Reiser til Beldibi

Besøk feriestedet Beldibi i Middelhavsregionen i Tyrkia. Her kan du nyte strandliv i en avslappende atmosfære med kort vei til historiske og naturskjønne attraksjoner. Bestill en billig reise til Beldibi med Solfaktor!

Beldibi som reisemål

Beldibi er et reisemål i Antalya-provinsen på sørkysten av Tyrkia i Middelhavsregionen. Byen ligger ca 27 km fra Antalya som er hovedstaden i provinsen, og kun 18 km nord for det populære feriestedet Kemer. Reisemålet tiltrekker seg besøkende som ønsker å nyte sol og bad ved det asurblå Middelhavet i rolige omgivelser.

Attraksjoner og aktiviteter i Beldibi

Strandlivet i Middelhavsregionen er et trekkplaster for mange turister. Beldibi kan friste med en flott, langstrakt strand med myk sand og deilig badevann som passer for hele familien på en sommerferie. Stranden har moderne fasiliteter som solsenger og parasoller, samt nærhet til kafeer og strandbarer som byr på forfriskninger i varmen. Det er også gode muligheter for vannsportsaktiviteter som snorkling og jetski.

Mange turister besøker Beldibi for historiske severdigheter og naturopplevelser. En av hovedattraksjonene er Beldibi-hulen, som er en del av et arkeologiske område i Antalya-provinsen. Den imponerende kalksteinsgrotten har fantastiske stalaktitter og stalagmitter, samt forhistoriske malerier på veggene. Bli med på guidede turer hvor du kan utforske underjordiske kammer og lære om hulens geologiske historie. En annen populær attraksjon i nærheten av Beldibi er Olympos taubane. Denne tar deg opp til toppen av fjellet hvor du kan nyte panoramautsikt over Middelhavet og det omkringliggende området. Søker du aktiv ferie er Beldibi et ideelt utgangspunkt. Områdene rundt byen tilbyr utallige muligheter for fotturer og naturopplevelser med frodige fjell og daler, skjulte fossefall og bekker. Beldibi ligger også i nærheten av historiske steder og antikke ruiner, som for eksempel Phaselis og Olympos, som gir deg innblikk i Tyrkia sin rike kultur og historie.

Når er det best å reise til Beldibi?

Sommeren er høysesong i Tyrkia og det er flest turister som besøker Middelhavsregionen og Beldibi. Denne perioden byr på solrike og varme dager med temperaturer som ofte kommer over 30 grader, og det er travelt på strendene i Middelhavet. Våren og høsten er gode tidspunkt å besøke Tyrkia om du ønsker å styre unna den mest intense sommervarmen og de største folkemengdene. Disse periodene byr på frodige naturopplevelser og behagelige temperaturer som gjør det ideelt for sightseeing og utendørsaktiviteter. Lavsesongen i Tyrkia, og spesielt Middelhavsregionen, er på vinteren med kjøligere temperaturer og mer nedbør.

Matopplevelser og uteliv i Beldibi

Maten i Tyrkia er kjent for å være rik på smak og variert i ingredienser. På ferie i Beldibi kan du smake en rekke tyrkiske delikatesser som kebab, meze (småretter), børek (fylte bakverk), dolma (fylte grønnsaker) og pide (tyrkisk pizza). På grunn av beliggenhet ved Middelhavet er det også et stort utvalg av fersk sjømat, og mange restauranter byr på fisk og skalldyr fanget samme dag tilberedt på lokal vis. I Beldibi finner du både spisesteder som byr på klassiske tyrkiske retter og restauranter med et internasjonalt preg. Den beste måten å oppleve den lokale matkulturen er å ta turen til basarer og markeder hvor du får smake spesialiteter til rimelige priser.

Utelivet i Beldibi har en avslappende atmosfære. Her kan du tilbringe kveldene på hyggelige kafeer og barer med utsikt over Middelhavet mens du nyter en drink eller klassisk tyrkisk kaffe eller te.

Fly og hotell i Beldibi

Du kommer deg enkelt fra Norge til Beldibi i Tyrkia. Det går direktefly fra Oslo Gardermoen hele året til hovedflyplassen i provinsen, Antalya internasjonale flyplass (AYT), og flyturen tar ca 4 timer og 25 minutter. Fra Bergen går det flygninger direkte til Antalya International Airport (AYT) i perioden mars-oktober.

Flyplassen i Antalya ligger i overkant av 40 km fra Beldibi og det vanligste alternativet er å ta taxi som du finner utenfor terminalbygningen. Du kan også ta buss til Antalya sentrum og deretter bytte til buss videre til Beldibi, eller dolmus (delt minibuss) som stopper flere steder underveis. Dette er et rimeligere alternativ, men merk at det vil ta lengre tid. Ønsker du mer fleksibilitet til å utforske Middelhavsregionen på egen hånd på din ferie i Beldibi, er leiebil et godt alternativ.

I Beldibi er det et godt utvalg av hoteller og ferieleiligheter som passer for enhver smak. Her vil du finne alt fra all-inclusive hoteller ved stranden, små boutique-hoteller og store feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Beldibi og Tyrkia!

Reiser til Tyrkia

Les mer om Tyrkia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Tyrkia her

Hoteller i Beldibi

Populære hoteller i Beldibi

Tyrkia, Middelhavsregionen, Beldibi
8,6
Meget bra
8388 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 47 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Tyrkia, Middelhavsregionen, Beldibi
9,8
Fantastisk
2417 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 44 km
  • Nærmeste by: ca. 16.6 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Tyrkia, Middelhavsregionen, Beldibi
9,4
Fantastisk
1050 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 46 km
  • Nærmeste by: ca. 13.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)