Verden  » Hellas  » Kreta  »  Kalives
Landsbyen ligger i vakre omgivelser ved Soudabuktens innløp, ca 18 km fra Chania og med en fantastisk utsikt over til Akrotirihalvøya.

Kalives har to flotte badestrender, hvorav den ene har gyllengul sand og EUs 'blå flagg' merke. De ligger med store trær i bakgrunnen som gir god skygge på de varmeste dagene. Stranden lengst mot vest er den roligste fordi den ligger rett på utsiden av selve landsbyen. Hele strandsiden av Kalives er et eldorado for barn på grunn av det langgrunne vannet. Her kan du også være med på ulike vannsportsaktiviteter.

Kalives ligger i et frodig landskap som er et ypperlig mål for fotturister. Landsbyen har et sjarmerende sentrum med tradisjonelle hus og smale gater. I hovedgaten finner du et godt utvalg av butikker, tavernaer, barer og kafeer.

Du kan være med offentlige turbusser eller ta turere på egenhånd til ulike severdigheter i området. Et sted du bør se er det historiske Aptera som er datert tilbake til minoisk tid. Det ligger på et platå ca 150 meter over havet og har en fantastisk utsikt til Chaniadistriktet i vest, Lefka Ori (de hvite fjellene) i sør og den tyrkiske borgen, Itzendin i øst.

Søk reise