Reiser til Vietnam

Vietnam byr på det beste av sørøst-Asia innen mat, strender, kultur og ikke minst historie - alt til en veldig hyggelig penge. En klassisk rundreise begynner i Hanoi i nord og går ned langs kysten til Da Nang før den ender ved én av de flotte badebyene i sør, for eksempel Nha Trang, som byr på lange, rene strender og flotte resorter til lave priser. Forøvrig er Da Nang et godt utgangspunkt for utflukter til nærliggende Hue og Hoi An.   

Landet har de siste 40 årene gått fra å være et land med store politiske problemer og minner fra Vietnamkrigen til å bli et mer moderne samfunn som har åpnet seg for turister. I dag er Vietnam er godt alternativ til det mer besøkte Thailand som feriedestinasjon.

Vietnam ligger i Sørøst-Asia og grenser til Kina, Laos og Kambodsja. Landet har en lang og til tider forvirrende historie, men det har bodd mennesker i området i flere tusen år. Landet var lenge en del av Kina, men ble på 1800-tallet en fransk koloni. Vietnamkrigen mellom Nord-og Sør-Vietnam raste på 1960-tallet og varte helt til 1973, da Nord-Vietnam beseiret sør. Både den franske perioden - og ikke minst den kinesiske  perioden - satt dype preg på dagens Vietnam. 

Landets hovedstad, Hanoi, ligger nord i landet og har hele syv millioner innbyggere. Den gamle bydelen i Hanoi er med sine mange handlegater nærmest obligatorisk å besøke, i likhet med Ho Chi Minh-mausoleet. En klassisk reise begynner gjerne i Hanoi og ender ved en av de flotte badebyene i sør.

Helt sør i Vietnam ligger byen Ho Chi Minh, som opprinnelig het Saigon og var hovedstad i det som tidligere var Sør-Vietnam. Byen er den største i landet, og det er hit man flyr fra Skandinavia. Ho Chi Minh er en spennende by, som har mange franske innslag. 

Mange skandinaver reiser til den vakre øya Phu Quoc, som er Vietnams største øy og ligger så langt sør som man kommer i landet. Øya er ikke veldig berørt av turisme per i dag, og byr på flotte naturopplevelser, fine strender og lave priser. To tredjedeler av Phu Quoc er i dag nasjonalpark.

Et annet sted som absolutt bør besøkes er strandparadiset Phan Thiet / Mui Ne.

Når på året bør man reise til Vietnam?

Vietnam kan besøkes hele året, men de fleste reiser til Vietnam om vinteren. Det er vel og merke temperaturforskjeller mellom de nordlige og de sørlige delene av Vietnam. I januar ligger temperaturen i Hanoi omkring 15 grader, mens det gjerne er opp mot 25 grader sør i landet. Generelt er temperaturen høyere og mer stabil jo lenger sør i landet man kommer, men sommeren er meget varm i hele landet.

Hoteller i Vietnam

Populære hoteller i Vietnam

Vietnam, Phu Quoc
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Vietnam, Duong Dong
  • Nærmeste flyplass: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Vietnam, Phu Quoc
  • Nærmeste flyplass: 3 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi