Verden  » Thailand  » Syd-Thailand  »  Phuket

- Phuket byr på variert hotellutvalg, mange gode strender og pulserende natteliv

Phuket er Thailands største ferieøy og har bro over til fastlandet. Øya er dekket av mye fjell, mens området rundt hovedstaden Phuket Town er mer lavland. Phuket opplevde en enorm utbygging av nye hoteller for cirka 20-30 år siden, men den tragiske flodbølgen i 2004 gjorde stor skade på disse. Nå er alt tilbake til det normale på øya og varslingssystemer for tsunami er etablert på strendene.

Prisnivået på Phuket kan være noe høyere enn andre steder i Thailand. Det henger sammen med at eiendom er ganske dyrt og mange luksushoteller har etablert seg på øya. Antall backpackere er lavere her sammenliknet med for eksempel øst i Thailand eller i Krabi.

Phukets store fordeler er, foruten de vidunderlige strendene, et variert aktivitetstilbud, bra shopping og et rikt utvalg av restauranter og barer. De mest populære stedene ligger på vestkysten og inkluderer Patong Beach, Karon Beach, Kata Beach, Kamala Beach og Bang Thao Beach. Disse reisemålene har gode strender, er veldig pulserende og er godt utbygd med hoteller. Noe roligere, men like flott, er det i sør med Nai Harn Beach.

Phuket er også mest naturlige ankomststed for de som skal til Khao Lak.

Tips på aktiviteter man kan gjøre på Phuket:

* Dykking og snorkling er veldig populært (ofte heldagsturer)
* Leie terrengsykkel og sykle rundt på øya
* Dagsutflukter med båt til Koh Phi Phi, James Bond Island, etc.
* Besøke Phuket Gibbon Rehabilitation Center
* Ri på elefant
* Fotturer til Khao Phra Thaeo Wildlife Sanctuary
* Spille noen runder golf
* Se thai boxing

Søk reise