Reiser til Tallinn

Estlands sjarmerende hovedstad Tallinn er fortsatt en uoppdaget ferieperle blant skandinaver, i motsetning til finnene, som kun har en kort båttur til Tallinn fra Helsinki over Finskebukten. Likevel er det kun et spørsmål om tid før resten av Skandinavia sperrer opp øynene sine for de mange spennende opplevelsene som Tallinn byr på. Dersom du ønsker å utnytte det lave prisnivået bør du vel og merke ikke utsette reisen for lenge!

Tallinns innbyggere, som i dag teller omkring 445.000 mennesker, er ikke ukjente med besøk utenfra. Opp gjennom tiden har byens befolkning vært underlagt både dansk, svensk, polsk, tysk og sovjetisk styre, og på en reise til Tallinn kan du ikke unngå å legge merke til de kulturelle båndene som binder landene sammen. 

På en billig reise til Tallinn kan du glede deg til å få oppleve en by som har lykkes med å kombinere de gamle middelalderkvartalene med moderne arkitektur. Sett av god tid til å gå på oppdagelsesferd i smale brosteinsbelagte gater blant historiske perler, som både stammer fra middelalderen og de lange årene under sovjetisk styre.

Nyt stemningen blant de vakre middelalderhusene, som faktisk har et eget skandinavisk preg over seg, og følg de svingende, brosteinsbelagte smugene som leder til idylliske torg med hyggelige restauranter og fortauskafeer. Utforsk også de mange spennende butikkene, som selger alt fra moteklær til lave priser til lokalt kunsthåndverk. 

Danskebyen

Det er ikke bevist at det var ved Tallinn at Dannebrog i 1219 dalte ned fra himmelen under slaget som ga Kong Valdemar sitt avgjørende gjennombrudd for å sikre dansk herredømme i Estland. Stedet der Dannebrog falt ned fra himmelen er avmerket i Den danske konges have (Taani Kuninga Aed) i den gamle bydelen nær Alexander Nevsky-katedralen. Det som derimot er sikkert, er at byens navn på estisk betyr “Danskerbyen”.

På tross av en til tider dramatisk historie, som har gått hardt utover både innbyggere og bygninger, er Tallinn i dag kjent for å ha én av Europas best bevarte middelalderbykjerner. Den er vel fortjent å finne på UNESCOs verdensarvsliste og bør uten tvil oppleves på en reise til Tallinn. Samtidig er det flere gode grunner til å bestille en billig reise til Tallinn enn bare de historiske severdighetene.

Kulturopplevelser for hele familien

Du vil tydelig kjenne på historiens vingesus når du vandrer omkring i de krokete gatene og stredene som går mellom de maleriske husene eller oppe på restene etter bymuren fra middelalderen. Samtidig vil du også få oppleve at Tallinn ikke er en by som henger fast i fortiden.

Estlands hovedstad har også blitt kjent for sitt rike og allsidige kulturliv. Dette inkluderer både spennende gallerier og mange begivenheter hvert år som ofte trekker mengder av besøkende til byen. Dette skjer for eksempel de fire dagene i den første hele uken av juli hvert år. Da forvandles Rådhusplassen og området omkring Sankt Nikolai- kirken til en blomstrende hansestad i forbindelse med Middelalderdagene, noe som absolutt bør oppleves - særlig hvis du reiser med barn. Her kan dere besøke forskjellige middelalderverksteder og delta på konkurranser innenfor blant annet bueskyting. 

Tallinn var i 2011 europeisk kulturhovedstad og er jevnlig vertssted for musikk- og matfestivaler, sportsbegivenheter, konserter og tradisjonelle feiringer som i seg selv er verdt en reise til byen. 

Et pulserende natteliv

Utover sine velbevarte middelalderbygninger er Tallinn især kjent for sitt livlige natteliv, som er vel så spektakulært som det du finner i større byer. Her finnes noe for alle, inkludert alt fra sofistikerte, prisvinnende vin- og cocktailbarer til løsslupne klubber der housemusikken spiller til langt på natt. 

Det er særlig gamlebyen og området Telliskivi som trekker besøkende til byen. De mest populære stedene ligger i komfortabel gangavstand fra hverandre, noe som betyr at du enkelt kan skreddersy en perfekt kveld.  

Strender ved Tallinn

Har du behov for et lite avbrekk fra bylivet eller å slappe av etter en lang natt på dansegulvet? I såfall kan du velge mellom en håndfull strender som ligger innenfor rekkevidde. Én av de mest populære av dem er Pirita-stranden, som ligger syv kilometer mot øst. Du kan hoppe på en buss fra sentrum ut til stranden eller leie en sykkel og følge kystpromenaden hele veien. Ved den to kilometer lange, fine sandstranden, som ligger på nedsiden av høye furutrær, finnes garderober, strandbar, kiosker og lekeplasser.

For barnefamilier som reiser til Tallinn er Kakumäe-stranden, som ligger på motsatt side av byen, et godt alternativ. Den er vel og merke mindre, men også roligere og mer langgrunn. Her finnes også lekeplasser.

Transport

Det er enkelt å reise til Tallinn, og du kan fly hit fra København eller Oslo på kun halvannen time eller seile til byen fra Stockholm eller Helsinki.

Inne i Tallinn kan du utforske mesteparten av det gamle sentrum til fots, og hvis du vil reise lenger avgårde til resten av byen eller ut til en av strendene kan du benytte deg av et godt nettverk av busser og trikker som har avganger fra tidlig om morgenen til sent om kvelden. Vær oppmerksom på at byens innbyggere kjører gratis i indre by, mens besøkende må kjøpe billett. Det finnes også mange billige taxier, men husk å sjekke prisene på forhånd.

Reiser til Estland

Les mer om Estland og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Estland her

Hoteller i Tallinn

Populære hoteller i Tallinn

Estland, Tallinn
8,7
Meget bra
2268 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.5 km
  • Internettilgang / WiFi
Estland, Tallinn
7,3
Bra
3398 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 6 km
  • Avstand til sentrum: ca. 1 m
  • Internettilgang / WiFi
Estland, Tallinn
8,9
Meget bra
690 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 4 km
  • Internettilgang / WiFi