Reiser til Syd-Tirol - Alto-Adige/Sør-Tyrol

Trentino-Alto Adige/Sør-Tyrol er en autonom region i den nordligste delen av Italia, delt inn i to provinser: provinsen Trento, kjent som Trentino og provinsen Bolzano, kjent som Alto-Adige/Sør-Tyrol.

Regionen har en rik og dramatisk historie som gjenspeiler beliggenheten mellom Sør- og Nord-Europa og mellom latinske og germanske kulturer og folkeslag. Det har således både vært underlagt romersk overherredømme – romerne koloniserte regionen i år 15 f.Kr. - og vært delt mellom invaderende germanske stammer (alemannerne og langobardene), før regionen ble en del av det bayerske hertugdømmet og Karl den Stores Riks-Italia (Kongeriket Italia).

Fra det 9. århundre – og frem til det ble annektert av Italia i 1919 – var regionen også en del av Det Habsburgske monarki og dets forgjengere; Det Østerrikske imperiet og Det Hellige Romerske riket. I dag er regionen blant de rikeste og best utviklede både i Italia og hele EU, men står  allikevel i skyggen av andre mer populære italienske regioner som reisemål, selv om det ikke skorter på gode reiseopplevelser i Trentino-Alto-Adige/Sør-Tyrol.

Velkommen til Italia med Solfaktor. Vi er spesialister på reiser til Trentino, også kaldt Sør-Tyrol.

Opplevelser og severdigheter

Dolomittene

Hvis du elsker vakre naturopplevelser, er Trentino-Alto-Adige/Sør-Tyrol et ideelt reisemål for deg! For det er ikke er mange steder i Europa hvor du kan oppleve slike vakre fjelllandskap som du kan oppleve i fjellkjeden Dolomittene, som ble erklært verdensarv av UNESCO i 2009.
Fjellene består hovedsakelig av hevede korallrev som ble dannet i Tethysjøen i Triassic-perioden, og som kalles dolomitt (derav navnet på fjellkjeden). Det høyeste punktet i fjellkjeden er Marmolada på 2982 meter, etterfulgt av Antelao på 2981 meter og Tofano di Mezzo på 2941 meter. Totalt er det 22 fjell på mer enn 2000 meter i fjellkjeden og 9 store naturparker, hvorav Dolomiti Bellunesi National Park er den største med et areal på 315,11 km2.

Gardasjøen

En reise til Trentino-Alto-Adige/Sør-Tyrol er også en mulighet for å oppleve Italias største innsjø, Gardasjøen.
Innsjøen, som ligger i utkanten av Dolomittene mellom provinsene Verona (sørøst), Brescia (sørvest) og Trentino (nord), har et areal på hele 369 kvadratkilometer, en lengde på 51,6 kilometer og en bredde på 16,7 kilometer (i den nordlige delen av Trentino-Alto-Adige/Sør-Tyrol er sjøen smalere på grunn av fjellene).
Innsjøen byr ikke bare på noe av Italias vakreste innsjølandskap, men også små, sjarmerende byer langs breddene, som Sirmione, Malcesine og Garda, og et mildt klima som er kjent for sin helbredende effekt.

Trento

Kunstbyen Trento er hovedstaden i Trentino-Alto Adige/Sør-Tyrol og er absolutt verdt et besøk! Byens fascinerende gamle renessansbydel har gjennomgått et skånsomt løft av fasader, og fremstår nå som svært ren og presentabel. Den er utrolig sjarmerende og har mange gode og koselige restauranter, samt et stort utvalg av butikker i alle former og størrelser.

Byen har også noen interessante historiske severdigheter, som det imponerende slottet Castello del Buonconsiglio i utkanten av gamlebyen – det var herfra fyrstene hersket over området gjennom århundrer. 
 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Reisemål i Trentino Syd-Tirol

Populære hoteller i Trentino Syd-Tirol

Italia, Trentino Syd-Tirol, Madonna di Campiglio
  • Nærmeste flyplass: 162 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Italia, Trentino Syd-Tirol, Canazei
  • Nærmeste flyplass: 144 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Italia, Trentino Syd-Tirol, Riva del Garda
  • Nærmeste flyplass: 84 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi