Verden  » Hellas  » Korfu
Det sies at kjært barn har mange navn. Det stemmer for øya Korfu som både har klengenavnet "den grønne smaragd" og "Middelhavets perle". Det vil si at øya ligger i det Joniske hav med sørenden mot Middelhavet og nordsida vender "ansiktet" inn i Adriaterhavet. Frodigheten er selvfølgelig et resultat av jevnlige regnbyger som forsvinner like fort som de oppsto.

Øya deles inn i tre distrikter ved to store fjellkjeder. Hele vestsida av øya er en sammenhengende sandstrand. Ellers er det nydelige sandstrender både nord,øst og sør på øya. Landskapet er mangfoldig med sine fjelltopper, fruktbart landbruksarel, olivenlunder og pinjetreskoger.

Korfu har en lang historie helt i fra antikkens tid. Myter forteller om øyas opprinnelse, om hvordan havguden Poseidon flyttet nymfen Corkyra (derav navnet Korfu)til øya. Gjennom hele historien har Korfu vært erobret og styrt av ulike nasjoner gjennom hele historien. Øya ble sammen med de andre ioniske øyer forent med det moderne Hellas i 1864. Overalt på øya og spesiel i byen Korfu kan en finne historieminner fra alle tidsepoker. Den gamle bydelen står på UNESCO`s verdensarvliste. På Korfu fins det mange ulike aktiviteter å velge mellom.Alt fra ulike vannaktiviteter til golf og fot- og sykkelturer tilbys. Korfu By har en herlig middelhavssjarm, her blandes stil og historie med den moderne verden på en fin måte. Ønsker du fornøyelsesliv og shopping passer Korfu by perfekt. Øya har vært et turistmål fra middelalderen av. Den gangen var det Europas kongehus og adelige som hadde dette som sine ferieparadis. Korfu har vært skildret gjennom litteraturen siden den gangen. Blant annet utspilte handlingen i "Stormen" av Shakespear seg på Korfu.

Søk reise