Verden  » Spania  » Costa de la Luz
Den spanske "Lyskysten" strekker seg i en bue fra Gibraltar til grensen mot Portugal.  Strendene er nesten sammenhengende langs hele denne kyststrekningen, men er mer frodig og mindre utbygd enn Costa del Sol i øst og Algarve i vest. 

Det sies at dette spanske landskapet har mer enn tre tusen soltimer i året. Den sørlige delen av kystlinja er et eldorado for brettseilere. I dette området finner du også Donana nasjonalpark som står på verdensarvlisten. Her finner du både den utrydningstruede spanske keiserørnen og den iberiske gaupa.

I området rundt Cadiz finner du både supre og bynære familistrender og uberørte små strandperler.Hele kystlinjen på 120 kilometer har mange av Andalucias beste og mest særegne landskap med sanddyner og pinjeskog helt nede i strandkanten.

Dessuten har kulturlivet i dette området mye å by på.Blant annet kan du oppleve pilgrimstoget i El Rocio i mai-juni, hesteveddeløp på stranden i Sanlucar deBarrameda i august og ikke minst karneval i Cadiz i februar. Hele Andaluciaregionen er verdenskjent for sin matkultur med den iberiske skinken,friterte fisk, sjømaten og ikke minst vinene.

Søk reise