Reiser til Palma de Mallorca

Pulserende Palma de Mallorca inviterer til en blanding av fantastisk strandliv, historie og arkitektur, gastronomiske matopplevelser og unike shoppingmuligheter. Det er også et ypperlig utgangspunkt for aktiv ferie på Mallorca og naturopplevelser. Bestill en billig reise til Palma de Mallorca med Solfaktor!

Palma de Mallorca som reisemål

Palma de Mallorca er hovedstaden på Mallorca, sørvest i øygruppen Balearene i Middelhavet og en av Spania sine mest besøkte feriedestinasjoner. Byen har over 400 000 innbyggere og er et svært populært reisemål som tiltrekker seg turister fra hele verden. Den består av en gammel bydel med flere historiske bygninger fra 1600-tallet. Kombinasjonen av deilige strender, førsteklasses shopping, gode restauranter, barer, et livlig uteliv, den interessante historien og mange kunstgallerier gjør Palma til et perfekt reisemål til syden for den som vil ha en kombinasjon av sol, strand og storbyliv. Palma de Mallorca omtales ofte som et Barcelona i miniatyr.

Strandliv på Palma de Mallorca

Palma de Mallorca har en rekke innbydende strender som tiltrekker seg reisende fra hele verden. Øst for Palma sentrum finner du Playa de Palma som er en av de mest populære på øya og den strekker seg langs hele den sørlige kysten av byen. Her kan du nyte finkornet sand, klart vann fra Middelhavet og et bredt spekter av fasiliteter. Det er også et livlig uteliv her med mange kafeer, restauranter og barer langs strandpromenaden.

Kort vei fra Palma de Mallorca finner du Illetas-stranden som ligger i en naturskjønn bukt, omgitt av klipper og furutrær. Den har hvit sand, rolig vann og tilbyr vannsportsaktiviteter som snorkling og paddleboarding. Bare noen få kilometer vest for Palma sentrum ligger Cala Mayor, en sjarmerende strand som tiltrekker seg både turister og lokalbefolkningen.
Videre vestover fra Cala Mayor finner du Portals Nous som ligger i nærheten av den eksklusive marinaen Puerto Portals. Dette er stranden for deg som liker elegante strandbarer og trendy strandliv på sommerferie.

Mallorca er full av nydelige og vakre strender og skulle du ønske mer rolige omgivelser, og en mer barnevennlig familieferie på Mallorca, er nok å velge mellom.

Når er det best å reise til Palma de Mallorca?

Mallorca har et mildt middelhavsklima som er preget av milde vintre og varme somre. Høysesongen i Palma de Mallorca er for en sommerferie, mellom juni og september med temperaturer på mellom 25-30 grader, og det er perioden med flest turister. Det er også flott å besøke byen på våren og høsten da det er færre turister sammenlignet med om sommeren. I denne perioden er det behagelige temperaturer og det er en spesielt fin tid for naturopplevelser på Mallorca. Perfekt for en høstferie. Selv på vinterstid fra desember til februar er det mildt, med gjennomsnittstemperaturer på rundt 15 grader. Det er mer utsatt for regn i denne perioden, men det er også mye solskinn på vinteren. En ferie til Palma de Mallorca om vinteren er ideelt for deg som ønsker rolige omgivelser med lite turister og billigere priser på fly og hotell.

Attraksjoner, aktiviteter og shopping på Palma de Mallorca

Spania er også kjent for alle sine historiske severdigheter, men også Palma de Mallorca tilbyr et bredt spekter av attraksjoner og aktiviteter. Palma-katedralen (La Seu) er en av de største attraksjonene i byen og ligger ved havnen. Det er et imponerende gotisk mesterverk som er et ikonisk landemerke i Palma de Mallorca. 
I Palma sin gamleby (La Lonja og Paseo del Borne) kan du spasere i sjarmerende brosteinsgater som er kjent for sine historiske bygninger, vakre arkitektur og koselige atmosfære. Besøk La Lonja-området og spasér langs Paseo del Borne, en elegant gate med flere trendy butikker og kafeer. Det anbefales et besøk til Bellver Castle. Det unike, runde slottet som ligger på en høyde med panoramautsikt over Palma-bukten. Slottet dateres tilbake til 1300-tallet og huser i dag en historisk utstilling som gir et fascinerende innblikk i øyas fortid.

