Fargerike og forførende Dubai - en ekte ørkenoase

Dubai var for bare noen tiår siden en liten fiskerlandsby, men har i dag vokst seg til en av verdens mest spennende metropoler. Byen setter stadig nye verdensrekorder, enten det er verdens høyeste bygning, verdens eneste 7-stjerners hotell, verdens største kjøpesenter eller verdens største innendørs skibakke(!). Det er lett å forstå at Dubai er en spennende by som har noe å tilby for alle - hele tiden.

Til tross for den rivende utviklingen er det fortsatt mulig å få et glimt av det gamle Dubai slik det en gang var. I bydelen Deira er tempoet litt roligere, og her et det hyggelig rusle igjennom de trange smugene og de mange markendene en sval kveld før man spiser middag på en lokal restaurant. Andre kjente områder i Dubai er Downtown Dubai, Bur Dubai og selvsagt Jumeirah Beach, som er det mest populære området å bo i. Jumeirah Beach består av en flere kilometer lang finkornet og langgrunn sandstrand, og parallelt med stranden går en hyggelig gågate kalt The Walk. Bor du på et av strandhotellene her er det deilig å kunne rusle ut på kvelden og spise al fresco på en av de mange restaurantene. De siste årene er det også bygget opp en flott marina som er verdt å besøke.

Store deler av Dubai er lagt opp til at man trenger transport for å ta seg rundt. Det er hypermoderne veisystemer og en splitter ny metro, og taxi er alltid lett å få tak i, og veldig billig.

På grunn av høy standard, relativt kort reise (ca 7 timer fra Oslo) og det store utvalget av underholdning og aktiviteter vil Dubai alltid være en reisevinner. Her får du storby, strandferie, opplevelsesferie og familieferie i en og samme tur. Dubai kan bli meget varmt på sommeren, og hvis du reiser med barn er vinterhalvåret beste reisetid. Ramadan feires i juli/august og er en månedlang faste som avsluttes med en 3 dager lang folkefest. Det kan dog være greit å sette seg inn i lokale skikker og regler hvis du reiser under denne perioden.

Søk reise
Dubai (WatchMojo.com)
Dubai (DefinitelyDubai.com)