Verden  » Hellas  » Zakynthos
Øya Zakynthos har langstrakte strender og er den sydligste av de joniske øyene som ligger på vestkysten av Hellas. Øya er den tredje største av de greske øyperlene.Som Hellas forøvrig, har øya en rik historie. Det er gjort utgravinger og funnet bevis for bosettinger tilbake til neandertalene

Strendene på denne vakre øya er fantastiske. Noen er av den lange smale formen mens andre ligger inne i en bukt med flotte klippeformasjoner som bakteppe.Shipwreck Beach er en av mange flotte strender som kun er tilgjengelig med båt. Navnet har den etter et skipsforlis som drev i land her. Noen av strendene er ilagt visse restriksjoner fordi Caretta Caretta skillpaddene legger egg her. Denne havskilpaddearten var nesten utryddet for noen år siden. Men takket være aktivt naturvern er bestanden kommet seg noe.

Zakynthos by er den største byen på øya og har et moderne "storbyliv". På dagtid yrer det i byens handle- og forretningsstrøk. Samtidig kan en fornemme den greske atmosfæren som er er preget av et "snilt" tempo.

Det er ingen problemer med komme seg rundt på Zakynthos. Her kan du leie deg bil eller motorsykkel og ta deg en dagstur rundt øya.Zakythos er et barnevennlig sted og passer da godt for de som reiser med barn.

På Zakynthos har mange severdigheter du bør se mens du er her. Noen av dem er Solomos og Kalvos museum, De blå grottene, St.Georg slottet i Gremna osv. Turistsesongen i Hellas starter generelt ved påske og varer til oktober. Det er solfylt og høye temperaturer i sommermånedene og dette har bidratt til at øya er blitt et veldig populært feriemål.

Søk reise