Reiser til Torrevieja

Torrevieja er en by med et trivelig bysentrum som kan oppdages til fots. Her ligger det lange vakre strender og hele veien finner du hyggelige spisteder. På kvelden er det et yrende folkeliv langs bodene på markedet

Torrevieja er et flott feriested langs denne vakre kystlinjen

Torrevieja ligger mellom Alicante i nord og Cartagena i sør og er en mellomstor by med et trivelig bysentrum. Ta en hyggelig handletur eller et museumsbesøk. Byen er ikke større at det går an å oppdage den til fots.

Her ligger det lange vakre strender med alle aktiviteter som hører strandlivet til. Langs stranden ligger en koselig strandpromenade med mange fine spisesteder og kafeer. På varme sommerkvelder er det et yrende folkeliv langs bodene på kveldsmarkedet.

Området rundt Torrevieja er kanskje mest kjent for sin saltproduksjon, og inne i sentrum ligger saltmuseet. Fra Torrevieja gikk det fast skipstrafikk over til Cuba med salt, og sjøfolkene brakte med seg visekulturen “habaneras” tilbake til Spania.

Torrevieja ligger 35 km fra flyplassen i Alicante.

 

En perlerekke av Blå Flagg-strender

Selv om tårnet er et varemerke for byen, er det ikke grunnen til at man reiser til Torrevieja. Det er derimot det solrike klimaet og ikke minst perlerekken av gode badestrender som gjør denne mellomstore kysten til et populært reisemål. Den rundt 20 km lange kyststrekningen omkring byen er spekket med alt fra brede, familievennlige strender til små, fredelige badeviker, hvor du kan nyte en avslappende dag ved det inviterende Middelhavet. Ved de største strendene, La Mata, Cabo Cervera, Los Locos, El Cura, Los Náufragos og Ferris, er det et godt utvalg av strandbarer, spisesteder og i høysesongen, masse av liv. 

Utover et bredt utvalg av gode badestrender har Torrevieja også to badeland og en stor svømmehall. Det er med andre ord masse å bruke ferien på i Torrevieja, spesielt hvis det er badeglade i familien. Takket være sin størrelse byr Torrevieja på et godt nattliv med et bredt sortiment av både restauranter og barer, hvor du får rik mulighet til å stifte nærmere bekjentskap med Middelhavets stolte gastronomiske tradisjoner. Selv hvis du ikke skal tilberede egne måltider i ferien, kan det også varmt anbefales å legge veien forbi det store innendørs markedet i Torrevieja for å se det enorme utvalget av friske råvarer. 

Strandlivet, badelandene og restaurantene, er ikke det eneste en ferie i Torrevieja kan brukes på. Det er nemlig adskillige byer innenfor rekkevidde som har mer å by på i form av historiske severdigheter og, når rett skal være rett, gir et mer autentisk innblikk i spansk hverdagsliv enn feriebyen Torrevieja. Det tar f.eks. mindre enn en time å kjøre de rundt 50 km nord langs kysten til Alicante, i likhet som Murcia inne i landet og Cartagena mot sør er et besøk verdt. 

Har du leiebil til rådighet er det også opplagt å bruke Torrevieja som utgangspunkt for spontane utflukter til noen av regionens mindre landsbyer, hvor det er gode sjanser til å oppleve fargerike markeder og idylliske, gamle bykjerner med smale brosteinsbelagte gater. Du bør naturligvis også ta en tur inn i landet til de to saltlagunene i Parque Natural de las Lagunas de la Mata y Torrevieja, som i tidens løp på grunn av saltet har spilt en viktig rolle for byens økonomi, og i dag er et viktig habitat for flamingoer. 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Torrevieja

Populære hoteller i Torrevieja

Spania, Valencia-regionen, Torrevieja
8,7
Meget bra
2296 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 63 km
  • Nærmeste strand: ca. 3 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Valencia-regionen, Torrevieja
7,5
Bra
1847 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 44 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Valencia-regionen, Torrevieja
7,3
Bra
103 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 45 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)