Reiser til Benidorm

Besøk den livlige byen Benidorm på kyststripen Costa Blanca i Spania! Her kan du kombinere deilig strandliv, fornøyelser og et av Spania sine mest pulserende natteliv. Bestill en billig reise til Benidorm med Solfaktor!

Benidorm som reisemål

Benidorm er en by i det sørøstlige Spania beliggende ved Middelhavet i Valencia-regionen. Byen ligger 40 kilometer nordøst for byen Alicante og er en av Spania sine mest besøkte byer på Costa Blanca. Det er et yndet reisemål for turister som ønsker å kombinere sol og bad, fornøyelser og uteliv. Med den store andelen skyskrapere som dominerer bybildet har byen blitt omtalt som 'lille Manhattan' eller 'Beniyork'.

Attraksjoner og aktiviteter i Benidorm

Benidorm er kjent for sitt yrende strandliv og de mest populære strendene er Levante-stranden og Poniente-stranden. Levante-stranden ligger øst for byen og byr på livlig strandliv som tiltrekker seg unge som ønsker sol og bad i en festlig atmosfære. Poniente-stranden ligger på den andre siden av Benidorm og byr på roligere strandliv. Stranden er familievennlig med myk sand og klart vann, og er ideell for alle som søker å nyte avslappende sol- og badeliv. Det er også verdt å besøke Isla de Benidorm som er et øyområde like utenfor kystområdet Costa Blanca. Bli med på båttur og opplev flotte sandstrender og klart vann som er perfekt for snorkling og dykking.

I tillegg til strandlivet er det populært å besøke en av de mest kjente fornøyelsesparkene på Costa Blanca, Terra Mitica. Her får du bli med på en reise gjennom ulike sivilisasjoner og kulturer, samt prøve spennende aktiviteter og berg-og-dal-baner for hele familien. Du kan også besøke Aqualandia som er en av Europas største vannparker med et bredt utvalg av vannsklier, basseng og vannaktiviteter.

Valencia-regionen byr også på storslåtte naturopplevelser. Naturreservatet Sierra Helada Natural Park ligger i nærheten av Benidorm og byr på gode muligheter for fotturer og vandring. Du kan komme deg hit med kabelbanen, Teleférico, som tar deg til toppen av Sierra Helada-fjellet hvor du kan nyte panoramautsikt over Benidorm og Costa Blanca.

Når er det best å reise til Benidorm?

Høysesongen i Benidorm og generelt langs Costa Blanca er på sommeren. Temperaturene kan komme over 30 grader, spesielt i juli og august, og det er et yrende folkeliv på strendene og i byen. Ønsker du å styre unna de største folkemengdene kan du besøke Benidorm på våren eller høsten. I disse periodene er det fortsatt behagelige temperaturer, men mindre turister som gjør det perfekt for utendørsaktiviteter og naturopplevelser i Valencia-regionen. Lavsesongen i Benidorm er på vinteren med kjøligere temperaturer og mer nedbør, men du kan fortsatt oppleve en del solskinn i denne perioden.

Matopplevelser og uteliv i Benidorm

I Benidorm kan du forvente en god kombinasjon av spanske og internasjonale matopplevelser. Med beliggenheten langs Costa Blanca og Middelhavet er sjømat en viktig del av matkulturen. Nyt grillet fisk og skalldyr langs strandpromenaden med en sval sjøbris i sommervarmen. Tapas er en viktig del av matkulturen i Spania og Benidorm byr på et godt utvalg av restauranter som serverer småretter med lokale råvarer og ingredienser. Byen har også mange restauranter og spisesteder som serverer internasjonale smaker med alt fra italiensk til indisk. 
Benidorm er kjent for å være en av Spania sine fremste destinasjoner for natteliv. Byen byr på et bredt og mangfoldig utvalg av barer, puber og nattklubber som holder det gående hele natten. Det er også mange utesteder som arrangerer temafester, karaoke og livlig underholdning. Nattelivet i Benidorm er aktivt året rundt og tiltrekker unge så vel som eldre som ønsker festlige stemning til de tidlige morgentimene. Skulle du ha et behov for litt roligere natteliv så ligger nabobyen Albir kun 15 minutter unna med bil, og barnevennlige Calpe rundt 25 minutter.

Fly og hotell i Benidorm

Å komme seg fra Norge til Benidorm er enkelt. Det går direktefly fra flere norske byer til hovedflyplassen på Costa Blanca, Alicante lufthavn (ALC), og flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca. 3 timer og 45 minutter. Fra flyplassen i Alicante kan du ta taxi til Benidorm og turen tar i overkant av 30 minutter. Et rimeligere alternativ er å ta tog til Alicante sentrum og bytte til lokaltog videre til Benidorm. Det går også direkte bussforbindelse mellom flyplassen og Benidorm. Ønsker du mer frihet til å utforske Valencia-regionenCosta Blanca og Spania i eget tempo kan du vurdere å leie bil på din ferie i Benidorm.

Det er en rekke gode overnattingsmuligheter i Benidorm. Her finner du både all-inclusive hoteller med mange fasiliteter, kjente hotellkjeder og boutique-hoteller. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Benidorm og Spania!

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Benidorm

Populære hoteller i Benidorm

Spania, Valencia-regionen, Benidorm
8,8
Meget bra
1403 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 60 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Valencia-regionen, Benidorm
8,9
Meget bra
999 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 59 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Valencia-regionen, Benidorm
8,4
Meget bra
1322 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 57 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Benidorm?

8,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 28 anmeldelser