Reiser til Kemer

Besøk feriestedet Kemer i Middelhavsregionen i Tyrkia. Her venter milevis med fantastiske strender, spennende aktiviteter og historiske severdigheter. Bestill en billig reise til Kemer med Solfaktor!

Kemer som reisemål

Kemer er et feriested ved foten av Taurusfjellene, med vakker grønn pinjeskog på den ene siden og krystallklart blått hav på den andre, på sørvestkysten av Tyrkia i Middelhavsregionen. Tidligere var det en rolig fiskeby, men de siste tiårene har det vokst frem til å bli et av Tyrkia sine mest populære reisemål. Byen ligger ca 43 kilometer vest for Antalya og byr på milevis med langstrakte sand- og rullesteinstrender. Kemer er en koselig småby som har beholdt småbysjarmen med lav bebyggelse og en avslappet atmosfære. De fleste hotellene i området holder god standard og mange av dem har egne strender.

Attraksjoner og aktiviteter i Kemer

Strandlivet i Middelhavsregionen er et trekkplaster for mange turister og det er hovedattraksjonen i Kemer. Med en ca 53 km lang kystlinje langs Middelhavet er hele familien sikret en deilig strandferie. Strendene har gylden sand eller myke rullesteiner, klart badevann og moderne fasiliteter som solsenger, parasoller og nærhet til strandbarer og spisesteder. Det er også gode muligheter for vannsportaktiviteter som jetski, parasailing og dykking på flere av strendene under din sommerferie.

Søker du aktiv ferie er Kemer et godt utgangspunkt. En av de mest populære attraksjonene i byen er taubanen som tar deg opp til toppen av Tahtali-fjellet. Med en høyde på over 2300 meter kan du nyte spektakulær utsikt over Middelhavet og de omkringliggende områdene, og det er gode muligheter for fotturer og vandring på toppen av fjellet. For de som ønsker mer fartsfylte aktiviteter er det gode muligheter for både  ziplining og ATV-turer i Kemer, eller du kan ta dagstur til elven Köprüçay og prøve whitewater-rafting.

Kemer byr også på historiske severdigheter og en kort kjøretur fra byen ligger de arkeologiske ruinene av Olympos. Her er du også i nærheten av Yanartas, også kjent som "Brennende steiner", som er et sted med dusinvis av små branner som brenner konstant fra ventiler i steinene på siden av fjellet. Fra Kemer kan du enkelt ta dagsturer til den antikke byen Phaselis, det romerske teateret i Aspendos eller oldtidsbyen Perge som gir et fascinerende innblikk i Tyrkia sin rike historie.

Når er det best å reise til Kemer?

Høysesongen i Middelhavsregionen er på sommeren og da er det flest turister som trekker til Kemer. I denne perioden er det varme, solrike dager med temperaturer opp mot 30 grader og det er travelt på strendene. Våren og høsten er også populære tidspunkter å besøke Kemer, spesielt om du ønsker å styre unna de største folkemengdene. Det er fortsatt behagelige temperaturer i Middelhavet og en ideell tid for kulturelle attraksjoner og historisk sightseeing i Middelhavsregionen. Lavsesongen i Tyrkia er på vinteren med kjøligere temperaturer og mer regn, selv om du også kan oppleve solfylte dager i Kemer i denne perioden.

Matopplevelser og uteliv i Kemer

Tyrkia er kjent for varierte og smakfulle matopplevelser. I Kemer finner du både restauranter som byr på tradisjonelle, tyrkiske retter, samt internasjonale spisesteder som serverer smaker fra flere verdenshjørner. Med sin beliggenhet ved Middelhavet er det god tilgang på fersk sjømat og du kan nyte deilige retter som grillet blekksprut og dampede reker. Prøv også klassiske spesialiteter som ulike typer kebab og meze som er småretter som kan deles med andre. Tyrkisk kaffe og te er en viktig del av matkulturen i Tyrkia, og nytes ofte etter et måltid sammen med søtsaker som baklava og tyrkisk konfekt.

Utelivet i Kemer er livlig, spesielt i sommersesongen når mange turister trekker til feriestedet. Du finner et godt utvalg av barer, puber og nattklubber spredt rundt i byen som byr på underholdning og festlig stemning. Nyt alt fra live musikk, karaoke og dansegulv til avslappede lounger og kafeer ved Middelhavet.

Fly og hotell i Kemer

Fra Norge kommer du deg enkelt til Kemer i Tyrkia. Det går direktefly fra Oslo Gardermoen hele året til den nærmeste flyplassen, Antalya internasjonale lufthavn (AYT). Fra Bergen går det flygninger direkte til Antalya International Airport (AYT) i perioden mars-oktober. Flyturen tar ca 4 timer og 25 minutter fra Oslo Gardermoen. Flyplassen i Antalya ligger i underkant av 60 km fra sentrum av Kemer og det enkleste alternativet er å ta taxi som er tilgjengelig utenfor terminalbygningen. 
Et rimeligere alternativ er å ta en dolmus som er en type delt minibusstjeneste med jevnlige avganger gjennom dagen. Merk at du må beregne litt lengre tid da det er flere stopp underveis. Leiebil er et godt alternativ for deg som ønsker frihet til å utforske Middelhavsregionen og Tyrkia på egen hånd.

I Kemer er det en rekke overnattingsmuligheter å velge mellom. Du finner både store all-inclusive hoteller, gjestgiveri, boutique-hoteller og sjarmerende ferieleiligheter og feriehus. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Kemer og Tyrkia!

Reiser til Tyrkia

Les mer om Tyrkia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Tyrkia her

Hoteller i Kemer

Populære hoteller i Kemer

Tyrkia, Middelhavsregionen, Kemer
9,4
Fantastisk
824 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 60 km
  • Nærmeste strand: ca. 450 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Tyrkia, Middelhavsregionen, Kemer
9,6
Fantastisk
2561 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 59 km
  • Nærmeste strand: ca. 120 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Tyrkia, Middelhavsregionen, Kemer
9,0
Fantastisk
941 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 58 km
  • Nærmeste strand: ca. 140 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Kemer?

8,4
Gjesteanmeldelser
Basert på 9 anmeldelser