Reiser til Tunisia

Tunisia ligger i Nord-Afrika og har milevis med kritthvite sandstrender og et blått krystallklart vann. Landet er en spennende og eksotisk blanding av  vestlig innflytelse og Midtøstens historie. Tunisia er et relativt billig land å besøke for turister. De mest kjente turiststedene er Sousse, Hammamet, Monastir i nord og øya Djerba lenger sør.

Tunisia er kontrastenes land

Her ligger kritthvite sandstrender mot et blått og krystallklart vann. Tusen år gamle boplasser ligger side om side med moderne hotellkompleks. Fruktbare jordbruksområder ligger i ly av massive fjellpartier i nord. Fra høytliggende stepper og åser i sør, munner landskapet ut i tørre områder hvor de få elvene bare har vann deler av året.

Landet har det nordligste punktet på det afrikanske kontinentet og har hele sin kyststrekning på 1300 kilometer langs Middelhavet.

Tunisia har i mange år vært destinasjon for reiseglade mennesker som ville kombinere det eksotiske og orientalske miljøet med Middelhavets behagelige klima. Flertallet av innbyggerne er muslimer, men det er også et lite mindretall av jøder og kristne i landet. Etter Jasminrevolusjonen i januar 2011 har turismen tatt seg opp, etter noen dårlige år,. 

De mest kjente turiststedene er Sousse, HammametMonastir i nord og øya Djerba lenger sør.

Hoteller i Tunisia