Verden  » Hellas  » Santorini
Santorini tilhører Kykladene i Egeerhavet og naboøyene er blant annet Naxos, Ios, Paros. Herfra går det båter til Aten, Kreta og stort sett til alle andre øyer i Kykladene.Hele dette øyriket er et resultat av vulkansk aktivitet og opp til dags dato vært et eldorado for geologer og øybesøkende med interesse for geologi.

Øya stuper mer eller mindre bratt i havet på alle kanter.Men den har i moderne tid både jordbruksområder og moderne småbyer. Her er småbyene lagt oppover i fjellsidene og får et majestetisk og malerisk preg med sine hvitkalkede hus og blå tak og kupler.

Historisk er den første befolkningen fra ca 3000 år f.kr. Mange av minnesmerkene fra historien er godt bevart. Veggmaleriene i Akrotiri er vel verd et besøk.

Santorini er i dag blant annet kjent for sine flotte solnedganger. Det er ikke for ingenting at øya i dag regnes for et av de mest romantiske reisemålene i Europa. Prisnivået på Santorini er høyere enn på de andre greske øyene. Det er fordi øya gjennom mange år nå har utviklet seg til et "merkevarested" ved siden av det typiske markedshandelen.

Søk reise
Santorini - Greece - English
Sandstrender