Reiser til Dubai

Dubai er den største av de syv arabiske emiratene med sine 2,5 millioner innbyggere. Her er det en miks av spektakulære skyskrapere, kunstige øyer og et fantastisk utvalget når det gjelder shopping. Dubai er en moderne by, men den islamske og arabiske kulturen preger både arkitekturen, maten, musikken og livsstilen.

I Dubai ligger verdens høyeste bygning, Burj Khalifa, som (enn så lenge) er 828 meter høy, og en helårsåpen, innendørs skibakke i shoppingsenteret Mall of Emirates. I emiratet ligger også den ikoniske og kunstig oppbygde øya the Palm, som fra luften og på kartet ser ut som et stilisert palmetre med sine tusenvis av boliger, hoteller og spisesteder. 

Dubai er en gourmetby med et stort utvalg spennende restauranter med mat fra hele verden. Det er verdt å merke seg at alkohol kun serveres på hotellene og at De forente arabiske emirater er et muslimsk land der besøkende må forholde seg til en del lokale normer og regler.

Byen er ultramoderne og spennende med sin høye standard, fine strender og genuin gjestfrihet. Det er ganske lang avstand mellom bydelene og trafikken kan til tider være ganske hektisk, noe som gjør at det tar tid å komme seg rundt i byen. Dubai Metro er en helautomatisk førerløs tunnelbane som tar unna for den stadig voksende trafikken. Ellers finnes det et stort utvalg taxi og busser.

Uansett om man velger å handle på de store shoppingsentrene eller besøke de gamle arabiske basarene i bydelene Bur Dubai og Deira, finnes det noe å handle for alle. Dubai er et gullmekka og prisene er vesentlig lavere enn i Norge, særlig under den årlige handlefestivalen.

Veldig forenklet kan Dubai deles i to hovedområder: Dubai City, som ikke ligger så langt unna flyplassen, og Dubai Creek, som er den gamle delen av Dubai med markeder, der en stor andel av  lokalbefolkningen bor. Litt utenfor sentrum ligger Jumeirah Beach, den berømte  stranden som strekker seg langs den arabiske golfen, og Dubais mest fotograferte hotell, nemlig "Seilet". Dette området er stedet å bo hvis du først og fremst søker sol og strand. 

Det går daglige flyavganger fra Gardermoen til Dubai og reisen tar cirka seks timer med direktefly.

Hvem passer dette reisemålet for?

Dubai som turistdestinasjon egner seg godt til en ukes ferie. Det er lagt opp til transport med bil, metro eller taxi heller enn fotturer. I emiratet finnes massevis av store opplevelser, inkludert ørkensafari, shopping og gastronomi. Her er det noe for alle, enten det er venner, par eller familier som reiser med barn og vil tilbringe dagene ved bassengkanten.

Når er det best å reise hit?

Dubai har i praksis ikke årstider; været er konstant varmt og tørt. Samtidig vil nok de fleste europeere synes det er i varmeste laget i perioden fra mai til september, som knapt har nedbør og sommertemperaturer opp mot førti grader. Vinterhalvåret er atskillig mer behagelig, hvorav perioden februar-mai ofte er en foretrukken reiseperiode. 

Reiser til Emiratene

Les mer om Emiratene og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Emiratene her

Hoteller i Dubai

Populære hoteller i Dubai

Emiratene, Dubai
9,2
Fantastisk
9769 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 41 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Emiratene, Dubai
9,0
Fantastisk
3115 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 4 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Emiratene, Dubai
9,0
Fantastisk
2391 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 41 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)