Reiser til Side

Besøk den hyggelige byen Side i Middelhavsregionen i Tyrkia. Byen er kjent for sine solfylte strender, imponerende ruiner og en sjarmerende atmosfære. Bestill en billig reise til Side med Solfaktor!

Side som reisemål

Side er en havneby på den sørlige kysten av den asiatiske delen av Tyrkia i Middelhavsregionen. Byen ligger i nærheten av byer som Manavgat og Selimiye, og ca 74 km fra Antalya som er hovedstaden i Antalya-provinsen. Side har utviklet seg til å bli en ettertraktet turistdestinasjon som er kjent for historiske severdigheter, flotte strender og hyggelig byliv.

Attraksjoner og aktiviteter i Side

Mange trekker til Tyrkia og Middelhavsregionen for sol og bad, og i Side finner du flere fantastiske strender. West Beach (Veststranden) strekker seg langs vestkysten og er en av de mest populære strendene i byen. Her kan hele familien nyte avslappende strandliv ved Middelhavet med moderne fasiliteter og gode muligheter for vannsport som jetski, paraseiling, vannski og dykking. En annen populær strand i Side er East Beach (Øststranden) som ligger langs østkysten av byen. Denne er kjent for sitt rolige vann og langgrunne sandstrand som er ideelt for familier som reiser på sommerferie med små barn. Her finner du både moderne fasiliteter med solsenger og parasoller, samt nærhet til kafeer og strandbarer.

Ønsker du å kombinere historie og kultur med strandliv er Side et godt alternativ. Byen er kjent for sine imponerende antikke ruiner med både et velbevart teater, agoraen (markedsplassen), Apollo-tempelet og de romerske badene. Disse historiske severdighetene gir et fascinerende innblikk i Tyrkia sin fortid og Side som en viktig gresk-romersk oldtidsby. Søker du aktiv ferie er det populært å bli med på båttur langs Manavgat-river og opp til Green Canyon. Det er også gode muligheter for å dra på guidede turer til historiske steder som Aspendos og Pergem, eller bli med på jeep-safari utenfor Side.

Om du vil ta deg rundt i området så er det enkelt og billig å reise rundt via det offentlige nettet av minibusser, Dolmusene. Side ligger mellom Antalya og Alanya og det tar knapt en time med Dolmus å dra til en av disse byene.

Når er det best å reise til Side?

Sommeren er høysesongen i Tyrkia og mange turister trekker til Side for sol, varme og en ferie til syden. I denne perioden er det travelt på strendene og du kan regne med temperaturer mellom 25-30 grader og solrike forhold. Ønsker du å oppleve Middelhavsregionen på et roligere tidspunkt med litt lavere temperaturer er våren og høsten gode tidspunkt. Det er fortsatt badetemperaturer i Middelhavet i disse periodene og det er ideelt for naturopplevelser og sightseeing i Side. Lavsesongen i Tyrkia og Middelhavsregionen er på vinteren, da det er mer utsatt for nedbør og kjøligere temperaturer. Du kan likevel oppleve solfylte dager i rolige omgivelser i denne perioden.

Matopplevelser og uteliv i Side

Tyrkia er kjent for et velsmakende kjøkken bestående av et mangfold av smakfulle krydder og urter. I Side kan du oppleve tyrkiske matopplevelser på flere restauranter med blant annet småretter som deles (meze) og ulike grillretter av både kjøtt og fisk. Beliggenheten ved Middelhavet gir god tilgang på fersk sjømat som gjør at mange restauranter serverer deilige fiskeretter, ofte fanget samme dag og tilberedt på lokal vis. Ta turen til byens mange matboder og smak på lokale delikatesser som kebab, gözleme (fylt pannekake med ost, kjøtt eller grønnsaker) og midye dolma (fylte blåskjell) til en billig penge. Du finner også mange spisesteder i Side som byr på internasjonale smaker. 

Utelivet i Side byr på noe for enhver smak. Her finner du hyggelige barer som er perfekte for avslappende kvelder ved Middelhavet, samt livlige nattklubber som byr på fest og moro til de sene nattetimer. Det varierende utelivstilbudet i Side er et trekkplaster for mange turister.

Fly og hotell i Side

Du kommer deg enkelt fra Norge til Side i Tyrkia. Det går direkteflygninger til Antalya International Airport (AYT) året rundt fra Oslo Gardermoen. Fra Bergen går det flygninger direkte til Antalya International Airport (AYT) i perioden mars-oktober. Flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca. 4 timer og 30 minutter. Flyplassen i Antalya ligger ca 65 km fra sentrum av Side og du kan enkelt ta taxi som du finner utenfor ankomsthallen. Ønsker du et rimeligere alternativ kan du benytte deg av offentlig transport. For eksempel kan du ta en Dolmus som er en type delt minibusstjeneste. Dolmusene har jevnlige avganger gjennom dagen, men du må beregne litt lengre tid da det er flere stopp underveis. Leiebil er et godt alternativ for deg som ønsker å utforske Middelhavsregionen på egen hånd på ferie i Side.

Det er en rekke overnattingsmuligheter som passer for enhver smak i Side. Her finner du både sjarmerende gjestgiveri, all-inclusive hoteller med mange fasiliteter, boutique-hoteller samt store ferieleiligheter og feriehus. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Side og Tyrkia!

Reiser til Tyrkia

Les mer om Tyrkia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Tyrkia her

Hoteller i Side

Populære hoteller i Side

Tyrkia, Middelhavsregionen, Side
9,4
Fantastisk
2149 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 63 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Tyrkia, Middelhavsregionen, Side
9,8
Fantastisk
1934 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 65 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Tyrkia, Middelhavsregionen, Side
8,8
Meget bra
1515 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 63 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Side?

8,4
Gjesteanmeldelser
Basert på 54 anmeldelser