvia har én internasjonal flyplass - RIX -  som ligger 10 kilometer sørvest for Riga. I søkemaskinen hos Solfaktor kan du enkelt finne de billigste flybillettene til din reise og samtidig booke drømmehotellet til noen av markedets mest konkurransedyktige priser.

Hvis du bestiller en pakkereise med både fly og hotell til Latvia, er du hos Solfaktor selvsagt dekket av både pakkereiseloven og Reisegarantifondet.

Reisemål i Latvia

 • Gjesteanmeldelser 8,8
  Riga
  71 hoteller
  Latvias hovedstad er en levende storby som har lykkes med å bevare mye av sin opprinnelige historie og arkitektur. Dette har gitt Riga en velfortjent plass på UNESCOs Verdensarvsliste og bidratt til at byen har blitt et naturlig mål for en opplevelsesrik ... storbyferie. Les mer

Populære hoteller i Latvia

Latvia, Riga
9,0
Fantastisk
5616 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 6 km
 • Nærmeste strand: ca. 15 km
 • Internettilgang / WiFi
Latvia, Riga
8,3
Meget bra
2720 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 13 km
 • Nærmeste strand: ca. 36 km
 • Internettilgang / WiFi
Latvia, Riga
8,7
Meget bra
788 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 11 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant

Hva sier gjestene i Latvia?

8,8
Gjesteanmeldelser
Basert på 12 anmeldelser