Reiser til Budapest

 

Budapest er hovedstaden i Ungarn. Det er en stor by med over 2 millioner innbyggere og mange ulike bydeler. Opprinnelig bestod Budapest av to byer (Buda og Pest) som lå på hver sin side av den brede elven Donau, men i 1873 ble disse slått sammen til én stor by. Budapest har en lang historie, tidvis preget av krig og uroligehter. Under 2. verdenskrig ble mange av byens gamle bygg ødelagt men flere av disse har blitt gjenoppbygget, og Budapest er i dag en spennende by med mange flotte arkitektur i mange stilarter. Budapest er kanskje aller mest kjent for sine kurbad. Ved foten av Gellérthøyden ligger det kjente Gellért hotell og kurbad. Man finner også mengder av spennende markeder i brede handlegater og butikksentre, hvorav Vácigaten er den mest kjente. Andre viktige severdigheter er nasjonalmuseet, nasjonalgalleriet og operaen.

Et velfungerende nett av trikker og tunnelbaner gjør det lett å reise rundt i Budapest. Om du kjøper deg “Budapestkortet” er alle reiser med trikk og tunnelbane inkludert, samt kulturtilbud og rabatter på mange muséer. I bykjernen kan man ta seg rundt til fots, men taxi er både rimelig, pålitelig og lett tilgjengelig. En båttur på Donau må også oppleves mens man er i Budapest, det gir et luftig avbrekk og byen vises fra sin flotteste side.

De fleste som besøker Budapest velger hotell på Pest-siden av byen. Det er her man finner de flere turistattraksjonene og byens sentrum. I Budapest får man mye for pengene og alle de store hotellkjedene er etablert i byen og dette er stede tå unne seg litt ekstra luksus under ferien, her får man både fire- og femstjerners hoteller til virkelig gode priser.

Flyplassen i Budapest ligger omtrent 20 kilometer fra bykjernen, og det er enkelt å ta seg inn til sentrum med flybuss eller taxi. Det er daglig flyforbindelse til Norge og flytiden er på cirka to timer.

Budapest, som deles i to av Europas nest lengste elv, er hjemsted for en imponerende samling av UNESCOs verdensarvsteder, museer og kunstgallerier. Her kan du betrakte verden som passerer, fra en rekke historiske kafeer, som tidligere var samlingssteder for kunstnere, diktere og filosofer, samt utforske unike boutique- og designbutikker. Etter en naturskjønn sykkeltur langs elven kan du bløte opp musklene i ett av byens berømte termiske bad. Eller utforsk undergrunnen med en tur ned i en av de spektakulære dryppsteinsgrottene.

Hvem passer dette reisemålet for?

Budapest et populært reisemål for nordmenn som ønsker en storbyferie som har både shopping og historie, kultur og hvor man får mye valuta for pengene. Budapest er kanskje ikke førstevalget for barnefamilier som ønsker fornøyelser og tilbud til de minste, da kan f.eks London være et bedre alternativ. Både par og vennegjenger vil trives godt i Budapest, og her kan man enkelt velge å nyte byen i en romantisk og hyggelig setting, eller feste hele natten.

Når er det best å reise hit?

Budapest kan besøkes hele året, men det kan være svært varmt om sommeren, og grått og surt om vinteren. Aller best er det å reise om våren eller høsten. Da er det fremdeles deilig temperatur i luften, og man kan nyte byens utendørstilbud til det fulle. Om man vil reise midt på sommeren kan det være fint å legge inn noen ekstra dager og ta toget ut til Balaton-innsjøen, Ungarns "syden".

Reiser til Ungarn

Les mer om Ungarn og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Ungarn her

Hoteller i Budapest

Populære hoteller i Budapest

Ungarn, Budapest
  • Nærmeste flyplass: 19 km
  • Avstand til sentrum: ca. 50 m
  • Internettilgang / WiFi
Ungarn, Budapest
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Avstand til sentrum: ca. 1 km
  • Internettilgang / WiFi
Ungarn, Budapest
  • Nærmeste flyplass: 21 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi