Reiser til Lecce

Lecce, som ligger i regionen Apulia i sør-Italia, kalles gjerne for Sydens Firenze på grunn av stedets vakre arkitektur og mange monumenter. Lecce har hatt to storhetstider; dels under den romerske æraen og dels i tiden under Kongedømmet Napoli. I disse to periodene ble mange av byens monumenter og bygninger oppført. Arkitekturen i Lecce er preget av store ornamenter, som på grunn av deres unike karakter er blitt kalt for "Barok fra Lecce" (Barocco Leccese). Bygningene er oppført i porøs stein fra området, som er enkle å dekorere. 

Severdigheter og aktiviteter 

På besøk i Lecce kan du gjerne starte på Piazza Duomo, som en gang i tiden ble brukt som et slags beskyttelsesfort for byen og i dag nærmest er som en egen storstue i barokkbyen. Her samles både turister og lokale beboere hver dag, og det er alltid noe å se. 

Ikke langt fra Lecce kan du besøke restene etter L'Anfiteatro de Lecce, som er en romersk teaterscene som også i våre dager (først og fremst om sommeren) blir brukt til å avholde konserter og oppsetning av teaterstykker. Besøk også Basilica di Santa Croce, der du både på innsiden og utsiden kan s vakre eksempler på hvorfor man benyttes uttrykket "Barocco Leccese".

Lecce ligger omkring 15 kilometer inne i landet, men på kun 20 minutter i bil kan du reise til San Cataldo på østkysten. Mellom San Cataldo og Otranto byr Adriaterhavskysten på et cirka 40 kilometer langt ekstraordinært vakkert landskap med klipper som stuper ned i havet og enkelte steder avbrytes av sandstrender og bukter som kun kan nås med båt fra havet. Hvis du er på vei helt til Otranto - som absolutt er verdt en dagstur - kan du besøke byens historiske sentrum, som er omgitt av gamle murer og domineres av slottet Il Castello, som ble bygget på 1400-tallet.

Hva bør du spise på ferie i Lecce? 

Grønnsaker, olivenolje, brød og pasta - tilberedt på en egen, unik måte - er de grunnleggende ingrediensene i Lecces kjøkken. Orecchiette (som bokstavelig talt er en øreformet pasta), makaroni og tagliatelle er de mest spise pastatypene. Pastasausene består ofte av soltørkede tomater og basilikum, av pecorino og ricotta eller av lam fra høydene eller fisk fra havet. Pizza og focaccia finnes selvfølgelig også i Italias sørlige kjøkken, da ofte toppet med olivenolje, noe som er en fryd for rettene. Hvis du er en modig matelsker, bør du prøvesmake Lecces trippa (innvoller) eller rå, ferskfangede østers. Hvis du derimot foretrekker det sikre, bør du spise lam og poteter eller grillet frisk - både delikat og enkelt. Avslutt måltidene med småkaker med fløte, pasticciotto ripieno di crema eller la cotognata leccese, som er en gelélignende pudding.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Lecce

Populære hoteller i Lecce

Italia, Puglia, Lecce
7,6
Bra
1485 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 44 km
  • Nærmeste strand: ca. 28 km
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Puglia, Lecce
9,3
Fantastisk
491 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 45 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Puglia, Lecce
9,4
Fantastisk
555 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 46 km
  • Nærmeste by: ca. 500 m
  • Internettilgang / WiFi