Verden  » Kypros
Lengst øst i Middelhavet,på dørstokken til Afrika, Asia og Europa ligger øya Kypros. Den er middelhavets tredje største øy og har en historie som strekker seg ni tusen år tilbake i tid. I følge gresk mytologi steg Afrodite opp av havskummet ved klippen i Paphos som i ettertid regnes for kjærlighetsgudinnens fødested.

I dag kan du besøke kulturminner fra utallige folkeslag som i perioder av historien har slått seg ned på øya. Tyrkere og grekere har hatt store og alvorlige stridigheter om suverenitet over øya. Etter store tap på begge sider, ble til slutt øya delt i to med en grenselinje kontrolert av FN-styrker. I dag har gresk-kypriotere kontroll i sør og tyrkisk-kypriotere i nord. Den sørlige delen er medlem av EU og har myntenheten euro.

På Kypros er været stabilt og sesongen strekker seg fra tidlig vår til sen høst.Det sies at øya har ca 340 soldager i året.

Kypros har to fjellkjeder som deler øya i øst-vestretning. Den største og sørligste er Troodoskjeden med fjelltopper opp til 1900 meter og den minste er Kyrenia kjeden med topper opp til ca 1000 meter o.h. Mellom disse fjellmassivene ligger det en fruktbar lavlandsslette,Messaria. her ligger blant annet hovedstden på øya,Nikosia. Fra fjellandskapet inne på øya strekker landskapet seg ut mot kystlinjen og ender i en malerisk kystlinje med mange store og små nydelige strender som omsluttes av et krystallklart vann.

En ferietur til Kypros vil være et godt valg for alle i familien uansett om du vil utforske natur,historie eller fornøyelseslivet. Her kan du nyte god service, godt klima, et rikt utvalg restauranter med mat fra hele verden.

Visit Cyprus EN)
Søk reise
Love Cyprus video – CyprusTourist Board