Reiser til Playa de Muro

Alcúdia er kjent for sin milelange finkornede og nesten hvite sandstrand, kåret til en av Middelhavets beste strender. Her er ligger de fleste fasiliteter innen gangavstand og dette er mange barnefamiliers paradis.

Playa de Muro er navnet på den herlige stranden i Alcudiabukten. Stranden er 3 km lang og er et eldorado for barnefamilier.

Alcúdia er en ferieby beliggende nordøst på Mallorca, og ved øyas lengste sandstrand, som forøvrig er ansett å være en av de beste strendene i hele Middelhavet. Langs den 14 kilometer lange stranden går en hyggelig strandpromenade, som ender opp i marinaen, Alcúdias sentrum, med en rekke spisesteder, butikker, uteliv og fornøyelser. En kilometer inn i landet ligger Alcúdias sjarmerende gamleby. Mange besøkende går glipp av denne skjulte juvelen som absolutt er verdt å sette av noen timer til.

Bosettingen i Alcúdia går 3000 år tilbake i tid og det er flere flott dekorerte gravkammer-huler i området. Gjennom den muslimske perioden ble jordbrukskulturen bygget ut med et finurlig vanningssystem. Fra 1229 var Alcúdia tilbake i spanske hender og gjennom hele den tidlige middelalderen ble det bygget bymurer for å beskytte mot pirater. Det var ikke før i 1779, da havnen ble bygget, at det ble stabilitet for beboere og handel i Alcúdia. Turismen i Alcúdia. De første turistene besøkte Alcúdia på 1920-tallet, og på 70-tallet skjøt turismen virkelig fart. I 1992 ble Alcúdia erklært som mål for økoturisme som innebærer at inntjeningen på turismen blir brukt tilbake i samfunnet, for blant annet å bevare og gjenopprette historiske severdigheter.

I Alcúdia er det enkelt å ta seg rundt til fots. Selve sentrum er ikke så stort, og det er gode veier, fortau og mange fotgjengeroverganger. Det er bygget en flott strandpromenade helt fra feriebyen Ca’n Picafort og inn til marinaen i Alcúdia, en gåtur på halvannen til to timer. Det går hyppige busser på strekningen, og taxi er selvsagt også et alternativ.

De fleste hotellene ligger rett ved stranden, og utvalget er raust. Her finnes alt fra små intime boutiquehoteller, til store resorter og kjedehoteller. Alcúdia er svært barnevennlig, og mange av hotellene som ligger langs stranden er svært godt tilrettelagt for familier.

Flyplassen på Mallorca ligger utenfor hovedstaden Palma, på sydsiden av øya, og det er cirka 55 kilometer å kjøre til Alcúdia.

De aller fleste charter-aktørene i Norge har pakkereiser til Alcúdia, fra flere norske byer. Flere ruteflyselskaper har også direktefly til Palma så man kan enkelt bestille kun flybilletter og ordne bosted selv. Det kan f.eks. være fint å kombinere et opphold i Alcúdia med et par netter i Palma by, for å få en fin opplevelse av hva Mallorca har å tilby i tillegg til sol og bad.

Playa de Muro er navnet på den herlige stranden i Alcudiabukten

Playa de Muro strekker seg sørøstover på Mallorca til Can Picafort. Avstanden mellom Alcudia og Can Picafort er ca 8 km.

Denne destinasjonen er relativt ny, og stranden er 3 km lang med nydelig lys og finkornet sand. Det er langgrunt og et eldorado for barnefamilier. Herfra har du en flott utsikt mot fjellene. Fra den hyggelige moloen som deler stranden, kan du bli med en av turistbåtene på en tur langs kystlinjen.

To spennende utflukter du kan gjøre når du trenger en pause fra stranden, er turen ut til Cap des Pinar og til våtmarksområdet S`Albufera som er en stor vernet naturpark.

Fra flyplassen i Palma er det ca 63 km.

Hvem passer dette reisemålet for?

Flesteparten av turistene som besøker Alcúdia er barnefamilier. Selv om det er flust av restauranter og fornøyelser i området er det allikevel relativt begrenset med uteliv, og vennegjenger og par vil muligens synes Alcúdia blir litt vel familiepreget og rolig. Det finnes en håndfull barer og noen diskoteker, men hvis man er ute etter heftige nattklubber og pulserende uteliv er ikke Alcúdia stedet å reise til.

Når er det best å reise hit?

Sommersesongen varer fra mai til september, og de mest populære månedene å reise til Alcúdia, og til Mallorca forøvrig, er juni, juli og august. Det kan også være fint å besøke Mallorca på vinteren, men da først og fremst for de som er ute etter aktivitetsferie som golf og sykling og ikke sol og bad. Man bør dog velge et annet feriested enn Alcúdia, der mange hoteller og restauranter holder stengt utenfor høysesong.

Hoteller i Alcudia

Populære hoteller i Alcudia

Spania, Mallorca, Alcudia
  • Nærmeste flyplass: 61 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Svømmebasseng
Spania, Mallorca, Alcudia
  • Nærmeste flyplass: 60 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng
Spania, Mallorca, Alcudia
  • Nærmeste flyplass: 61 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Internettilgang / WiFi

Den gamle delen av Alcudia ligger bare et par kilometer fra de kilometerlange sandstrendene på Mallorcas vakre nordøstkyst. Til tross for dette har byen en meget tilbakelent atmosfære som man ikke umiddelbart forventer å finne så tett på et av øyas mest populære reisemål, Port d`Alcudia. 

Spesielt hvis du går en tur i de smale, brosteinsbelagte gatene bak i den middelalderlige bymuren en tidlig morgen eller på slutten av dagen, når dagsturistene har dratt videre. Her er det lett å føle seg tilbake til en annen, svunnen tid. Samtidig er dette en by med masse av liv, som ikke kun utgjøres av turister. Legg for eksempel veien forbi et av de ukentlige markedene (tirsdag og søndag) for å få en fornemmelse av ekte mallorcansk landsbyliv. 

Barnevennlige strender innenfor kort rekkevidde 

Det som for alvor gjør Alcudia til et av de mest attraktive reisemålene på Mallorca er uten tvil nærheten til de flotte, barnevennlige badestrendene som bare er 5-10 minutters kjøring unna. Selve Alcudia kan du utforske til fots, men har du en leiebil til rådighet, har du utover de lange strendene ved Alcudiabukten også noen av øyas mest interessante attraksjoner og severdigheter innenfor rekkevidde. Alcudias nok mest kjente historiske severdighet er det lille amfiteateret, som er en del av den romerske ruinbyen Pollentia i byens sørlige utkant. 

Fordyp deg i middelhavskjøkkenet 

Etter en dag brukt på å solbade ved det azurblå, klare Middelhavet eller på opplevelsesrike utflukter, har du i Alcudia masse av gode restauranter, kafeer og tapasbarer å avslutte dagen på. Både her og ute ved kysten er det naturligvis tallrike steder med internasjonale menyer, men Alcudia er også kjent for å være et godt reisemål hvis du vil fordype deg i mer autentiske retter fra middelhavskjøkkenet. 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her