Verden  » Hellas  » Kreta  »  Gouves
Før den store komunale reformen på øya i 2011 var Gouves innlemmet i kommune. I dag tilhører den Hersonissossom ligger kun tjue kilometer lenger øst. Gouves er en velutviklet liten turistby med sin nydelige sandstrand og moderne hotellbygg.

Kystlinjen mellom utløpene til elvene Pordia og Aposelemi er en bred og langgrunn sandstrand som passer glimrende for de yngste i familien. Utløpet av Aposelemi-elva danner et laguneområde som er en viktig "mellomlandingsplass" for trekkfugler. Langs hele kyststrekningen ligger små marinaer og moloer som gir vern fra nordavinden og gjør standen trygg for de som liker å svømme. Småbyen byr på mange gode spisesteder, barer og et godt utvalg av butikker.

I området finner du flere interessante historiske steder og arkeologiske severdigheter du kan besøke. Klosteret St.John har en voldsom historie fra tiden da tyrkerene okkuperte øya. Her søkte kretiske patrioter skjul på slutten av 1800 tallet. Rett sør for Gouves i Skotino, ligger en av de største hulene på øya. Akeologiske funn datert tilbake til minoisk tid ble funnet her. Det arkeologiske museumet i Heraklion er vel verd et besøk om du synes områdets historie virker spennende.

Søk reise