Verden  » Hellas  » Kreta  »  Kastelli - Kissamos
Navnet på byen er satt sammen med provinsnavnet for å skille det fra Kastelli Pediados som ligger sør for Heraklion. Kastelli- Kissamos er Kretas vestligste by med ca. 3900 innbyggere. Byen er omgitt av vinmarker, olivenlunder og kastanjetrær. Dette er ikke et "masseturist"-sted men har basert sin økonomi på vin- og olivenoljeproduksjon og andre landbruksprodukter. Kastelli er i dag fiskebåt- og fergehavn men navnet stammer fra borgen venezianere bygget.

Småbyen tilbyr ekte gresk atmosfære og du finner flere hyggelig tavernaer langs strandpromenaden.Stranden strekker seg på begge sider av strandpromenaden og består av en blanding av sand og små rullestein.

Legger du ferieturen din til Kastelli-Kissamos bør du utforske vestkysten av øya. Her ligger severdige steder som perler på en snor. De arkelologiske utgravingene ved Falassarna, piratøya Gramvoussa og ruinene av oldtidsbyen Polyrinia er vel verd et besøk. En tur til de milelange sandstrendene med krystallklart vann ved Elafonisis og Falassarna vil antagelig bli høydepunkter i ferien.

Fra Kastelli tilChania er det ca 41 km. Velger du å bruke rutebussen vil turen ta ca. 1 time. Kastelli er et fint utgangspunkt hvis du vil reise med ferge til fastlandet. Bilfergen går via Sør-Peloponnès til Pireus.

Søk reise