Reiser til Middelhavsregionen

Feriestedene ved Middelhavet i Tyrkia byr på en fantastisk kombinasjon av strandliv, naturopplevelser, historiske severdigheter og pulserende uteliv. Bestill en billig reise til Middelhavsregionen med Solfaktor!

Middelhavsregionen som reisemål

Middelhavsregionen ligger på den sørlige kysten av Tyrkia og er et svært ettertraktet feriedestinasjon. Her kan du kombinere strandliv, kulturelle attraksjoner og naturskjønne opplevelser og du finner steder som passer uansett om du reiser alene, med barn, venner eller som par. Når sol, varme og lange badestrender er øverst på ønskelista for årets sommerferie er det ikke mange destinasjoner i Europa som kan konkurrere med Middelhavsregionen og den tyrkiske rivieraen. Her finner du populære destinasjoner som Alanya, Belek, Antalya, Kemer og Side, med sine lange gylne sandstrender og alle tilbudene som trengs for en vellykket familietur, samt en rekke rolige badebyer for deg som bare trenger å slappe av og lade opp batteriene under en tur til syden.

>> Les mer om din reise til Colakli

>> Les mer om din ferie til Beldibi

>> Les mer om din reise til Karaoz

Attraksjoner og aktiviteter i Middelhavsregionen

Middelhavsregionen i Tyrkia tiltrekker seg turister fra hele verden som ønsker å kombinere strandliv, naturopplevelser, historiske severdigheter og livlig uteliv. De langstrakte, gylne strendene og det krystallklare Middelhavet inviterer til avslappende sol og bad for hele familien. Hvert reisemål har sin sjarm, fra livlige sandstrender i Alanya til idylliske bukter i Kemer. Fellesnevneren for strendene i Middelhavsregionen er tilgang på moderne fasiliteter, nærhet til serveringssteder og gode muligheter for vannsport som jetski, parasailing og snorkling.

På ferie i Middelhavsregionen er du kort vei unna historiske steder og antikke severdigheter. Antalya er kjent som "Tyrkias perle" og inviterer til en historisk gamleby, Kaleiçi, med brosteinsbelagte gater, sjarmerende kafeer og butikker. I Alanya kan du utforske det majestetiske Alanya-slottet som troner over byen og Side er kjent for sine godt bevarte antikke ruiner- inkludert et imponerende teater og et gammelt agora (torg). Søker du aktiv ferie i vakker natur er Middelhavsregionen i Tyrkia et yndet reisemål. Her finner du spektakulære grotter som Damlatas-hulen like ved Alanya, naturskjønne fosser som Düdenfossene i nærheten av Antalya og Manavgat-fossen ved Side. I Kemer kan du oppleve panoramautsikt fra Tahtali-fjellet på fottur og besøke Phaselis-ruinene ved Middelhavet som gir innblikk i Tyrkia sin rike historie. Belek er et paradis for golfentusiaster med en rekke førsteklasses golfbaner som tiltrekker seg spillere fra hele verden.

Når er det best å reise til Middelhavsregionen?

Sommermånedene er høysesong i Tyrkia og spesielt i Middelhavsregionen fra juni til august. I denne perioden kan du nyte varme, solrike dager med temperaturer som ofte stiger over 30 grader. Det er en ideell tid for deg som søker sol- og badeliv ved Middelhavet og det er tiden som flest turister besøker Tyrkia. Ønsker du å styre unna de største folkemengdene er våren og høsten gode tidspunkt å besøke Middelhavsregionen på. I disse periodene er det fortsatt behagelige temperaturer i Middelhavet og du slipper lange køer og den mest intense sommervarmen på sightseeing og utendørsaktiviteter. Å ta en høstferie til Middelhavsregionen er et godt tips. Vinteren er lavsesong i Tyrkia og spesielt reisemålene langs Middelhavet. Det blir kjøligere og mer utsatt for nedbør, men denne perioden kan også by på solrike dager.

>> Les mer om din reise til Tyrkia

>> Les mer om din ferie til Beldibi

>> Les mer om din reise til Colakli

Matopplevelser og uteliv i Middelhavsregionen

Middelhavsregionen i Tyrkia er kjent for smakfulle matopplevelser. Kjøkkenet består av ferske, lokale råvarer, velsmakende urter og krydder og beliggenheten ved Middelhavet gir også god tilgang på fersk sjømat. En av de mest klassiske rettene i Tyrkia er meze som er småretter som deles. Det består ofte av hummus, babaganoush, tzatziki, oliven, fetaost, dolma (fylte vinblader) og brød. Tyrkia er også kjent for sine mange ulike kebabs og på lokale markeder og basarer får du smake lokale spesialiteter til rimelige priser. Det er en utbredt te- og kaffekultur i Tyrkia og tyrkiske bakverk og søtsaker er velkjent. Blant annet baklava og disse nytes ofte sammen etter et måltid.

