Verden  » Malta
Den sjarmerende øya Malta ligger midt i Middelhavet med sitt behagelige klima og krystallklare vann. På denne lille øya kan man oppleve utrolig mye og man finner nesten alt man kan drømme om på ferien, alt samlet på et lite område. Her kan du kombinere et tradisjonelt ferieliv med sol og bad med et unikt tilbud av severdigheter.

Malta har gjennom tidende blitt styrt av mange ulike folkeslag blant annet fenicier, korsfarere, romere, kartagere, arabere, franskmenn og briter. Alle disse har lagt igjen spor som man finner igjen i kulturen og i språket. Malta ble selvstendig så sent som 1964 etter å ha vært kolonisert av Storbritannia. Ettersom det har vært mange som har styrt og stelt på Malta, så er det en blandet og interessant kultur. Det fins mye å se, alt fra forhistoriske templer og middelaldermiljøer til fargerike malte fiskebåter og hestekjerrer.

Ikke nok med alt du kan se på land, du kan også se det som gjemmer seg under vann. Malta har kanskje Middelhavets beste dykkevann, både for snorkling og vanlig dykking. Det er meget gode muligheter for å ta dykkersertifikat her. På Malta finner du Middelhavets gastronomi, en blanding av Nouvelle Cuisine og syditaliensk kjøkken og som holder et meget bra prisnivå.

Frommer's (EN)
Wikipedia (NO)
Visit Malta (EN)
Søk reise
Malta