Reiser til Alicante

Alicante i Spania er et yndet reisemål for nordmenn som ønsker sol og varme. Her kan du oppleve flotte strender, et stort utvalg aktiviteter og et livlig kultur- og natteliv. Det er også et godt utgangspunkt for å utforske omkringliggende byer langs Costa Blanca med leiebil. En reise til Alicante byr på en avslappende ferie for store og små. Bestill en ferie til Alicante med Solfaktor!

Alicante som reisemål

Alicante er en by langs kysten Costa Blanca i Spania. Det er den sørligste av de tre provinsene som utgjør Valencia-regionen, og byen er omgitt av fjell og åser ved Middelhavet. Det er et populært reisemål og uten tvil én av de mest kjente feriedestinasjonene på Costa Blanca. Alicante har en fantastisk beliggenhet med mildt klima og en gjennomsnittstemperatur på 18 grader året rundt.

Alicante er en flott ferieby uansett om du reiser med familie, alene eller som par. Her finner du et bredt utvalg av aktiviteter og attraksjoner, sol og bad på langstrakte strender, historiske attraksjoner og et spennende kulturliv. Det er også gode shoppingmuligheter og på litt kjøligere dager kan du spille golf på den flotte banen hos Alicante Golf.

>> Les  også om restplasser til Spania her

>> Les også om restplasser til Gran Canaria her

>> Les mer om reise til Mallorca her

Strender i Alicante

Alicante er et ypperlig reisemål for deg som ønsker en sol- og badeferie i Spania. Playa del Postiguet er en populær strand med finkornet sand som ligger i sentrum av byen. Den har strandpromenade med flere restauranter og barer, og her er det liv fra morgen til kveld. Du kan også hoppe på trikken eller kjøre den korte turen til den langstrakte stranden Playa del San Juan, som med rette regnes som en av regionens beste strender. Her finner du et bredt utvalg av fasiliteter, inkludert vannsportaktiviteter og flere restauranter. El Campello Beach er også et godt alternativ, og Almadraba Beach passer om du ønsker å slappe av på en litt roligere strand.

Du kan også ta båt fra Santa Pola, rett sør for Alicante, til den lille øya Tabarca Island. Her kan du oppleve spennende historie, som bl.a. perioden øya ble brukt som fengsel.

Matopplevelser og uteliv i Alicante

Alicante er kjent for et godt utvalg av restauranter som serverer lokale spesialiteter. Tradisjonelt spiser man middag sent i Spania og på noen av de mest tradisjonelle restaurantene i Alicante kan du ikke regne med å kunne sette deg til bords før klokken 21:00. De fleste spisesteder har riktignok tilpasset sine serveringstider til turistenes rytme. Paella er alltid et alternativ på menyen og de mange tapasbarene passer både til lunsj og middag. Du kan også ta turen innom en av de eldste markedene i Alicante, Mercado Central, hvor du kan kjøpe lokale produkter og råvarer. Kjøp inn til piknik som kan nytes på en benk nede ved stranden. Explanada de España er promenaden langs havnen og er et populært sted å spasere og nyte utsikten over havet. Her finner du også mange restauranter og kafeer. 

Alicante har et livlig natteliv med flere barer og klubber som holder det gående fra morgen til kveld. Alicante har også flere karaokebarer og nattklubber med DJ og live musikk.

Når er det best å reise til Alicante?

Klimaet i Alicante er typisk for Middelhavsområdet med varme somre og milde vintre. Somrene er varme og solrike med gjennomsnittstemperaturer på mellom 25-30 grader. Vintrene er milde med gjennomsnittstemperaturer som ligger mellom 10-15 grader. Det er lite nedbør i løpet av sommeren, men det kan komme en del regn i vintermånedene.

Høysesongen for å reise til Alicante er fra juni til september. Da er det mye turister og prisene er på sitt høyeste. I denne perioden er det også et stort utvalg av aktiviteter og arrangementer. Hvis du ønsker å unngå høysesongen og folkemengder kan du vurdere å reise til Alicante i april, mai eller oktober. Temperaturen er fortsatt behagelig og det er mindre turister på strendene og i byen generelt. Det er også flere gode tilbud og lavere priser på hotell og flybilletter i denne perioden.

