Reiser til Estland

Estland er det nordligste av de baltiske landene. Her kan du oppleve lange strender langs Østersjøen med klassiske badebyer, en hovedstad som er full av spennende historie og kanskje best av alt, et reisemål som foreløpig ikke er preget av masseturisme. En ekstra bonus er uten tvil de lave prisene. 

Helt ukjent blant reisende er Estland vel og merke ikke. Kun én og en halv time med fly fra Oslo eller et par timer med båt fra Helsinki ligger Estlands vakre hovedstad Tallinn, som tiltrekker seg mange besøkende. I Tallinn finnes én av de best bevarte middelalderbykjernene i Nord-Europa. Her kan du sette av en langhelg til å utforske de maleriske, brosteinsbelagte gatene, som er omgitt av en ringmur.

Tette nordiske forbindelser

Estland gjenvant, i likhet med sine naboland, sin selvstendighet da Sovjetunionen gikk i oppløsning i 1991, men dette var ikke første gang esterne hadde vært underlagt andre makter. Allerede i middelalderen reiste tyskere, svensker og dansker hit på korstog for å  omvende de hedenske esterne og sikre seg herredømme over området. I de påfølgende århundrene skiftet Danmark, Tyskland, Sverige og Russland mellom å sitte på makten over deler av området som i dag er Estland.

Dersom du har språkøre, vil du bemerke deg at det estiske språket skiller seg betraktelig fra alle andre språk i Europa. Med dets melodiske lyd og sine lange vokaler har det estiske språket noe eventyrligt over seg, og det er beslektet med finsk og ungarsk.

Først i 1995 ble estisk offisielt landets eneste offisielle språk, og etter selvstendigheten ble russisk avløst av engelsk som det primære fremmedspråket i landet. Derfor er det enkelt å gjøre seg forstått, og i dag snakker esterne som regel minst to språk. Blant de unge snakkes som regel estisk og engelsk, men ofte også et minoritetsspråk. I Estland bor et stort russisk mindretall.

Middelalderstemning i Tallinn

Fra flyplassen tar det kun 15 minutter å reise med trikk før du befinner deg i sentrum av hovedstaden Tallinn. Her ligger de fleste severdighetene og restaurantene innenfor gåavstand.

Attraksjonen som trekker flest reisende til Tallinn er den velbevarte middelalderbykjernen. Den var en gang i tiden hjemsted for rike kjøpmenn, og er utrolig stemningsfull med sine kirketårn og sine brosteinsbelagte gater. Middelalderbykjernen er vel og merke ikke et friluftsmuseum, men en levende by med hyggelige hjørnekaféer og skjulte gårdsrom der du kan slå deg ned og nyte en drink eller livemusikk.

Det pulserende kulturlivet lar seg også oppleve i bydeler som Kalamaja, Noblessner og Kopli, med sine gamle, rustikke industribygninger som i dag huser spesialbryggerier, designerbutikker, barer og spennende restauranter. De siste årene har Estland, og ikke minst Tallinn, for alvor blitt kjent for sine kulinariske opplevelser blant reisende. Maten som serveres på de nye resturantene er ofte på høyde med det beste som det nye nordiske kjøkkenet har å by på, men til en brøkdel av prisen som du normalt må betale hjemme i Skandinavia.

Unike øysamfunn

Én av faktorene som kulturelt og geografisk skiller Estland fra de andre baltiske landene, er de mange øysamfunnene i landet. Estland har utover sitt fastland over 2.000 øyer, hvorav mange av dem ligger en kort fergetur fra vestkysten.

Dersom du har litt ekstra tid mens du er på reise i Estland, kan vi anbefale et besøk på øyer som Saaremaa, Hiiumaa, Kihnu, Ruhnu og Vormsi. Her finner du idyllisk natur der du kan vandre og sykle mens du utforsker gamle kirker og smuldrende festninger som ble etterlatt av korsriddere og sovjetisk militære. Ute på øyene kan du slappe av i kurbad, besøke uberørte strender og spise på gode restauranter, som ofte har fisk og skalldyr på menyen.

I dag har mange estiske øyer sine egne, unike kystkulturer, noe som blant annet skyldes at øyene tidligere hovedsakelig var befolket av estiske svensker. Mange av øyene ble forlatt under andre verdenskrig, men omkring tyve av øyene er fortsatt bebodd av mennesker som stolt viderefører sine gamle tradisjoner.

Estland for naturelskere

Dersom du forlater hovedstaden, vil du oppdage at Estland også har en rik natur. Over 50 prosent av landet er dekket av skog, mens omkring 20 prosent er våtområder, sjøer, myrer og bekker. Nesten en fjerdedel av landet har status som beskyttet natur, inkludert fem enestående nasjonalparker.

Estland har de siste årene hatt en svak befolkningsvekst, men landet har kun 1,3 millioner innbyggere, hvorav omtrent 450.000 av dem bor i Tallinn. Dette gir god plass til den ville naturen, der dyrelivet kan utfolde seg uhindret. I de dype skogene lever ulv, bjørn, gaupe og mange andre dyrearter.

Som ett av de tynnest befolkede landene i Europa er Estland et perfekt reisemål for deg som ønsker å kombinere kulturopplevelser i de hyggelige byene med freden og roen som man fortsatt kan oppleve i den vidtstrakte, uforstyrrede naturen.

Det beste reisetidspunktet

De varme sommermånedene er høysesongen i Estland, men du kan reise til Estland året rundt. Sommeren er, i likhet med her hjemme, relativt kort. Helt frem til mai kan det ofte kan være kaldt, mens det om sommeren er behagelig mildt med temperaturer som typisk ligger omkring 20 grader.

Høsten setter for alvor inn i oktober, men takket være beliggenheten ved havet er vinteren relativt mild. I januar og februar, som er de kaldeste månedene, er det som regel frost på dagtid.

Bestill din neste reise til Estland her

Estland blir kalt for Østersjøens perle, og har på tross av sin beskjedne størrelse mye å by på som reisemål. Den korte avstanden fra Norge og et prisnivå som er meget lavt sammenlignet med prisene i andre europeiske destinasjoner bidrar også til å gjøre landet til et attraktivt reisemål. Finn billige reiser med fly og hotell i søkemaskinen her hos Solfaktor. Dersom du bestiller din neste reise hos oss, er du selvfølgelig dekket av både pakkereiseloven og reisegaranti.

Reisemål i Estland

 • Tallinn
  49 hoteller
  Tallinn er kjent for sin sjarmerende gamle bydel, hvor det nærmest er som å tre inn i middelalderen. På en reise til Estlands hovedstad kan du utforske et spennende restaurant- og natteliv, besøke flotte strender og ikke minst nyte godt av lave priser.

Populære hoteller i Estland

Estland, Tallinn
9,2
Fantastisk
4185 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 6 km
 • Nærmeste strand: ca. 5 km
 • Internettilgang / WiFi
Estland, Tallinn
8,7
Meget bra
2186 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 8 km
 • Nærmeste strand: ca. 5 km
 • Internettilgang / WiFi
Estland, Tallinn
5,9
Dårlig
94 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 8 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant