Reiser til Middelhavsregionen

Middelhavsregionen omfatter mange av Tyrkias mest populære reisemål. På Alanya f.eks. kan du kombinere badedager ved stranden med opplevelser i byen og en omkringliggende vakker og dramatisk fjellrik natur. Side med sin unike, gamle bydel, ligger mellom flyplassene Antalya og Gazipasa-Alanya, og her kan du glede deg til kilometervis av brede sandstrender og gode hotell med mange fasiliteter. 

Klimaet i Middelhavsregionen er fantastisk, og sommersesongen er derfor lang. Her kan du nyte de fantastiske sandstrendene fra mai til oktober med mange solskinsdager og sjeldent regn. Temperaturene i Middelhavsregionen er typisk et par grader høyere enn i de øvrige regionene i Tyrkia. 

Lokalbefolkningen er gjestfri, og spesielt i starten og på slutten av sesongen vil du oppleve at du blir tatt imot med åpne armer og ofte blir bedt på et glass te når du f.eks. handler i basaren eller nyter en frokost på en av de mange resturantene eller kafeene. 

Middelhavsregionen er perfekt for en familieferie, og når du reiser til Tyrkias sørkyst finner du et stort utvalg av hotell for enhver smak. Her finner du store luksusresorts med All-inclusive og mange gode fasiliteter for både barn og voksne. Vi tilbyr også små, koselige leilighetshotell og et godt utvalg av mellomklassehotell, hvor du kan holde en deilig ferie til en god pris. Reiser du uten barn tilbyr vi også håndplukkede hotell som kun er for voksne. 

Opplev Middelhavsregionen

Når sol, varme og lange badestrender er øverst på ønskelista for årets sommerferie, er det ikke mange destinasjoner i Europa som kan konkurrere med Antalyakysten på den tyrkiske rivieraen. Her finner du populære destinasjoner som Alanya, Belek og Side med sine lange gylne sandstrender og alle tilbudene som trengs for en vellykket familietur, samt en rekke rolige badebyer for deg som bare trenger å slappe av og lade opp batteriene under sydens sol.
 
Ved Antalyakysten finner du et bredt utvalg av hoteller og ferieleiligheter i alle prisklasser. Det er med andre ord noe for enhver smak, enten du er ute etter et godt tilbud på en familieferie eller planlegger en romantisk parferie med fokus på ren avslapning. Allerede på våren kan du glede deg over temperaturer ved Antalyakysten som på en god norsk sommerdag, om sommeren trenger du ikke annet enn de letteste sommerklærne fra morgen til kveld.
 
Som destinasjon er Antalyakysten, med god grunn, mest kjent for sitt solfylte vær og vakre strender. Når du ikke ligger på stranden eller bader i det varme Middelhavet, er det imidlertid mye annet å gjøre og oppleve i denne delen av Tyrkia. Se frem til velvære i et skikkelig hammam, shopping i fargerike markeder, båtturer til idylliske badeviker, samt til å føle historiens vingesus på utflukter til imponerende romerske steder og osmanniske slott.

Reisemål i Middelhavsregionen

 • Gjesteanmeldelser 8,9
  Alanya
  138 hoteller
  Alanya er Tyrkias ferie hovedstad nummer en. Her finnes noe for alle feriegjestene, fra barnefamilier som vil bo på et bra resort hotell, voksne par som vil nyte livet på en av de flotte strendene og ikke minst for alle de som ønsker natteliv ... inne i byen hver kveld. Alanya har noe for enhver smak Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,4
  Side
  93 hoteller
  Side er en koselig og sjarmerende gammel by med fantastiske langgrunne sandstrender. I sentrum finner du basarer, restauranter og barer i en vennlig atmosfære.
 • Antalya
  46 hoteller
  I Antalya kan du bruke hele ferien med avslapning på stranden. De omkringliggende grønne fjellene byr også på masse av eventyr, hvis du ikke kun vil slappe av i solen. Rundt om i Antalyas gamle deler kan du utforske spennende historiske severdigheter.
 • Belek
  46 hoteller
  Når du reiser til Belek så er det for å nyte soling og bading på en noe mer luksuriøs måte. De fleste hotellene er førsteklasses, ligger direkte ved havet og har ofte private strender.
 • Gjesteanmeldelser 8,6
  Kemer
  37 hoteller
  Kemer er en koselig småby som har beholdt småbysjarmen med lav bebyggelse og en avslappet atmosfære. De fleste hotellene i området holder god standard og mange av dem har egne strender.
 • Colakli
  15 hoteller
  Colakli tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Med sin fantastiske kystlinje, pulserende byliv og en verden av spennende opplevelser, er Colakli et ideelt reisemål for både avslapning og eventyr.

