Reiser til Frankfurt

Frankfurt er en spennende metropol som ligger i hjertet av Tyskland. Det er en by med cirka 750 000 innbyggere som byr på en spennende blanding av modernitet og historisk sjarm. Ved å smelte sammen skinnende skyskrapere med middelalderske landemerker, skaper Frankfurt en unik atmosfære der det gamle møter det nye på en fortryllende måte.

Byen ligger ved elven Main og regnes for å være Europas største finanssenter – men byen har mye mer å tilby enn det. Velkommen til å oppleve Frankfurt sammen med Solfaktor.

Severdigheter og attraksjoner i Frankfurt

Frankfurt er et sted med et stort utvalg av kulturelle opplevelser. Det er nok av vakre bygninger å beundre på dine turer rundt i byen – ikke minst imponerende skyskrapere og Europas høyeste bygning. Få andre byer i Europa investerer mer i kunst og kultur enn Frankfurt, og du har en rekke museer, teatre og gallerier å besøke, som Städelsches Kunstinstitut und Städtische Galerie og Naturmuseum Senckenberg.

En av byens mest ikoniske severdigheter er Römer, det middelalderske rådhuset som står som et symbol på Frankfurts rike historie. Med sine karakteristiske trappetårn og pittoreske gavler er Römer et uimotståelig syn og et sentrum for byens sosiale og kulturelle liv. Spesielt i julemarkedssesongen forvandles dette området til et eventyrsted med blendende lys og julepynt.

For de som er interessert i arkitektur og religiøs historie, kan St. Bartholomäu kirke en av de mest fremtredende severdighetene. Denne gotiske kirken imponerer med sine majestetiske hvelv, utsmykkede detaljer og den fantastiske utsikten over byen fra toppen av tårnet.

Museerufer, eller Museum Embankment, er et paradis for kulturelskere med sine mange museer. Städel-museet rommer en imponerende kunstsamling fra ulike tidsepoker, med verk av kjente mestere som Rembrandt og Vermeer. Det tyske filmmuseet tilbyr en fascinerende reise gjennom filmens historie og utvikling.

Nesten hver tredje person du møter i Frankfurt har ikke tysk pass, noe som betyr at det er en internasjonal atmosfære i byen, som du kan oppleve på restaurantene og barene. Utelivet er aktivt og det er nok av nattklubber og diskoteker hvor du kan sparke i hælene tidlig på morgenen. Om sommeren kan du også sette deg ned på en av de flere utendørsterrassene med utsikt over elven Main. Det er også mulig å ta en båttur på elva – en opplevelse som blir ekstra romantisk ved solnedgang.

Utfluktsmål nær Frankfurt

For den eventyrlystne reisende tilbyr Frankfurt også en rekke spennende utfluktsmål og aktiviteter. En kort togtur unna ligger den pittoreske byen Heidelberg, som lokker med sitt berømte slott og sjarmerende gamleby. Å rusle langs de brosteinsbelagte gatene og nyte utsikten over Neckar-elven er en minneverdig opplevelse.

For de som elsker naturen og skjønnheten i landskapet, er Taunus fjellkjeden et ideelt utfluktsmål. Her kan du vandre gjennom frodige skoger, utforske pittoreske landsbyer og nyte panoramautsikt over regionen.

Mat og drikke i Frankfurt

Når det kommer til mat og drikke er Frankfurt også en kulinarisk opplevelse. I tillegg til den velkjente Frankfurter Würstchen (Frankfurt-pølse) bør du definitivt prøve Grüne Soße (grønn saus), en tradisjonell urtesaus servert med poteter og hardkokte egg.

Når det kommer til drinker, er cider en lokal favoritt - en syrlig epledrikk som tradisjonelt serveres i en Bembel, et keramikkkrus.

Det er flere restauranter hvor du kan smake på lokale favoritter i sin mest autentiske form. Byen byr på både lokale karbonader og fancy restauranter med en god matopplevelse.

Reiser til Tyskland

Les mer om Tyskland og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Tyskland her

Hoteller i Frankfurt

Populære hoteller i Frankfurt

Tyskland, Hessen, Frankfurt
8,5
Meget bra
13473 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 4 km
  • Avstand til sentrum: ca. 15 km
  • Internettilgang / WiFi
Tyskland, Hessen, Frankfurt
8,4
Meget bra
11179 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 4 km
  • Avstand til sentrum: ca. 12 m
  • Internettilgang / WiFi
Tyskland, Hessen, Frankfurt
8,8
Meget bra
1741 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 16 km
  • Avstand til sentrum: ca. 1.5 km
  • Internettilgang / WiFi