Reiser til Abu Dhabi

Abu Dhabi er det største av de syv Forente Arabiske Emirater ved Persiabukten. Før det ble funnet olje på 1950-tallet var hovedstaden Abu Dhabi og resten av emiratet et enkelt samfunn som bestod av perlefiskere og beduiner, men siden den tid har emiratet gjennomgått en rivende utvikling til å bli et toppmoderne samfunn og et spennende reisemål.

På tross av at Abu Dhabi med sine omkring 1,5 millioner innbyggere kun er den nest største byen i de Forente Arabiske Emirater (UAE) etter Dubai, er Abu Dhabi hovedstad i Emiratene. Presidenten Khalifa bin Zayed bin Sultan Al Nahyan bor i Abu Dhabi, i likhet med mange utlendinger; de utgjør faktisk omtrent 80 prosent av befolkningen. Men, på tross av at Abu Dhabi er et meget kosmopolitisk sted, er byen mer tradisjonell og føles gjerne kulturelt mindre vestlig enn Dubai.

Den arabiske juvelen 

Abu Dhabi, som gjerne kalles den Arabiske juvel, har en mer avslappet atmosfære over seg enn Dubai. Det skyldes tildels at byen ikke i like stor grad som Dubai lever av å tilby sine turister store mengder shopping og fornøyelser, men i større grad består av boligområder enn forretningskvartaler. Dette har ført til en mer tilbakelent stemning, men samtidig er det masse å se og oppleve på en reise til Abu Dhabi.

Abu Dhabi er den rikeste byen i Emiratene; derfor vil du ikke overraskende bli møtt av fantastisk arkitektur og storslåtte bygninger. Én av de mest kjente bygningene er den skinnende hvite Sheikh Zayed-moskeen, som sies å kunne huse 40.000 troende på én gang. Den vakkert utsmykkede moskeen er én av de mest imponerende av sitt slag i hele verden og bestemt verdt et besøk. 

Det er kleskode i området, hvilket innebærer at besøkende i shorts, tettsittende eller gjennomsiktige klær ikke er velkommen. Sørg derfor for å bære lange bukser eller kjoler som når ned til anklene og har ermer som når ned til håndleddet. Skuldre skal være tildekkede og kvinner må medbringe et tørkle til å dekke hodet.

Abu Dhabi for hele familien

Reiser du med barn, eller har et ønske om et realt adrenalinkick? På en av byens ytre øyer ligger den store temaparken Ferrari World, som blant annet har verdens raskeste rutsjebane og nok attraksjoner til å underholde barn og ungdommelige sjeler i timesvis. 

Ettersom at Abu Dhabi ligger fordelt utover en rekke småøyer som strekker seg ut i Persiabukten, er det mange vannsportmuligheter i området. Bli med på guidede kajakkturer i den 19 kvadratkilometer store Eastern Mangrove National Park, som har et rikt fugleliv, herunder flamingoer. Nasjonalparken er som et lite naturparadis tett på storbyen.

Vi kan også varmt anbefale at dere setter av god tid til å utforske det anerkjente Louvre Museum. Bygningen er et kunstverk i seg selv, og på innsiden er det mye å oppleve for både barn og voksne, herunder et stort utvalg av spennende utstillinger og samlinger. En egen avdeling henvender seg til barn.

Hvis du ønsker å oppleve flere kulturelle sider av storbyen, kan du på en reise til Abu Dhabi også besøke Dubai, som ligger kun halvannen time med bil lenger opp langs kysten. 

Sist, men ikke minst, er det gode muligheter til å kombinere avslappende strandliv med sightseeing i Abu Dhabi. Den kilometerlange stranden har finkornet sand og turkisblått, lavt vann. Her kan man enkelt finne en plass i den myke sanden, og langs promenaden finnes massevis av steder som tilbyr kald drikke. 

Slik booker du billige reiser til Abu Dhabi

I søkemaskinen her på siden kan du enkelt bestille en billig reise til Abu Dhabi, enten som en pakkereise eller 'Kun hotell'. Hvis du booker en pakke - som inkluderer både flybillett og hotellovernatting - her hos Solfaktor, vil du automatisk være dekket av Reisegarantifondet.

Vi finner de billigste flybillettene til deg, inkludert avganger med lavprisflyselskaper. Vi søker også priser på hoteller av alle slag, slik at du enkelt kan finne den beste prisen på et hotell som passer til dine ønsker.

Reiser til Emiratene

Les mer om Emiratene og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Emiratene her

Hoteller i Abu Dhabi

Populære hoteller i Abu Dhabi

Emiratene, Abu Dhabi
9,2
Fantastisk
8341 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.8 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Emiratene, Abu Dhabi
9,4
Fantastisk
5285 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 34 km
  • Avstand til sentrum: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Emiratene, Abu Dhabi
9,4
Fantastisk
6787 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 19 km
  • Avstand til sentrum: ca. 15 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)