Reiser til Belek

Byen Belek i Middelhavsregionen i Tyrkia inviterer til en deilig ferie med fantastisk strandliv, elegante hoteller og førsteklasses golfbaner. Bestill en billig reise til Belek med Solfaktor!

Belek som reisemål

Belek er en by i Antalya-provinsen beliggende på den sørlige kysten av Tyrkia i Middelhavsregionen. Byen ligger ca 36 km fra storbyen Antalya som er hovedstaden i provinsen, og nord for kjente feriesteder som Side og Alanya. Det er et populært reisemål som tiltrekker seg turister som ønsker å nyte strandliv langs Middelhavet, golfbaner i verdensklasse og kulturelle opplevelser. De fleste hotellene i Belek har høy standard, ligger direkte ved Middelhavet og har ofte private strender.

Attraksjoner og aktiviteter i Belek

Middelhavsregionen i Tyrkia tiltrekker seg turister som ønsker å nyte det gode liv med sol og bad. Belek byr på en lang kystlinje og flotte sandstrender som inviterer til avslappende strandliv for hele familien. De langstrakte strendene gjør at selv om det er travelt og mange turister i høysesongen er det god plass på strendene. Du kan på din sommerferie nyte moderne fasiliteter med solsenger og parasoller, nærhet til strandbarer og spisesteder samt gode muligheter for vannsportaktiviteter.

Om du søker naturopplevelser er Belek også et godt utgangspunkt for fotturer og sykling i de omkringliggende skogene og fjellområdene. Bli med på båttur langs kysten eller dra på jeep-safari i det varierte landskapet i Middelhavsregionen. Er du interessert i historie og kultur kan du besøke antikke steder som Perge og Aspendos i nærheten av Belek som byr på historiske ruiner og gir innblikk i Tyrkia sin rike fortid.

Golf i Belek

Belek er et av Europas fremste golfreisemål med flere golfbaner i verdensklasse, og det tiltrekker seg mange som er glad i å spille golf. På et lite område ligger det fem internasjonale golfbaner i et rolig og vakkert miljø ved havet, omgitt av pinje- og eukalyptusskog. Enten du er nybegynner eller erfaren kan du ta en runde golf eller bli med på kurs på en av de luksuriøse golfbanene med utsikt over Middelhavet.

Når er det best å reise til Belek?

Høysesongen i Tyrkia og Middelhavsregionen er på sommeren med temperaturer som ofte kommer over 30 grader. I denne perioden er det flest turister som besøker Belek, spesielt de som søker sol, bad og varme. Våren og høsten er et flott tidspunkt å besøke Tyrkia om du ønsker å styre unna den intense sommervarmen. Det er fortsatt behagelig badevann i Middelhavet i denne perioden og det er ideelt for sightseeing og naturopplevelser i Middelhavsregionen. På vinteren blir det kjøligere og mer utsatt for nedbør og det er lavsesong i Belek og Tyrkia generelt.

Matopplevelser og uteliv i Belek

På ferie i Tyrkia venter smaksrike matopplevelser og Belek har mange restauranter med et varierende og spennende utvalg. Her finner du både spisesteder med et internasjonalt preg og lokale restauranter som serverer tradisjonelle tyrkiske retter. Nyt klassisk meze med småretter som hummus, tzatziki og fylte vinblader, samt deilige hovedretter som kebab eller fersk sjømat fra Middelhavet. Spar plass til søte, tyrkiske delikatesser som baklava eller lokum (også kalt Turkish Delight som er en form for konfekt). Belek byr også på mange hyggelige kaféer som lar deg ta del i den lokale kulturen og smake klassisk tyrisk kaffe eller te.

Utelivet i Belek er livlig, spesielt om sommeren når det er mange turister som besøker byen. Her finner du både barer med avslappende stemning langs Middelhavet og utesteder og nattklubber som holder det gående hele natten.

Fly og hotell i Belek

Fra Norge kommer du deg enkelt til Belek i Tyrkia. Den nærmeste flyplassen er Antalya internasjonale lufthavn (AYT) og med direktefly fra Oslo Gardermoen hele året. Fra Bergen går det flygninger direkte til Antalya International Airport (AYT) i perioden mars-oktober. Flyturen tar ca 4 timer og 25 minutter fra Oslo Gardermoen. Flyplassen ligger i overkant av 30 km fra Belek sentrum og det er enkelt å ta taxi som du finner tilgjengelig utenfor ankomsthallen. Et rimeligere alternativ er å benytte seg av offentlige busser, men merk at du må gjøre et bussbytte i Antalya sentrum. Leiebil er et godt alternativ for deg som ønsker mer fleksibilitet til å utforske Middelhavsregionen i eget tempo på ferie i Belek.

Det er flere gode overnattingsalternativer i Belek. Her finner du all-inclusive hoteller med mange fasiliteter, boutique-hoteller samt store ferieleiligheter og feriehus til leie. Byen er også kjent for flere eksklusive hoteller med luksuriøse spa og velværesenter. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Belek og Tyrkia!

Reiser til Tyrkia

Les mer om Tyrkia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Tyrkia her

Hoteller i Belek

Populære hoteller i Belek

Tyrkia, Middelhavsregionen, Belek
9,7
Fantastisk
3470 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 25 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Tyrkia, Middelhavsregionen, Belek
9,8
Fantastisk
626 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 40 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Tyrkia, Middelhavsregionen, Belek
9,5
Fantastisk
789 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 32 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)