Reiser til Karaöz

Karaöz er en naturskjønn perle på sørkysten av Tyrkia i Middelhavsregionen. Opplev fredelig strandliv, spektakulære naturopplevelser og historiske skatter. Bestill en billig reise til Karaöz med Solfaktor!

Karaöz som reisemål

Karaöz er en liten landsby på den sørlige kysten av Tyrkia i Middelhavsregionen. Landsbyen ligger i overkant av 100 km sør for storbyen Antalya og ca 60 km fra feriestedet Kemer. Det er et ideelt reisemål for voksne som søker fred og ro i vakre naturomgivelser og ligger nesten så langt sør du kommer i Tyrkia. Selv om stranda og atmosfæren er rolig og avslappende er dette en destinasjon for voksne. Det er lite aktiviteter for barna utover selve vannet.

Vi selger kun ett hotell i Karaöz. Esperanza Boutique Hotel Of Lykia er et litt avsidesliggende hotell med en frodig hage, omgitt av en vakker furuskog. Her kan du tilbringe late dager med privatliv i en rolig atmosfære og kun 5 minutter med bil unna stranda. Hotellet har et eget mindre basseng omkranset av hotellets egen vakre hage. Rett og slett rolig idyll.

Attraksjoner og aktiviteter i Karaöz

Middelhavsregionen i Tyrkia tiltrekker seg mange turister som ønsker å nyte sol og bad. Karaöz-stranden ligger i hjertet av landsbyen hvor de fleste tilbringer mesteparten av tiden sin – og det er ikke uten grunn! Stranden er omkranset av naturskjønne omgivelser med myk sand og det krystallklare Middelhavet. Den fredelige atmosfæren gir deg muligheten til å slappe helt av og nyte et avbrekk fra hverdagens sus og dus.

På ferie i Karaöz er det kort vei til historiske severdigheter og naturskjønne attraksjoner. Ta turen til historiske Gelidonya fyrtårn som ligger på en klippe på sørspissen av Middelhavsregionen. Det pittoreske fyrtårnet ble bygget på 1800-tallet og byr på panoramautsikt over Middelhavet og det omkringliggende landskapet. Det er også kort vei fra Karaöz til historiske byer som Olympos og Phaselis med arkeologiske steder og antikke ruiner som gir et fascinerende innblikk i Tyrkia sin lange historie og kultur.

Søker du aktiv ferie i vakker natur er Karaöz et eldorado. Her finner du flere turstier og ruter som tar deg gjennom frodige skoger, uberørt natur og variert fjellandskap med spektakulær havutsikt. Det er også gode muligheter å bli med på båtturer i Middelhavet når du besøker Karaöz. Opplev bortgjemte bukter, grotter og klippeformasjoner, eller prøv dykking i krystallklart vann som lar deg utforske det fargerike undervannslivet.

Når er det best å reise til Karaöz?

Høysesongen i Middelhavsregionen i Tyrkia er på sommeren som byr på deilige temperaturer mellom 25-30 grader. Det er perioden hvor flest turister besøker Karaöz med ideelle forhold for sol og bad. Ønsker du å styre unna tiden med flest besøkende og den mest intense sommervarmen kan du besøke Karaöz på våren eller høsten. I disse periodene er det fortsatt behagelige temperaturer i Middelhavet og det er perfekt for sightseeing og naturopplevelser i Middelhavsregionen. Karaöz har færrest besøkende på vinteren, da det er lavsesong i Tyrkia og mer utsatt for nedbør og kjølige temperaturer.

Matopplevelser og uteliv i Karaöz

Tyrkia er kjent for gode matopplevelser og på ferie i Karaöz kan du glede deg til å smake tyrkiske spesialiteter. I den koselige landsbyen finner du lokale restauranter som serverer autentiske retter som köfte (krydret kjøttboller), pide (tyrkisk pizza) og ulike typer kebab. Med sin beliggenhet ved Middelhavet er fersk sjømat også en selvfølge og du kan nyte deilige fiskeretter på restauranter langs strandpromenaden. I tillegg vil du finne internasjonale spisesteder som byr på smaker fra flere verdenshjørner.

Utelivet i Karaöz er preget av en avslappet atmosfære. Langs Karaöz-stranden finner du flere kafeer og strandbarer med hyggelig stemning hvor du kan nyte en drink mens du ser på solnedgangen over Middelhavet.

Fly og hotell i Karaöz

Fra Norge kommer du deg enkelt til Karaöz i Tyrkia. Det går direktefly fra Oslo Gardermoen til den nærmeste flyplassen, Antalya internasjonale lufthavn (AYT) hele året og flyturen tar ca 4 timer og 25 minutter. Fra Bergen går det flygninger direkte til Antalya International Airport (AYT) i perioden mars-oktober.

Det tar ca to timer med taxi fra flyplassen til Karaöz sentrum og det er det mest praktiske alternativet. Du finner taxier tilgjengelig utenfor ankomsthallen på flyplassen. Et rimeligere alternativ er å ta buss til Antalya sentrum, deretter bytte til buss videre til enten Kemer eller Olympos, og ta en taxi det siste stykke til Karaöz. Leiebil er et ypperlig alternativ om du ønsker mer frihet til å utforske Middelhavsregionen i eget tempo på din ferie i Karaöz.

Vi selger kun ett hotell i Karaöz. Esperanza Boutique Hotel Of Lykia er et litt avsidesliggende hotell med en frodig hage, omgitt av en vakker furuskog. Her kan du tilbringe late dager med privatliv i en rolig atmosfære og kun 5 minutter med bil unna stranda. Hotellet har et eget mindre basseng omkranset av hotellets egen vakre hage. Rett og slett rolig idyll.

Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Karaöz og Tyrkia!Hoteller i Karaoz