Reiser til Colakli

Besøk den lille byen Colakli i Middelhavsregionen i Tyrkia. Stedet inviterer til avslappende sol- og badeliv for hele familien på byens langstrakte sandstrand. Bestill en billig reise til Colakli med Solfaktor!

Colakli som reisemål

Colakli er en liten by i Antalya-provinsen på den sørlige kysten av Tyrkia i Middelhavsregionen. Byen ligger kun 13 km fra den kjente feriebyen Side og ca 60 km fra hovedstaden i provinsen Antalya. Her kan hele familien nyte avslappende strandliv ved Middelhavet og kort vei til populære attraksjoner og turiststeder.

Attraksjoner og aktiviteter i Colakli

Middelhavsregionen i Tyrkia er kjent for sitt fantastiske strandliv og det er hovedattraksjonen i Colakli. Her finner du en langstrakt, gyllen sandstrand med solsenger og parasoller og det klare Middelhavet inviterer til en forfriskende dukkert. Denne barnevennlige stranden tilbyr nærhet til strandbarer og gode muligheter for vannsportsaktiviteter som snorkling, jetski og parasailing på sommerferie. Reiser du med barn er det også populært å besøke en av de nærliggende vannparkene i området som byr på vannsklier, basseng og spennende vannaktiviteter. 

Søker du aktiv ferie er Colakli et godt utgangspunkt. Naturlandskapet i det omkringliggende området inviterer til både fotturer, terrengsykling og ridning. Her finner du både turstier og ruter som tar deg til spektakulære utsiktspunkter. Du kan også dra på dagstur eller bli med på guidede turer til historiske severdigheter i Middelhavsregionen og få et fascinerende innblikk i Tyrkia sin lange historie. Fra Colakli er det for eksempel kort vei til de antikke ruinene i Side med blant annet det imponerende amfiteateret og det romerske badet.

Når er det best å reise til Colakli?

Høysesongen i Tyrkia er på sommeren, hovedsakelig fra juni til august, og det er flest turister som besøker Colakli og Middelhavsregionen. I denne perioden kan du nyte varme temperaturer rundt 25-30 grader og ideelle forhold for sol og bad. Ønsker du å styre unna den mest intense sommervarmen og de fleste turistene kan du besøke Colakli på våren eller høsten. I disse periodene er det fortsatt behagelige badetemperaturer i Middelhavet og det passer fint til både sightseeing og naturopplevelser i Middelhavsregionen. Vinteren er lavsesong i Tyrkia med kjøligere temperaturer og det er færrest turister som besøker Colakli.

Matopplevelser og uteliv i Colakli

Gled deg til gode matopplevelser på ferie i Tyrkia. Colakli har flere restauranter som byr på autentiske, tyrkiske retter, blant annet saftig kebab, kumru (tyrkiske sandwicher) og meze (småretter), samt mye fersk sjømat med beliggenheten ved Middelhavet. I tillegg finner du flere spisesteder som serverer retter med et internasjonalt preg. Avslutt måltidet med velsmakende søtsaker og klassisk tyrisk te eller kaffe.

Utelivet i Colakli er mer avslappet sammenlignet med andre kjente feriesteder i Middelhavsregionen i Tyrkia. Du finner likevel et utvalg av barer og utesteder som byr på både underholdning og livlig stemning utover kvelden og natten.

Fly og hotell i Colakli

Du kommer deg enkelt fra Norge til Colakli i Tyrkia. Den nærmeste flyplassen er Antalya internasjonale lufthavn (AYT) og med direktefly fra Oslo Gardermoen hele året. Fra Bergen går det flygninger direkte til Antalya International Airport (AYT) i perioden mars-oktober. Flyturen tar ca 4 timer og 25 minutter fra Oslo Gardermoen. Flyplassen ligger i underkant av 55 km fra Colakli sentrum og mange velger å ta taxi som du finner utenfor ankomsthallen. Et rimeligere alternativ er å ta buss fra flyplassen til Antalya sentrum og deretter bytte til buss som tar deg videre til Colakli. Leiebil er et godt alternativ for deg som vil ha mer frihet til å utforske Middelhavsregionen i eget tempo.

Det er flere gode overnattingsmuligheter i Colakli. Her finner du både hoteller med spa og velvære, store all-inclusive hoteller og sjarmerende ferieleiligheter og feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Colakli og Tyrkia!

Reiser til Tyrkia

Les mer om Tyrkia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Tyrkia her

Hoteller i Colakli

Populære hoteller i Colakli

Tyrkia, Middelhavsregionen, Colakli
9,2
Fantastisk
238 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 57 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Tyrkia, Middelhavsregionen, Colakli
8,0
Meget bra
633 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 57 km
  • Nærmeste strand: ca. 600 m
  • Internettilgang / WiFi
Tyrkia, Middelhavsregionen, Colakli
9,0
Fantastisk
1334 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 58 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)