Shopping og attraksjoner i Alicante

Alicante byr på gode shoppingmuligheter og det finnes flere kjøpesentre i Alicante. Som blant annet Alacant Terminal. Her finner du både luksuriøse merkevarer, kjente butikkjeder, flere restauranter og kino. 

Alicante er kjent for sin kulturelle scene med årlig filmfestival, konserter og teaterforestillinger. Filmfestivalen, Festival Internacional de Cine de Alicante, er en av de mest kjente begivenhetene i byen og viser et bredt utvalg av filmer fra hele verden. Det er populært for barnefamilier å besøke temaparken, Terra Mitica, med en rekke karuseller og attraksjoner. Alicante er også en god base å utforske Valencia-regionen som har mange historiske landsbyer, samt vingårder og naturreservater.

For den historieinteresserte er det flere historiske bygninger og monumenter å besøke i Alicante. Et av de mest kjente monumentene er borgen Santa Barbara Castle. Det er en festning fra middelalderen som huser Alicante sitt bymuseum og byr på flott utsikt over byen og Middelhavet. Det arkeologiske museet i byen ligger nedenfor borgen og er verdt å oppleve. Et besøk til Museo de Bellas Artes Gravina gir deg innblikk i kunstverk fra Valencia-regionen, med både malerier, skulpturer og arkitektur. Du bør også vandre rundt i Alicante sin gamleby, El Barrio, som er et historisk område med mange viktorianske bygninger, kirker og monumenter.

>> Les  også om restplasser til Tenerife her

>> Les også om restplasser til Malaga her

>> Les mer om reise til Barcelona her

Fly og hotell i Alicante

Du kommer deg enkelt fra Norge til Alicante med fly. Det går direktefly fra flere av de største byene i Norge og du kan velge om du vil bestille fly og hotell separat. Flytiden er ca. 3 timer og 45 minutter fra Oslo lufthavn Gardermoen til Alicante internasjonale lufthavn (ALC). Avstanden fra flyplassen til Alicante sentrum er ca. 20 kilometer og du kommer deg enkelt inn til byen med buss eller taxi. Bestiller du en pakkereise med fly og hotell kan du også få leiebil inkludert. Det kan være lurt å vurdere om du ønsker å utforske de omkringliggende byene.

Det finnes et bredt utvalg av bosteder i Alicante. Fra luksushoteller til ferieleiligheter. Du kan velge om du ønsker all inclusive hotell med alle fasiliteter inkludert, eller mindre mindre hoteller som har en mer avslappet atmosfære. Du finner også mange ferieboliger her. Noe som passer perfekt for familier som ønsker litt mer plass. Alicante er en fantastisk ferieby, uansett hvem du reiser med eller alene. Den vakre byen på Spania sin østkyst har dermed alt det de fleste av oss ønsker fra en avslappende ferie. Solfaktor hjelper deg å finne det alternativet som passer deg best. Det kan være lurt å bestille god tid i forveien for å sikre deg de beste prisene. Spesielt i høysesongen.Hoteller i Alicante

Populære hoteller i Alicante

Spania, Valencia-regionen, Alicante
8,6
Meget bra
4303 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Internettilgang / WiFi
Spania, Valencia-regionen, Alicante
9,4
Fantastisk
32 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.3 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Valencia-regionen, Alicante
8,7
Meget bra
4461 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.4 km
  • Internettilgang / WiFi

Slik bestiller du en ferie til Alicante med Solfaktor

Hos Solfaktor er vi eksperter på reiser til Spania. Vi har vært nordmenns foretrukne partner siden 1999 med det beste utvalget av hoteller, ferieboliger og leiligheter i dette overdådige ferielandet. Reis med oss på en billig reise til Alicante. Vi har valgt ut områdets beste hoteller og ferieboliger for deg slik at du kan konsentrere deg om å nyte ferien og slappe av. Tast inn dine ferieønsker på vår nettside og finn enkelt en fleksibel ferie i Alicante.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hva sier gjestene i Alicante?

7,8
Gjesteanmeldelser
Basert på 9 anmeldelser