Reiser til Sencelles

Sencelles er en sjarmerende by sentralt plassert på den vakre øya Mallorca i Spania. Dette pittoreske feriestedet er en perle som tilbyr en genuin og avslappende opplevelse for de som ønsker å utforske øya utenfor dens velkjente strender og turistområder. Omgitt av frodige grønne felt og fjellterreng inviterer Sencelles deg til å reise tilbake i tid med sin landlige sjarm og enkle skjønnhet. Her kan du slappe av i frisk luft - eller dra ut for å utforske omgivelsene til fots eller på to hjul.

Severdigheter og attraksjoner i Sencelles

Sencelles er kjent for sin landlige atmosfære og pittoreske natur. Den lille landsbyen har et historisk sentrum med trange brosteinsbelagte gater og tradisjonelle steinhus som gir deg et innblikk i Mallorcas autentiske arkitektur og kultur. Kirken Església de Sant Pere er en imponerende religiøs bygning vel verdt et besøk for sin vakre arkitektur og interiør. Et annet fascinerende sted er Es Rafal Aixat, et gammelt gårdshus som nå er et museum. Her kan du lære om den tradisjonelle mallorcanske livsstilen og historien til landbruket på øya. Museet tilbyr også guidede turer som gir innblikk i hvordan livet var på Mallorca tidligere.

Sencelles er også kjent for sine tradisjonelle festivaler og arrangementer. En av de mest populære er Firó de Sencelles, som feires i august hvert år. Under Firó de Sencelles kan du oppleve en fargerik parade, tradisjonell musikk og en rekke aktiviteter for hele familien

Utfluktsmål og aktiviteter i nærheten

Når du besøker Sencelles har du muligheten til å utforske det omkringliggende landskapet som inviterer til et aktivt friluftsliv. En populær aktivitet er fotturer og sykling i de omkringliggende åsene og olivenlunder. På veien passerer du også andre pittoreske byer der du kan stoppe for en kopp kaffe eller en god lunsj.

Ønsker du å bytte ut de landlige omgivelsene med mer liv og røre, tar kjøreturen til Mallorcas største by, Palma de Mallorca, ikke mer enn 30 minutter. Her finner du en hel rekke severdigheter og attraksjoner å utforske. Byen har også flere fornøyelser for både store og små. I byens gater og torg kan du slå deg ned på uterestauranter, og langs bulevardene finner du flere butikker hvor du kan tilfredsstille handletrangen.

Ønsker du i stedet å tilbringe en dag på stranden, er det flere muligheter. I nærheten av Palma de Mallorca finner du Playa de Palma med sin lange sandstrand. Går du nordover kommer du i stedet til Alcudia og Puerto de Pollenca, og i vest finner du Port de Soller.

Mat og drikke i Sencelles

Sencelles har en rekke sjarmerende restauranter og kafeer hvor du kan nyte lokal mat. En av de mest kjente er Ca'n Calent, som serverer tradisjonell mallorcansk mat med fokus på ferske råvarer og autentiske smaker. Du bør definitivt smake på sobrassada, en krydret pølse som er en av Mallorcas mest kjente delikatesser.

Ellers finner du flere restauranter i nabolandsbyene midt på Mallorca, og du finner et enda større utvalg i kystbyene.

Slik reiser du til Sencelles fra Norge

Det er relativt enkelt å komme seg til Sencelles fra Norge. Den nærmeste flyplassen er Palma de Mallorca internasjonale lufthavn, som har regelmessige avganger fra norske flyplasser. Etter landing kan du ta en taxi for å nå Sencelles, som ligger omtrent 30 kilometer fra flyplassen. Sencelles er en bortgjemt perle på Mallorca og vi anbefaler på det sterkeste at du leier en bil dersom du bor her i ferien.

Hos oss i Solfaktor finner du flere ulike typer overnatting i og nær Sencelles. Den enkleste måten å finne dem på er å søke etter dine valgte feriedatoer i vår søkemotor. Du kan velge å kun bestille overnatting gjennom oss, eller å kombinere din valgte overnatting med fly og eventuell leiebil i en pakkereise som er dekket av Reisegarantifondet. 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Sencelles