Verden  » Portugal  » Algarvekysten
Lengst i sør, på strekningen mellom Spania i øst og det åpne Atlanterhavet i vest, ligger Algarveregionen. Her er det ingen mangel på lekre sandstrender. De ligger der som perler på en snor av og til innrammet av små klippe- eller sandryggformasjoner. Dette er virkelig et eldorado for solhungrige nordeuropeere.

Langs hele denne kyststrekningen ligger det små og litt større småbyer.Starter du i Faro,som regnes for døråpneren på strekningen må du bruke tid i det historiske sentrum av byen. En god ide er også å bli med en liten turistbåt ut i våtmarksområdene rett på utsiden av marinaen her. I Tavira kan du beskue gammel og tradisjonell arkitektur. Silves har rester fra sin arabiske tid og Lagos var byen der de forberedte de store sjøreisene for å oppdage nye kulturer og folk. Portimao og Albufeira er de to moderne byene på strekningen.

Innenfor kyststripen ligger en fjellkjede som innland, hvor du kan ta deg sykkelturer og fotturer på trivelige og oppmerkede ruter. Algarve har selvfølgelig flere golfbaner. I tillegg er det et mylder av vann- og strandaktiviteter du kan delta på.

Det portugisiske kjøkken er kjent for sine tradisjonelle fiske- og skalldyrmenyer som er både en nytelse for øyet og ganen.

Flyplassen i Faro ligger ca 5 km utenfor bysentrum. Du kommer deg lett inn til sentrum med de offentlige bussene og vil ta deg mellom 20 og 25 minutter

Søk reise
Stemningsvideo over fantastiske muligheter i Algarve(engelsk)
Lagos og Salema(engelsk)