Palma de Mallorca er et shoppingparadis og her finner du noe for enhver smak. I gatene Passeig des Born og Avenida Jaume III finner du elegante merkevarehus og designerbutikker for luksusvarer. Palma sin gamleby er full av sjarmerende butikker som selger lokale håndverksprodukter, keramikk, smykker og kunst.

En populær familieaktivitet er et besøk til Palma Akvarium. Dette akvariet har en imponerende samling av marine arter, inkludert haier, skilpadder, delfiner og eksotiske fisker. Her kan du både dykke med haier og bli med på delfinsafari i båt. Det er også mange som søker  en aktiv ferie på Mallorca og øya er et populært reisemål for blant annet sykling. I Palma de Mallorca kan du leie sykler og ta en tur langs den vakre kysten eller utforske det pittoreske innlandet på Mallorca. Det er også flere tilbydere av guidede sykkelturer.

Matopplevelser og uteliv på Palma de Mallorca

I tillegg til storslått strandliv og historiske attraksjoner har Palma de Mallorca en rik matkultur. Spania er kjent for en masse god mat og en av de mest populære matopplevelsene i byen er de lokale tapasbarene. I områder som La Lonja og Santa Catalina finner du mange sjarmerende tapasbarer hvor du kan nyte en rekke småretter med lokale, autentiske smaker – alltid kombinert med lokale viner eller forfriskende cava. Palma de Mallorca er også kjent for sitt fokus på fersk sjømat og du kan glede deg over deilige skalldyrretter, fersk fisk og andre spesialiteter rett fra Middelhavet. Du finner også flere gourmetrestauranter i Palma de Mallorca for deg som ønsker en mer formell og elegant matopplevelse.

Palma de Mallorca er kjent for sitt livlige og varierte uteliv. Byen har et stort utvalg av nattklubber, barer og underholdningssteder som holder det gående til tidlig morgen. Nattelivet i byen kombinerer både sofistikerte utesteder og mer livlige puber og barer. 
Paseo Marítimo er et populært område langs strandpromenaden som er kjent for sine trendy utesteder og eksklusive nattklubber som tiltrekker seg mange festglade mennesker. Santa Catalina er et annet pulserende område med et godt utvalg av barer og utesteder, for de som ønsker en litt mer lokal atmosfære. Ellers finnes det mange steder for en partyferie på Mallorca i korte avstander fra Palma.

Fly og hotell på Palma de Mallorca

Du kommer deg enkelt til Mallorca og Palma med direktefly fra flere norske byer nesten hele året. Palma de Mallorca Flyplass er en av de mest trafikkerte flyplassene i Spania og om sommeren går det daglig avganger fra flere norske byer. Flytiden er ca 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn Gardermoen til Mallorca og Palma de Mallorca Flyplass. Det er begrenset med flymuligheter på selve vinteren, men det er mulig med en eller flere mellomlandinger.

Avstanden fra flyplassen til Palma by er ca 9 kilometer og det er enkelt å komme seg inn til sentrum med buss eller taxi. Mallorca har også et velutviklet bussnettverk og du kan ta rute A1 direkte til sentrum. Bussholdeplassen finner du like utenfor ankomsthallen og bussene går regelmessig. Det er også gode forbindelser med buss til badebyer som Can Picafort, Magaluf og barnevennlige Alcudia.

Hvis du foretrekker å ha friheten til å utforske flere steder på Mallorca i ditt eget tempo kan du vurdere å ha leiebil. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert.

I Palma de Mallorca finner du et stort utvalg hoteller og overnattingsmuligheter. Velg blant forskjellige leilighetshoteller i sentrum av byen, store all-inclusive hoteller med mange fasiliteter eller boutique-hoteller. Du finner også en rekke flotte feriehus med lokal sjarm om du ønsker mer plass og privatliv. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Palma og Mallorca!Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Palma de Mallorca

Populære hoteller i Palma de Mallorca

Spania, Mallorca, Palma de Mallorca
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.4 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Palma de Mallorca
8,3
Meget bra
2575 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.6 km
  • Internettilgang / WiFi
Spania, Mallorca, Palma de Mallorca
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Nærmeste strand: ca. 3 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)