Verden  » Spania  » Almeria
Almeria er en av åtte provinser i Andalucia-regionen i sør-Spania og ligger sørøst på den 800 kilometer lange kystlinjen i sør.Almeria utgjør 200 kilometer av denne kystlinja. Naturen i denne provinsen inneholder store kontraster. Her finner du fruktbare jordbruksområder, ørkenlandskap og høye fjellkjeder.

Klimaet i området regnes for Spanias tørreste.August er desidert den varmeste måneden i året. Vinterperioden er sjelden kaldere enn åtte grader.

Opprinnelsen for næringsgrunnlaget fra starten av i denne provinsen, var den store tilkomsten av ulike mineraler og ga grobunn for stor gruvedrift og handel på midten av 900-tallet.På 1900-tallet fikk området en ny økonomisk vekst gjennom omfattende jordbruk og turisme.

Almeria er også navnet på byen som er provinshovedstad.Almeria betyr speil på arabisk og viser "havspeilet".Byen ble grunnlagt av kalifen i Cordoba i 955 for å forsterke forsvaret i Middelhavet.

Almerias historiske og kunstneriske arv kan du se og oppleve i flere av de store arkeologiske utgravingene.Deriblant finner du fjellmaleriene i Los Velez og den fønisiske landsbyen i Villaricos. Hele denne landsdelens historie kan gjenoppleves gjennom besøk på de ulike historiske steder og bygninger.

Alemerias "kjøkken" er preget av sin Middelhavstilhørighet.Sjømaten er viden kjent fra dette distriktet.

Søk reise