Reiser til Alanya

Legg ferien til Middelhavsregionen og besøk den livlige byen Alanya i Tyrkia. Nyt deilig strandliv, spennende aktiviteter og pulserende natteliv. Bestill en billig reise til Alanya med Solfaktor!

Alanya som reisemål

Alanya er en by og distrikt i Antalya-provinsen i Middelhavsregionen i Tyrkia. Byen ligger ca 166 km fra hovedstaden i provinsen Antalya, på landets sørlige kyst. Alanya er Tyrkia sin ferie-hovedstad nummer én og et populært reisemål for både familier som reiser med barn, vennegrupper og par. Her kan du nyte  avslappende sol- og badeliv ved Middelhavet, historiske severdigheter og levende uteliv.

Attraksjoner og aktiviteter i Alanya

Strandlivet i Tyrkia og Middelhavsregionen er et trekkplaster for mange turister. I Alanya finner du den berømte Kleopatrastranden, oppkalt etter dronningen i Det gamle Egypt som angivelig skal ha besøkt området. Stranden byr på gylden sand, klart badevann og moderne fasiliteter, og det er ideelt for avslappende strandliv for hele familien på sommerferie. Det er også populært å bli med på båttur når du besøker Middelhavsregionen. Utforsk skjulte bukter og grotter og prøv dykking og snorkling i det asurblå Middelhavet. Reiser du med barn er det populært å besøke Alanya Aquapark, som er et badeland med vannsklier, basseng og underholdning for både barn og voksne.

Når du ønsker en pause fra sol og bad kan du ta turen til det middelalderske slottet i Alanya (Alanya Kalesi) fra 1200-tallet. Det er byens viktigste landemerke beliggende i et steinete landskap i hjertet av byen og byr på historiske ruiner og panoramautsikt over byen og Middelhavet. Du bør også besøke Damlatas-hulen som er en av Alanya sine viktigste severdigheter. Hulen er utsmykket med 15000 års verdi av stalaktitter og det sies at hulens fuktighet og konstante temperatur skal ha terapeutiske egenskaper. For deg som søker aktiv ferie tilbyr områdene rundt Alanya og i Middelhavsregionen på frodige skoger, fjell og koselige landsbyer. Om du liker fart og spenning kan du blant annet bli med på jeep-safari gjennom det naturskjønne landskapet utenfor byen.

Når er det best å reise til Alanya?

I sommermånedene fra juli til august er det høysesongen i Tyrkia og det er flest turister som besøker Alanya på sin tur til syden. Temperaturene kan ofte komme over 30 grader med solfylte dager og det er travelt på byens mange strender. Ønsker du litt lavere temperaturer og færre turister bør du besøke Middelhavsregionen på våren eller høsten. I disse periodene er det fortsatt behagelige temperaturer, blant annet til en høstferie, og som er ideelle for utendørsaktiviteter og sightseeing i Alanya. Vinteren er lavsesong i Tyrkia med kjøligere temperaturer ved Middelhavet og det er mer utsatt for nedbør.

Matopplevelser og uteliv i Alanya

Tyrkia er kjent for sitt smakfulle kjøkken og i Alanya kan du glede deg til gode matopplevelser. Byen tilbyr et bredt utvalg av spisesteder, fra matboder og lokale tavernaer til restauranter med internasjonale smaker. Prøv tyrkiske spesialiteter som kebab, meze og lahmacun (tyrkisk pizza), og sørg for å holde av plass til baklava – en av de mest kjente dessertene i Tyrkia. I Alanya finner du også gatekjøkken, matboder og basarer som byr på et mangfold av ferske råvarer, krydder, oster, bakverk og søtsaker. Det lar deg ta del i den lokale kulturen og smake på mangfoldet av tyrkiske retter til rimelige priser. En populær utflukt er å ta en taxi til elven Dimcay der er det mange trivelige restauranter. Noen med bord plassert på terrasser ute i vannet. Turen tar ca 30 minutter fra Alanya.

Utelivet i Alanya er kjent for sin levende atmosfære og tilbyr noe for enhver smak. Både i sentrum og langs strandpromenaden finner du et bredt utvalg av barer og puber som inviterer til hyggelige kvelder langs Middelhavet. Alanya har også et godt utvalg av nattklubber og diskoteker for de som ønsker å holde det gående til de tidlige morgentimene.

Fly og hotell i Alanya

Du kommer deg enkelt fra Norge til Alanya i Tyrkia. Det går direkteflygninger fra Oslo Gardermoen til flyplassen i Alanya- Gazipasa Alanya Airport (GZP) i perioden mars-oktober. Flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca. 4 timer og 30 minutter. Flyplassen ligger ca 43 km unna sentrum av Alanya og det mest praktiske er å ta taxi som er tilgjengelig utenfor terminalen. Et rimeligere alternativ er å ta offentlig transport, men merk at det er ingen direkte bussforbindelse fra flyplassen til Alanya og du må regne med minst ett bussbytte på veien. Leiebil i Alanya er et godt alternativ for deg som ønsker mer fleksibilitet til å utforske Middelhavsregionen i eget tempo.

I tillegg går det direkteflygninger til Antalya International Airport (AYT) året rundt fra Oslo Gardermoen. Fra Bergen går det flygninger direkte til Antalya International Airport (AYT) i perioden mars-oktober. Flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca. 4 timer og 30 minutter. Det er svært gode transportmuligheter fra Antalya til Alanya og en biltur tar i underkant av 2 timer, avhengig av trafikkbildet.

Det er mange gode overnattingsmuligheter i Alanya, enten du reiser med barn, som par eller vennegruppe. Her finner du både store all-inclusive hoteller, mindre boutique-hoteller og sjarmerende ferieleiligheter og feriehus til leie.  Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Alanya og Tyrkia!

Reiser til Tyrkia

Les mer om Tyrkia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Tyrkia her

Hoteller i Alanya

Populære hoteller i Alanya

Tyrkia, Middelhavsregionen, Alanya
9,1
Fantastisk
381 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 42 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Tyrkia, Middelhavsregionen, Alanya
8,7
Meget bra
757 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 45 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Tyrkia, Middelhavsregionen, Alanya
9,0
Fantastisk
499 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 42 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Alanya?

8,9
Gjesteanmeldelser
Basert på 101 anmeldelser