Utelivet i Middelhavsregionen i Tyrkia er variert og livlig og du vil finne noe som tilfredsstiller enhver smak. Regionen byr på et stort utvalg av barer, puber og nattklubber som byr på alt innen underholdning, dans, fest og moro. Byene Alanya, Antalya og Side er spesielt kjent for sitt pulserende natteliv med mange strandklubber og utesteder som holder det gående til de tidlige morgentimene.

Fly og hotell i Middelhavsregionen

Du kommer deg enkelt fra Norge til Middelhavsregionen i Tyrkia. Det går direkteflygninger til Antalya International Airport (AYT) året rundt fra Oslo Gardermoen. Fra Bergen går det flygninger direkte til Antalya International Airport (AYT) i perioden mars-oktober. Flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca. 4 timer og 30 minutter. Det er svært gode transportmuligheter ut fra Antalya og til en rekke feriesteder i Middelhavsregionen. Dette er flyplassen som er nærmest reisemål som Antalya, Side, Belek og Kemer. Taxi er den raskeste måten å komme seg fra flyplassen til din destinasjon og du finner holdeplass rett utenfor ankomsthallen. Det er også et godt bussnettverk i Middelhavsregionen, spesielt til de større feriestedene, og dette er et rimeligere transportalternativ fra flyplassen. Merk at du må regne med å bytte buss minst én gang til noen destinasjoner langs Middelhavet. Leiebil er et ypperlig alternativ for deg som ønsker fleksibilitet til å utforske Tyrkia og Middelhavsregionen i eget tempo.

I tillegg går det direkteflygninger fra Oslo Gardermoen til flyplassen i Alanya - Gazipasa Alanya Airport (GZP) i perioden mars-oktober. Flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca. 4 timer og 30 minutter.

Det er et stort utvalg av overnattingsmuligheter for enhver smak i Middelhavsregionen. Her finner du både all-inclusive hoteller ved stranden, eksklusive spa-hoteller, små gjestgiveri og store ferieleiligheter og feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Middelhavsregionen og Tyrkia!

Reiser til Tyrkia

Les mer om Tyrkia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Tyrkia her

Reisemål i Middelhavsregionen

 • Gjesteanmeldelser 8,9
  Alanya
  114 hoteller
  Alanya er Tyrkia sin ferie-hovedstad nummer en. Her finnes noe for alle feriegjestene. Fra barnefamilier som vil bo på et bra all-inclusive hotell, voksne par som vil nyte livet på en av de flotte strendene og ikke minst for alle de som ønsker ... natteliv inne i byen hver kveld. Alanya har noe for enhver smak i dette fargerike landet Tyrkia. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,5
  Side
  92 hoteller
  Side er en koselig og sjarmerende gammel by med fantastiske langgrunne sandstrender og perfekt for barnefamilier. I sentrum finner du basarer, restauranter og barer i en vennlig atmosfære.
 • Gjesteanmeldelser 5,6
  Belek
  45 hoteller
  Når du reiser til Belek i Tyrkia så er det for å nyte soling og bading på en noe mer luksuriøs måte. De fleste hotellene er førsteklasses, ligger direkte ved havet og har ofte private strender.
 • Antalya
  33 hoteller
  I Antalya kan du bruke hele ferien med avslapning på stranden. De omkringliggende grønne fjellene byr også på masse av eventyr hvis du ikke kun vil slappe av i solen. Rundt om i Antalya sine gamle bydeler kan du utforske spennende historiske severdigheter
 • Gjesteanmeldelser 8,6
  Kemer
  23 hoteller
  Kemer i Tyrkia er en koselig småby som har beholdt småbysjarmen med lav bebyggelse og en avslappet atmosfære. De fleste hotellene i området holder god standard og mange av dem har egne strender.
 • Colakli
  20 hoteller
  Colakli i Tyrkia tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Med sin fantastiske kystlinje, barnevennlige strender og atmosfære, byliv og en verden av spennende opplevelser er Colakli et ideelt reisemål for både avslapning og eventyr.

Populære hoteller i Middelhavsregionen

Tyrkia, Middelhavsregionen, Alanya
9,1
Fantastisk
491 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 42 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Tyrkia, Middelhavsregionen, Kemer
9,8
Fantastisk
1299 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 59 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Tyrkia, Middelhavsregionen, Antalya
8,9
Meget bra
397 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 450 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Middelhavsregionen?

8,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 197 anmeldelser