Reiser til Palma Nova

Feriestedene Palma Nova og Magaluf på Mallorca ligger et stykke utenfor Palma by og har lange strender og et ungdommelig atmosfære med  et pulserende uteliv i høysesongen fra juni til august.

De to feriebyene Palma Nova og Magaluf ligger cirka 20 kilometer utenfor Palma by og har de senere årene vokst sammen og kalles av mange for “Maganova”. Palma Nova regnes for å være oppstartsstedet for charterturismen på tidlig 1960-tallet og er i dag er den en middels stor og velutbygd turistby. Et ungdommelig fornøyelsesliv med høy puls preger Magaluf i høysesongen juni-august, mens Palma Nova regnes for å være noe roligere. Dog er nattklubbene allikevel aldri langt unna.

Dagene kan man tilbringe på de lange og brede strendene med lys og finkornet sand. Langs den nyanlagte strandpromenaden ligger mange restauranter og kafeer, og strendene strekker seg langs hele den sørvestre kystlinjen. Her kan du velge blant så godt som alle typer vannsportsaktiviteter på dagtid. Når solen går ned og mørket senker seg, stiger pulsen og lysene tennes på byens utesteder.

I utkanten av Magaluf ligger et stort badeland med aktiviteter som vil more både små og store. Mange tar utfordringen med å svømme de 400 meterne ut til øya Isla de sa Porrassa, midt i Magaluf-bukten, for å se det store antallet av de sorte firfislene som lever her. Ellers kan man være med på aktiviteter som ridning, go-cart, vindsurfing eller dykking.

Det tar 20 min med buss inn til storbyen Palma. Her kan man nyte alt fra shopping og et rikt kulturliv til maleriske gamle bydeler med et rikt utvalg av spisesteder i rolige gågater. Flyplassen på Mallorca ligger cirka 30 minutters kjøring unna.

Hvem passer dette reisemålet for?

Ungdom fra hele den nordlige delen av Europa har dette som “lekegrind” i perioden fra mai til september, og mange av hotellene har 18 års aldersgrense nettopp på grunn av dette. Barnefamilier eller reisende som ønsker en avslappende ferie bør velge andre feriesteder på Mallora, som f.eks. Alcúdia på nordsiden. Vil man allikevel besøke Palma Nova/Magaluf i roligere tempo kan man reise i perioden april-mai eller september-oktober.

Når er det best å reise til Palma Nova?

Sommersesongen varer fra mai til september, og de mest populære månedene å reise til Palma Nova/Magaluf, og til Mallorca forøvrig, er juni, juli og august. Det kan også være fint å besøke Mallorca på vinteren, men da først og fremst for de som er ute etter aktivitetsferie som golf og sykling og ikke sol og bad. Det kan da være lurt å velg andre feriesteder på øya enn Palma Nova/Magaluf da det meste holder stengt om vinteren.

Med hele tre strender, flere fornøyelsesparker og attraksjoner på rekke og rad, er det mange aktivitetsmuligheter under ditt opphold i Palma Nova. Og på grunn av sin sentrale beliggenhet gir en ferie i Palma Nova deg også mulighet for å dra på spennende dagsturer til andre byer og feriesteder. For eksempel ligger Magaluf bare en kort spasertur unna, og du kan enkelt finne gode barer, strender og restauranter begge steder.

Hvis barna kjeder seg underveis, er det hele to vannland i området, Marineland og Aqualand, samt muligheten for å dra på ubåtturer, teste kjøreevnene på en gokartbane eller spille ett slag golf. Kort sagt, Palma Nova er et opplagt reisemål for en aktiv ferie med fokus på opplevelser både for store og små. 

Feriestedets gunstige beliggenhet gir deg også mulighet for enkelt og raskt å besøke Palma by. Øy-hovedstaden som er Mallorcas kulturelle, økonomiske og politisk sentrum, byr på en lang rekke interessante historiske og kulturelle severdigheter, i tillegg til en overflod av gode restauranter og butikker, som er minst verdt en dagstur.

Informasjon og fakta om Palma Nova

Palma Nova byr på store strender, flott vær, underholdende badeland, nærliggende kulturskatter, et både spansk og globalt kjøkken, og mange barer og klubber til en festlig kveld på byen. Og så er byen til og med enkel å nå fra øyes store flyplass, Palma Lufthavn (PMI).

