Verden  » Hellas  »  Skiathos
Skiathos regnes som perlen blant de nordlige øyene i Sporadene som ligger like utenfor det østlige fastlands-Hellas. Velger du Skiathos som ditt feriemål kan du velge å bo i rolig og behagelig atmosfære eller i mer livlige omgivelser med et stort fornøyelsesliv og internasjonalt miljø.

Skiathos er ei vakker øy med en sjarmerende hovedstad med heltypisk gresk bebyggelse. De hvitkalkede husene med teglsteinbelagte tak ligger vegg i vegg i kronglete smågater.

Øya har kun èn by og det er Skiathos by.

Skiathos er et paradis for alle strandløver og dette kan kombineres med andre fornøyelser/utflukter. 65 av Hellas beste strender finner du her. Alle de store strendene på sørsiden av øya har vannsportsentre og det er også to dykkeskoler her om noen vil studere livet under vann. Sørkysten er beskyttet mot kraftig vind og strendene er dermed frie for store bølger. Kombinert med at strendene er langgrunne, gjør dem barnevennlige. På Skiathos finnes også mer private strender som kun er tilgjengelige med båt.

Med leiebil kan du lett ta deg rundt på øya. Ruinene etter den gamle byen Kastro beliggende på nordkysten hvor folket på øya bodde frem til ca 1830, er virkelig verd et besøk. Andre severdigheter som er verdt å få med seg er f.eks. klostrene Charalambos og Kounista som er over 300 år gamle, Halariastranden med sølvgrå rullestein og de ulike grottene.

"Mamma Mia"-filmen ble i all hovedsak spilt inn på øya .Men, flere av scenene fra filmen ble spilt inn på Skiathos

Søk reise