Reiser til Alicante

Alicante er en fantastisk ferieby, både dersom du reiser med familien, alene eller på en parferie. I Alicante kan du bo på noen av Costa Blancas beste hoteller og ikke minst besøke strender i absolutt verdensklasse, med lekre fasiliteter, restauranter i sanden og masser av aktiviteter å oppleve både ved vannkanten og i vannet. Book din reise til Alicante med Solfaktor i dag!

Alicante er et populært reisemål og uten tvil én av de mest kjente feriedestinasjonene på Costa Blanca-kysten. Byen er en kombinasjon av turiststed og storby og samtidig et perfekt utgangspunkt for å leie en bil og reise omkring i området på egenhånd. Den idylliske småbåthavnen byr på mange hyggelige restauranter og et livlig natteliv som lokker til seg mange yngre reisende hele året. Fra Alicante flyplass (ALC) og til Alicante sentrum er det ca 20 kilometer å reise, og direktefly fra Gardermoen på litt over 3,5 timer gjør byen til en perfekt destinasjon for en miniferie eller en langhelg.

Alicante er en kjent og kjær by som ligger i den sørlige Valencia -regionen ved Middelhavet. Byen og området er meget populært, mye på grunn av den fantastiske beliggenheten og det milde klima med en gjennomsnittstemperatur på 18 grader året rundt. Her finner du førsteklasses shopping, flotte strender og mange hyggelige resturanter der du kan stifte bekjentskap med det velsmakende spanske kjøkkenet med sine utsøkte spesialiteter. Alicante har også mange kafeer og barer og et hyggelig uteliv, og man bør absolutte unne seg en kopp kaffe eller en kald drink i kveldens lune skumring.

Både i selve byen med sine brede alléer og i resten av Valenciaregionen finnes mange severdigheter som man kan sette av mange timer til å besøke. På småkjølige dager kan man spille golf på den flotte banen hos Alicante Golf eller delta på båttur fra Santa Pola til den lille øya Tabarca, som kan vise til en spennende historie, inkludert perioden som fengselsøy.

>> Finn tilbud på restplasser til Alicante her

En billig ferie i Alicante

En ferie i Alicante kan være mer enn bare en ren badeferie. Det finnes severdigheter og flotte historiske bygninger som man bør oppleve, blant annet borgen Castillo de Santa Barbara, det sjarmerende sentrum og den lange strandpromenaden med sine mange palmer og et stort utvalg av gode restauranter og tapasbarer. Oppe fra borgen, som stammer fra det 16. århundre, kan du nyte en imponerende utsikt ned til byen, utover Middelhavet og mot fjellene i baklandet. Hvis du er historieinteressert bør du besøke innsiden av borgen, som huser Alicantes bymuseum. Det er bare ett av flere museer i Alicante der du kan fordype deg i byens og områdets historie. Det arkeologiske museet nedenfor borgen er også en spennende opplevelse for litt eldre barn. 

Mens museene kan være et godt sted å kjøle seg litt ned i sommerheten, er den lange strandpromenaden Explanada de España i nærheten av marinaen perfekt til spaserturer i den behagelige varmen når dagen går på hell. Her finner du restauranter og kaféer side om side, med noe for enhver smak.

I hjertet av byen kan du slå deg ned på stranden Platja del Postiguet, hvor det er liv og røre både på dagen og kvelden. Du kan også hoppe på trikken eller kjøre den korte turen ut til den lange stranden Playa del San Juan, som med rette regnes for å være en av regionens beste strender.

Tradisjonelt spiser man middag sent i Spania, og på noen av de mest tradisjonelle restaurantene i Alicante kan du ikke regne med å kunne sette deg til bords før klokken 21. De fleste spisesteder har riktignok tilpasset sine serveringstider til turistenes rytme. Takket være beliggenheten rett ved Middelhavet finner du ofte fiskeretter på menú del día, typisk i form av en lekker paella, men utvalget er stort. Trenger du bare et lett måltid, kan det også anbefales å prøve tapasbarene, som ligger tett i tett. Alternativt kan du legge veien innom Mercado Central og kjøpe inn mat til en piknik, som kan nytes på en benk nede ved stranden.

Alicante er en fantastisk ferieby, uansett om du reiser med familien, alene eller som par. Den vakre byen på Spanias østkyst har dermed alt det de fleste av oss ønsker fra en avslappende reise til Spania. I Alicante har du tilgang til mange av de skjønne badestrendene på Costa Blanca.

 Hoteller i Alicante

Populære hoteller i Alicante

Spania, Valencia-regionen, Alicante
  • Nærmeste flyplass: 25 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Valencia-regionen, Alicante
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Internettilgang / WiFi
Spania, Valencia-regionen, Alicante
  • Nærmeste flyplass: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 8 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Slik bestiller du en ferie til Alicante med Solfaktor

Hos Solfaktor er vi eksperter på reiser til Spania, og vi har vært nordmenns foretrukne partner siden 1999 med det beste utvalget av hoteller, ferieboliger og leiligheter i dette overdådige ferielandet. Reis med oss på en billig reise til Alicante - vi har valgt ut områdets beste hoteller og ferieboliger for deg, slik at du kan konsentrere deg om å nyte ferien og slappe av. Tast inn dine ferieønsker på vår nettside og finn enkelt en fleksibel ferie i Alicante, som passer til deg og dine planer.

Hos Solfaktor får du fleksible reiser til Alicante med valgfri reiselengde og reisedatoer. Du velger selv om du kun ønsker å booke overnattingssted eller om du vil booke en pakkereise med inkludert flyreise fra enten Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand. Våre pakkereiser er omfattet av reisegaranti. 

Mange spennende utfluktsmål omkring Alicante

Det er gjerne fristende å bruke hele ferien i Alicante på strandliv og kulinariske opplevelser, men det finnes mange spennende utfluktsmål i nærområdet. Cirka 25 kilometer nord for byen kan du besøke den spektakulære drypsteinsgrotten Cuevas de Canelobre, og med leiebil kan du utforske mange hyggelige fjellandsbyer i innlandet, for eksempel Guadalest. Sett også av en dag til å besøke Murcia, som har flere spennende severdigheter å vise til, men som på grunn av sin beliggenhet på avstand fra kysten ikke er tett befolket av turister.

Alicante flyplass er sentrum for gjesteankomster til hele Costa Blanca; derfor er det aldri mangel på flyruter hit. Folk valfarter fra hele Nord-Europa til Den hvite kysten året rundt, men det er naturligvis flest forbindelser til flyplassen i Alicante om sommeren, når man gjerne tilbringer masteparten av dagene på de kilometerlange sandstrendene mens solen står høyt på himmelen. Alicante byr både på en genuin feriestemning og et mer allminnelig byliv, i tillegg til et livlig natteliv som selv i lavsesongen holder høyt liv. 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her