Byer i nærheten

Torrenova

Sammenlignet med sine naboer er Torrenova rolig og kan tilby en dag med avslapning, fred og ro. Det betyr ikke at Torrenova mangler atmosfære, for feriestedet kan være like livlig som de andre feriestedene i nærheten. Besøk noen av byens gode butikker, ta en drink på en av byens barer eller spis på en av de mange gode restaurantene som er spredt rundt omkring i Torrenova.

Magaluf

Magaluf har rykte på seg for å være et av Spanias livligste feriesteder – og det er helt sikkert et rykte som byen har gjort seg fortjent til. Livet er sentrert omkring byens store strand, som er perfekt til en strandferie. Den hvite sandstranden er flankert av restauranter og barer, og har medvirket til at Magaluf fremdeles er en av Mallorcas mest populære feriedestinasjoner.

Portaler Nous

Portaler Nous er veldig annerledes enn Magaluf, med sin rolige og avslappede atmosfære, som egner seg perfekt til familier eller par som ønsker å tilbringe sin tid på de lokale caféene. Golfspillere vil elske den kjente golfbanen på feriestedet, som har 18 utfordrende hull.

Opplevelser og utflukter

Playa de Palma Nova

Playa de Palma Nova er den mest besøkte av de tre strendene i Palma Nova. Du vil finne mange liggestoler og parasoller til leie her, samt en lang rekke vannsport-fasiliteter, alt fra surfing til jetski. Playa de Palma Nova har kort sagt alt hva du kan ønske deg, for å få en god strandferie.

Båtturer

Palma Nova gir også sine besøkende muligheter for å dra på båtturer ut i Middelhavet og oppleve den vakre mallorkanske kystlinjen fra sjøsiden, i stedet for fra land. 

Marineland

Hvis du er på ferie med barna dine, eller hvis du liker dyr, kommer du ikke til å kjede deg i Palma Nova. Marineland gir deg sjansen for å se et bredt utvalg av havdyr på ett sted. Du kan blant annet oppleve delfiner, pingviner, sjøløver og haier i Marineland, så sørg for å huske kameraet ditt. 

Bellver Slott

Bellver Slott er en bygning fra det 14. århundre, som ligger på en høyde 3 kilometer utenfor Palma by. Det over 700 år gamle slottet, som er et av Europas få sirkulære slott, byr på en dramatisk utsikt over byen og kystlinjen, og tre store tårn som omgir en indre gård. 


Slottet var først residens for Mallorcas konger og ble deretter brukt som et militært fengsel i hele det 18. århundre, til midten av det 20. århundre. Nå er det en av de viktigste turistattraksjoner på øya og rommer dessuten byens historiske museum.

Mat og drikke

Palma Nova har et bredt utvalg av matretter, som både omfatter lokale spanske og mallorkanske retter og internasjonal mat. Du finner også både internasjonale fastfood-restauranter og lokale tapas-barer i byen, så det er noe for enhver smak. Det anbefales dog å prøve en av byens mange fiske-restauranter, som serverer fiske- og skalldyrsretter med ferskfangede fisker fra havet omkring Mallorca.

Når skal du reise?

Palma Nova ligger på den sørvestlige kysten av Mallorca og har derfor et typisk middelhavsklima med varme somre og milde vintre, som gjør det til et ideelt reisemål hele året.

Selv om det ikke er konstant solskinn året rundt, byr stedet på stabil varme og solskinn mellom april og oktober. I høysesongen kan du forvente dagstemperaturer på gjennomsnittlig omkring 30 grader, mens våren og høsten har et behagelig gjennomsnitt på 24 grader. Hvis du vil unngå de største turistmassene og samtidig ha litt mildere varmegrader på ferien, er sent på våren og tidlig på høsten gode tidspunkter å reise på.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Palma Nova

Populære hoteller i Palma Nova

Spania, Mallorca, Palma Nova
  • Nærmeste flyplass: 25 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Palma Nova
  • Nærmeste flyplass: 25 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Palma Nova
  • Nærmeste flyplass: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 10 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Palma Nova?

8,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 12 anmeldelser