Verden  » Portugal  »  Fatima
Halvannen times biltur nord for Lisboa, i et innlandsklima og i ytterkant av fjellkjeden Serra de Aire ligger den lille vakre byen Fatima. Vintersesongen kan være tøff med mye nedbør og somrene er kjent for å være varme.

Fatima er først og fremst er et pilegrimssted for katolikkene. Historien forteller at i 1917 møtte noen gjeterbarn Jomfru Maria her. Hele byen er bygget opp rundt dette mirakelet. På den store plassen foran katedralen foregår det religiøse prosesjoner og ritualer hele året. Også for ikke-troende er dette en gripende opplevelse være tilstede å se de troende gå på knærne helt fra det store krusifkset i den ene enden av plassen, og ned til kapellet hvor det holdes messer nærmest kontinuerlig. Hver kveld er det en stor lys-prosesjon med sang.

Fatima har et godt utvalg av spisesteder og kafeer. Trekker du deg litt ut fra selve bykjernen får du snart møte det typiske portugisiske kjøkken i små restauranter.

Rundt byen er landskapet preget av ulike løvtrær,sypresser og olivenlunder.Store åpne beitemarker er rammet inn av steinmurer.

Søk reise