Reiser til Tallinn

Tallinn som reisemål

Tallinn er hovedstaden og den største havnebyen i Estland. Byen ligger sør for Helsingfors og helt nord på den baltiske halvøy. Det er et sjarmerende reisemål som kombinerer middelalderhistorie med moderne sjarm. På en reise til Tallinn kan du glede deg til å få oppleve en by som har lykkes med å kombinere de gamle middelalderkvartalene med moderne arkitektur. Bestill en billig reise til Tallinn med Solfaktor i dag!

Attraksjoner og severdigheter i Tallinn

Tallinn en rekke historiske severdigheter og kulturelle attraksjoner å by på. Gamlebyen står på UNESCO-verdensarvliste og er kjent for sin godt bevarte middelalderarkitektur. Her kan du vandre gjennom brosteinsbelagte gater med blant annet Tallinn sin domkirke og det imponerende rådhuset på Rådhusplassen. Byen har også et godt utvalg av kunst og kulturmuseer. Som for eksempel Estlands nasjonalmuseum for de som ønsker å få innblikk inn i landets kultur og historie. Du kan også ta turen til Toompea-høyden for å nyte panoramautsikt over byen. I den første hele uken av juli hvert år forvandles Rådhusplassen og området omkring Sankt Nikolai- kirken til en blomstrende hansestad i forbindelse med Middelalderdagene i Tallinn. Noe som absolutt bør oppleves - særlig hvis du reiser med barn. Her kan dere besøke forskjellige middelalderverksteder og delta på konkurranser innenfor blant annet bueskyting.

Har du behov for et lite avbrekk fra bylivet i Tallinn, eller å slappe av etter en lang natt på dansegulvet, kan du velge mellom en håndfull strender som ligger innenfor rekkevidde. Én av de mest populære av dem er Pirita-stranden som ligger syv kilometer mot øst. Du kan hoppe på en buss fra Tallinn sentrum og ut til stranden, eller leie en sykkel og følge kystpromenaden hele veien. Ved den to kilometer lange fine sandstranden, som ligger på nedsiden av høye furutrær, finnes garderober, strandbar, kiosker og lekeplasser. For barnefamilier som reiser til Tallinn er Kakumäe-stranden, som ligger på motsatt side av byen, et godt alternativ. Den er vel og merke mindre, men også roligere og mer langgrunn. Her finnes også lekeplasser.

I gamlebyen står den estetiske matkulturen sterkt og her finner du mange lokale spisesteder som serverer tradisjonelle retter. I tillegg til lokal matkultur har Tallinn også et godt utvalg av internasjonale restauranter med moderne preg. Du finner en rekke barer og nattklubber i Tallinn og utelivet er kjent for å være livlig. I gamlebyen er det en mer avslappet atmosfære med puber og vinbarer, men du kan også finne små "underground" barer med livlig stemning. I områdene rundt Viru Gate og Telliskivi finner du flere trendy nattklubber.

Julemarked og juleshopping i Tallinn

Sjeldent finner man en bedre atmosfære for juleshopping enn i gamlebyen i Tallinn. Estland sin hovedstad skilter med magisk julestemning på brosteinsbelagte gater, vakre juledekorasjoner og en flott arkitektur som omgir det hele. Tallinn sitt mest kjente julemarked arrangeres på Raekoja Plats (Rådhusplassen). Du kan begynne din juleshopping i Tallinn allerede 1 desember og de holder åpent til over nyttår. Her finner du et bredt utvalg av lokale produkter og tusenvis av julelys. Den rette julestemningen vil du finne under en juleshopping til Tallinn.

Fly og hotell i Tallinn

Du kommer deg enkelt til Tallinn med direktefly fra Norge. Flyturen fra Oslo Gardermoen til Tallinn lufthavn (TLL) tar i underkant av 1 time og 40 minutter. Du finner gode overnattingsalternativer i Tallinn. Både all-inclusive hoteller og koselige boutique-hoteller. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Tallinn og Estland!

Reiser til Estland

Les mer om Estland og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Estland her

Hoteller i Tallinn

Populære hoteller i Tallinn

Estland, Tallinn
7,7
Bra
3081 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Internettilgang / WiFi
Estland, Tallinn
6,9
Ganske bra
15 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 7 km
  • Avstand til sentrum: ca. 500 m
  • Internettilgang / WiFi
Estland, Tallinn
8,6
Meget bra
1324 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 4.6 km
  • Internettilgang / WiFi