Populære hoteller i Middelhavsregionen

Tyrkia, Middelhavsregionen, Serik
9,5
Fantastisk
430 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 32 km
 • Nærmeste strand: ca. 1 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Tyrkia, Middelhavsregionen, Side
9,3
Fantastisk
1629 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 62 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Tyrkia, Middelhavsregionen, Belek
9,4
Fantastisk
1741 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 40 km
 • Nærmeste strand: ca. 150 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Information og fakta

Her har jeg samlet noen fakta og informasjon om Antalyakysten, som geografi, historie samt klima og vær, som kan gi inspirasjon til ferien  din ved Antalyakysten. Hvis du vil finne mer inspirasjon til turen din, anbefaler jeg at du besøker bloggen vår, hvor du kan finne spennende artikler om alle våre reisemål. God fornøyelse og god reise!

Geografi og befolkning

Antalya, som ligger på sørvestkysten av den anatoliske kysten, er Tyrkias femte største by og den største tyrkiske byen ved Middelhavskysten med 1,2 millioner innbyggere.

Byen er en del av Antalya-kysten, som igjen er en del av den Tyrkiske Rivieraen, som inkluderer provinsene Antalya og Mugla, og i mindre grad Aydin, sørlige Izmir og vestlige Mersin. Kjente byer på den Tyrkiske Rivieraen, foruten Antalya, er Alanya, Bodrum, Cesme, Fethiye, Kalkan, Kas, Kemer, Kusadasi, Marmaris og Side.

Klima og vær

Kysten i Antalya har et behagelig middelhavsklima med varme og tørre somre og milde vintre. Området er skjermet fra den nordlige vinden av de nærliggendeTaurus-fjellene. Rundt 300 dager i året er solrike, med nesten 3000 stimer sollys i året.
 
Følgende beskrivelser av gjennomsnittstemperaturer og nedbør året rundt er basert på Antalya; Selvfølgelig kan mindre variasjoner forekomme avhengig av hvor du befinner deg på Antalyakysten.
 
Den varmeste måneden på året i Antalya er juli med et gjennomsnitt på 28 grader, etterfulgt av august med 27 grader, samt juni og september med et gjennomsnitt på 25 grader, mens januar er den kaldeste måneden i året med et gjennomsnitt på 10 grader, etterfulgt av februar med et gjennomsnitt på 11 grader.
 
Generelt har Antalya mye nedbør om vinteren, mens somrene er tørre, så hvis du vil unngå regn på reisen din til Antalya, kan du reise i månedene mai til september, hvor alle har bare 10 mm regn i gjennomsnitt. De mest regnfulle månedene i året er desember, med gjennomsnittlig 210 mm regn, etterfulgt av januar og november med gjennomsnittlig 180 mm regn.

Historie

Antalya-kysten er et av de rikeste historiske områdene i Tyrkia og Middelhavet, i tillegg til resten av Den Tyrkiske Rivieraen. For klarhetens skyld vil det imidlertid i det følgende kun bli beskrevet deler av historien til hovedstaden Antalya, ettersom Antalyakysten ikke er et geografisk skarpt definert område (i motsetning til Den Tyrkiske Rivieraen den er en del av og som er historisk definert).
 
Kong Attalus II av Pergamon regnes som grunnleggeren av byen rundt år 150 f.Kr. under den hellenistiske perioden, selv om utgravninger i 2008 har funnet arkeologiske spor tilbake til det 3. århundre f.Kr., antydet det at Attalea var en gjenoppbygging og utvidelse av en tidligere by. Under kong Attalus II av Pergamon fungerte byen som en marinebase for Attalus 'sterke flåte.
 
Byen ble en del av den romerske republikken i 133 f.Kr. da Attalus III, en nevø av Attalus II, testamenterte riket sitt til Roma ved sin død i 133 f.Kr. Byen vokste og blomstret under romersk herredømme og var en del av den romerske provinsen Pamphylia Secunda, hvis hovedstad var Perga.
 
Antalya var en storby i det bysantinske imperium og hovedstaden i den bysantinske regionen (temata) Cibyrrhaeots, som dekket den sørlige kysten av Anatolia. Det antas at byen, under bysantinsk styre, utgjorde den største flåtestasjonen på den sørlige anatoliske kysten, et stort kommersielt sentrum og den mest tilgjengelige havnen mellom Egeerhavet og Kypros.
 
Byen og området rundt ble erobret av seljukkene på begynnelsen av 1200-tallet etter at det byzatinskee imperiums hovedstad Konstantinopel ble plyndret i 2014 og imperiet de facto var satt ut av makten til det vant litt fotfeste igjen i 1261. Seljukerne gjorde Antalya til hovedstad for fyrstedømmet Teke (kalt en beylik), og styrte byen til ottomanerne senere erobret den i 1432, bortsett fra en periode med kypriotisk styre mellom 1361 og 1373.

Reiser til Tyrkia

Les mer om Tyrkia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Tyrkia her

Hva sier gjestene i Middelhavsregionen?

8,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 153 anmeldelser