Reiser til Puerto de Pollenca

Lengst nord på Mallorca ligger koselige Puerto de Pollenca i naturskjønne omgivelser. Her kan du nyte en fantastisk ferie med avslappende strandliv og flotte naturopplevelser. Bestill en billig reise til Puerto de Pollenca med Solfaktor!

Puerto de Pollenca som reisemål

Puerto de Pollenca er en kystby ved Middelhavet, på nordkysten av øya Mallorca i Spania. Det sjarmerende feriestedet er et ideelt reisemål for deg som søker sol og bad i flotte omgivelser. Her finner du naturskjønne sandstrender, gode tur- og sykkelmuligheter og velsmakende matopplevelser. Puerto de Pollenca er et reisemål som passer like godt for familier med barn som par på romantisk ferie.

>> Les mer om din reise til Calas de Mallorca her

>> Les mer om din ferie til Cala Picafort her

>> Les mer om din reise til Cala d'Or her

Attraksjoner og aktiviteter i Puerto de Pollenca

Du finner et variert utvalg av aktiviteter og opplevelser på ferie i Puerto de Pollenca. 
Byens hovedstrand, Playa de Puerto Pollenca, er kjent for å være en bred sandstrand med klart og rolig vann. Her kan hele familien nyte sol og bad med flere fasiliteter og vannsportaktiviteter. En kort spasertur nordvest for byen finner du Playa de Albercutx, en sandstrand omgitt av naturskjønt fjellandskap med mindre turister og mer avslappende omgivelser. Det er også verdt å ta turen til stranden Cala Boquer som ligger 10 minutters kjøring nordover fra byen. Her finner du en skjult bukt med krystallklart vann i naturskjønne og rolige omgivelser. Store deler av nord og østsiden av øya er barnevennlig og inviterer til en familieferie på Mallorca. Rett sør for Puerto de Pollenca ligger populære Alcudia med den populære stranden Playa de Alcudia. En barnevennlig strand med finkornet sand. Den har også blitt tildelt “blått flagg” for sin renhet og kvalitet. Sammen med Port d'Alcudia finner du god tilgang på fasiliteter, serveringssteder og vannsport. Videre sørover og langsetter Alcudiabukten vil man finne Playa de Muro, som er kjent for sitt fantastiske strandliv. Hovedstranden med samme navn strekker seg over flere kilometer med myk sand og klart vann. Fra Playa de Muro kan du mer eller mindre vasse i vannkanten 6 kilometer sørover til Can Picafort. Det betyr at du alltid kan finne en fredelig plett på stranden langs din vandring der du kan slå deg ned omgitt av sanddyner og på avstand fra livet i feriebyene. Resten av østkysten byr på en rekke små koselige byer som kan skilte med flotte strender, koselige bukter og herlige små restauranter. Fra Cala Ratjada og sørover langs den herlige kysten finner du steder som Cala Millor, Sa Coma og Calas de Mallorca. Alle barne- og familievennlige steder.

Puerto de Pollenca er også populært for de som søker en aktiv ferie på Mallorca. I nærheten av byen ligger Tramuntana-fjellene som starter helt nord og strekker seg helt ned til sørspissen av øya. Her kan du finne mange utfordrende løyper og som inviterer til flotte turmuligheter og fantastisk panoramautsikt. Byens hyggelige strandpromenade inviterer også til spaserturer og sykkelturer langs kysten. Du kan leie sykler i sentrum og utforske det flotte kystlandskapet. Helt sørøst finner du også Cala d´Or med et godt utviklet sykkelveinett i nærheten av Serra de Levante-fjellene.

Når er det best å reise til Puerto de Pollenca?

Fra juni til august er det høysesong i Puerto de Pollenca med strålende sol, lite nedbør og høye temperaturer rundt 30 grader. I denne perioden er det flest turister som besøker byen. Ønsker du å styre unna de største folkemengdene er det også flott å besøke Puerto de Pollenca på høsten eller våren. På våren kan du forvente stigende temperaturer, vanligvis rundt 20 grader, og det er en ideell periode å utforske den blomstrende naturen i området. Høsten er også en flott tid med behagelige temperaturer i underkant av 25 grader og fortsatt deilig badetemperaturer.

Matopplevelser i Puerto de Pollenca

I Puerto de Pollenca kan du glede deg over velsmakende matopplevelser. Byen har et godt utvalg av restauranter, tapasbarer og spisesteder som serverer både lokale og internasjonale smaker. Langs havnen finner du en rekke sjømatrestauranter hvor du kan nyte fersk fangst fra Middelhavet med flott havutsikt. I sentrum av byen finner du koselige spisesteder og tapasbarer som serverer autentiske spanske smaker. Uansett om du ønsker en formell middag eller å nyte et måltid i en mer avslappende atmosfære finner du noe for enhver smak i Puerto de Pollenca.

Utelivet i Puerto de Pollenca har en avslappende atmosfære. Mye likt resten av nord og østsiden av Mallorca. Om formålet med en tur til Mallorca vil være å dyrke utelivet er området i Palmabukta mer verdt å konsentrere seg om. Der vil du kunne finne din partyferie på Mallorca.

>> Les mer om din reise til Alcudia her

>> Les mer om din ferie til Cala Millor her

>> Les mer om din reise til Sa Coma her

Fly og hotell i Puerto de Pollenca

Å komme seg til Puerto de Pollenca fra Oslo Gardermoen er enkelt. Det går direktefly fra flere norske byer til Palma de Mallorca (PMI) og flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 3 timer og 30 minutter. Puerto de Pollenca ligger nord på øya og det er flere måter å komme seg fra flyplassen. Taxi er den mest praktiske og raskeste måten å komme seg til Puerto de Pollenca og turen tar vanligvis rundt 45-60 minutter. Et rimeligere alternativ er å ta buss, men det er verdt å merke at bussturen tar i overkant av 2 timer. Det er også flere hoteller som tilbyr transport fra flyplassen, så det er verdt å sjekke ut om ditt hotell tilbyr denne tjenesten. For deg som vil oppleve flere steder på Mallorca er det populært med leiebil. 

Det er et godt utvalg av overnattingsalternativer i Puerto de Pollenca. Her finner du all-inclusive hoteller med mange fasiliteter, koselig boutique hoteller og ferieleiligheter og feriehus som passer godt for større grupper. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt transport eller leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Puerto de Pollenca og Mallorca!

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Puerto Pollensa

Populære hoteller i Puerto Pollensa

Spania, Mallorca, Puerto Pollensa
8,6
Meget bra
578 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 67 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Puerto Pollensa
9,2
Fantastisk
626 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 67 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Internettilgang / WiFi
Spania, Mallorca, Puerto Pollensa
9,3
Fantastisk
926 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 68 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)