Reiser til Kapp Verde

Kapp Verde har 350 soldager i året, et stabilt klima, gjennomsnittstemperatur på 23 grader og er kjent for sine lange, fine sandstrender. Her kan du bade i havet og spasere langs strandkanten, og det er ikke vanskelig å komme i feriemodus.

Kapp Verde (Cabo Verde på portugisisk) er en stat og øygruppe i Atlanterhavet, 570 kilometer vest for det afrikanske fastlandet og et par timers flytur sør for Kanariøyene. Det offisielle språket er portugisisk. Øygruppen består av ti større vulkanske øyer og fem små øyer, og det bor cirka 556 000 innbyggere (per 2017) lange Kapp Verde,  fordelt på de ulike øyene. Samtidig er flere av øyene ubebodde.

Det meste foregår i lavt tempo på Kapp Verde, hvilket betyr at dette ikke er landet for de rastløse. De små øyene Sal og Boavista er de mest besøkte feriestedene. På øya Sal ligger byen Santa Maria, som er bygget i portugisisk kolonistil og har et hyggelig, lite bysentrum. Strendene på Sal er tilrettelagt for vindsurfing og kiting. Her dominerer turistindustrien, salsa og eksotiske strender. Hovedstaden i Kapp Verde heter Praia og ligger på den store hovedøya Santiago.

I tillegg til mye sol, sjø og strand kan landet by på flott landskap og natur, som kan utforskes på mountainbike eller til fots. Gryteretten Cachupa er nasjonalrett, og er forskjellig fra øy til øy. Cachupa består av mais, søtpotet, bønner, squash og kjøtt eller fisk. Ellers har de fleste restauranter på Kapp Verde et stort utvalg av fiskeretter med mye tunfisk, sverdfisk, blekksprut og hummer.

Hvem passer reisemålet Kapp Verde for?

Dette er et reisemål som passer for alle, men særlig for reisende som ønsker å kombinere sol og strand med vannsportaktiviteter, utflukter og vandreturer.

Når er det best å reise hit?

Som en føler av et stabilt og varmt klima kan man reise hit hele året, men de beste månedene å reise hit på regnes for å være desember, januar, februar, mars, april og mai.

Reisemål på Kapp Verde

Populære hoteller på Kapp Verde

Kapp Verde, Murdeira
8,4
Meget bra
487 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kapp Verde, Santa Maria
8,2
Meget bra
48 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Internettilgang / WiFi
Kapp Verde, Santa Maria
8,5
Meget bra
38 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi