Reiser til Djerba

Djerba er familienes destinasjon i Tunisia. Langgrunne, barnevennlige strender og en avslappende atmosfære. Det maleriske landskapet med palmeskog, eukalyptustrær, olivenlunder og en søtlig duft av blomster gjør atmosfæren eksotisk.

Djerba er familienes reisemål i Tunisia

Djerba er ei vakker øy, og det maleriske landskapet med palmeskoger, eukalyptustrær, olivenlunder og en søtlig duft av blomster gjør atmosfæren eksotisk.

Enkelte forfattere har gjennom tidene hevdet i sine bøker at Ulysses var øyas første turist. I gresk mytologi fortelles det at Djerba var øya der sjøfarere ble satt i en bedøvende tilstand etter å ha blitt narret av lokale kvinner til å spise lotusplanten. I dag finner du mange spor etter en unik historie tilbake til før Kristi tid på øya.

Landsbyene på øya ligger som små perler med sine hvite hus. Det arkitektoniske særpreget er spesielt for øya, og denne type hus blir kalt for menzels. Houmt-Souk er “hovedstaden” på øya og har ca 45.000 innbyggere. Navnet betyr handelsmarked og lever opp til sitt navn. I souken (markedet) får du kjøpt tradisjonelt håndverk, alt fra tekstiler til smykker og keramikk.

Djerba er familienes destinasjon i Tunisia. Langgrunne, barnevennlige strender og en avslappende atmosfære er perfekt for late dager på stranden. For de som allikevel blir litt rastløse finnes det ulike aktiviteter og utflukter som dere kan hive dere med på. Blant annet går det arrangerte turer til Sahara-ørkenen hvor du kan ri på kamel eller besøke en berberfamilie. Spør spesifikt etter engelsktalende guide om du ikke snakker fransk selv.

Det er veiforbindelse til øya via en bro mellom Djerba og fastlandet. I tillegg er det gode fergeforbindelser.

Reiser til Tunisia

Les mer om Tunisia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Tunisia her

Hoteller i Djerba